Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

gde mohu naci..

[es] :: C/C++ programiranje :: gde mohu naci..

[ Pregleda: 7151 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemanjaa
Nemanjaa
istocno od raja

Član broj: 6420
Poruke: 85
*.ptt.yu



Profil

icon gde mohu naci..14.12.2002. u 09:24 - pre 229 meseci
zdravo..

gde bih moga naci listu ascII koda



 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: gde mohu naci..14.12.2002. u 10:08 - pre 229 meseci
Jedini jezik koji se imao ASCII listu u helpu je MS Quick Basic. Ako ga negde mozes naci, eto ti je. A mozes napraviti i jednostavan program:

#include <stdio.h>

void main()
{
FILE *f;
int a;
f = fopen("ascii.txt", "r");
for (a=32; a<= 255; a++)
fprintf(f, "%d = %c\n", a, a);
fclose(f);
}
 
Odgovor na temu

srki
Srdjan Mitrovic
Auckland, N.Z.

Član broj: 2237
Poruke: 3654
*.beotel.net



+3 Profil

icon Re: gde mohu naci..14.12.2002. u 10:23 - pre 229 meseci
Imao je i Dos Navigator.
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beotel.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: gde mohu naci..14.12.2002. u 13:09 - pre 229 meseci
Koliko se ja sećam, i Turbo Pascal je imao listu ASCII kodova.

Međutim, ne zaboravite da je ASCII 7-bitni raspored, a ne DOS-ov 8-bitni (sa ,,box-drawing'' simbolima i sličnim zanimljivostima).

Pogledaj i http://czyborra.com/charsets/iso646.html

A ako tražiš za DOS, pogledaj CP437 na http://czyborra.com/charsets/codepages.html
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: gde mohu naci..

[ Pregleda: 7151 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.