Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Banalan problem sa linkovima !

[es] :: PHP :: Banalan problem sa linkovima !

[ Pregleda: 3733 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
81.94.11.*



Profil

icon Banalan problem sa linkovima !07.04.2006. u 12:09 - pre 200 meseci
na index stranici imam dio koda:
echo "<a href='imena.php?ime=$name'>$brv</a>";

na stranici imena.php imam $promjenjiva = $_GET['name']
sto dalje u kodu koristim za prikaz podataka iz baze na osnovu $promjenjiva.

kada stavim: echo "<a href='imena.php?ime=neko_ime'>$brv</a>"; radi ali samo 1 ili dva puta poslije toga pise:"The page cannot be displayed".

a kada echo "<a href='imena.php?ime=$name'>$brv</a>"; stavim u petlju da mi ispise vise imena jedno ispod drugog sa linkom prema imena.php nece uopste da radi.
Gdje gresim??

P.S. Da napomenem da radim pod windowsom u IIS-u.


[Ovu poruku je menjao Borg RS dana 07.04.2006. u 13:11 GMT+1]
 
Odgovor na temu

alefbrain
Miljan Vranic

Član broj: 33347
Poruke: 7
*.242.eunet.yu.

Sajt: www.alefbrain.com


Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !07.04.2006. u 17:48 - pre 200 meseci

============================================
na index stranici imam dio koda:
echo "<a href='imena.php?ime=$name'>$brv</a>";

na stranici imena.php imam $promjenjiva = $_GET['name']
sto dalje u kodu koristim za prikaz podataka iz baze na osnovu $promjenjiva.
============================================

Koliko vidim iz koda koji si dao, u GET-u prenosis promenljivu cije ime je "ime"
a onda prihvatas GET['name'] - zar ne treba tu da stoji GET['ime']?
 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
*.teol.net.



Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !07.04.2006. u 23:35 - pre 200 meseci
u pravu si to je greska u kucanju.
svejedno ja prosledim promjenjivu i sad jednom mi ispise sve kako treba a onda kad hocu ponovo sa drugim imenom nece.
Napravio sam dva linka u html-u:
<a href="imena.php?ime=ovaj"> i
<a href="imena.php?ime=onaj"> bilo koji link kad kliknem radi samo prvi put jer kad posle toga kliknem back pa ponovo na bilo koji link on nece.
Ja potom otvorim bilo koju drugu stranicu pa ponovo na jedan od ova dva linka i on opet hoce samo jednom izludjuje me to. Imam i stranicu gde iz baze vadim imena i pravim ovakve linkove jedan ispod drugog
echo "<a href='imena.php?ime=$name'>$name</a>";
na radi ni jedan mada kad nanesem mis na njega u statusnoj liniji prozora ispise korektan link npr localhost/imena.php?ime=ovaj.
Stvarno bih bio zahvalan ako bi mi neko pomogao i rekao gde gresim.
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 868
212.200.139.*

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !08.04.2006. u 00:49 - pre 200 meseci
Koliko sam ja shvatio iz ovog koda sto si ti dao tj. ovih 4-5 redova koda sve je ok,
jel ti problem mozda da mi posaljesh na mail, pp, ili ovde na forum dio koda koji ti predstavlja
problem, ili sa kojim izvlacish podatke iz baze, radish $_GET['blabla'] i echo pa da ti pomognem,
posto koliko vidim u pitanju je neka sitna greskica koju si mozda napravio kao i ovu na forumu
dok si brzo kucao pa nisi obracao paznju na to sta pises.


Pozdrav,
Sasa
 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
*.teol.net.



Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !08.04.2006. u 09:39 - pre 200 meseci
Mislim da je tu nesto do podesavanja IIS-a.
Nisam bas pocetnik u ovome. To je 5 linija koda. Problem je sto kada se prvi put klikne radi a kad se vrati na index.html sa onim BACK nece vise nikako dokle god ne otvorim neku drugu stranicu bilo .html ili .php.
Prije nego postavim neke dinamicke stranice na server koji je apache, ispitam ih na IIS-u(moram tako da ne objasnjavam sada razlog), koji vjerovatno nije podesen kako treba jer ne vidim drugi razlog. Na taj IIS sam stavio ove stranice ima ih 8 koje bih trebao dodati jednom sajtu. Neke imaju i do 400 linija koda. Sve one rade perfektno kada im saljem promjenjive sa formi metod="post" ali kada obicni link treba kliknuti gdje pise <a href="str.php?ime=pero"> on radi prvi put poslije nece nikako sve dok ne otvorim neku drugu .php stranicu na kojoj se promjenjiva salje sa fome. POslije toga kad kliknem na ovaj link hoce ali samo jednom poslije toga opet nikako. Kada iz baze poredam linkove sa
echo"<a href='stranica.php?ime=$name>$name</a>";
nece nikako ono gore hoce makar jednom ali ovo nikako, a nebi trebalo biti nekakve razlike tu.
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 868
212.200.139.*

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !09.04.2006. u 12:04 - pre 200 meseci
Zato sam bash i htio da mi posaljesh dio koda gde radish to sto ti trenutno nije ispravno.

Jel mozesh mi reci sta ta skripta treba da radi ? Tj. sta se salje kao podatak stranica.php?ime=nesto
i sta iz baze treba da se izvlaci ?

Posto to bi trebalo da radi normalno ako imas nesto ovako

Code:

$ime = $_GET['ime'];

$sql = mysql_query("select * from korisnici where ime='$ime' order by id desc");

while ($ck = mysql_fetch_array($sql)) {
$ime = $ck[ime];
$prezime = $ck[prezime];
$adresa = $ck[adresa];

print "<a href=korisnik.php?ime=$ime>$ime</a>";
}


 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
*.teol.net.



Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !09.04.2006. u 20:59 - pre 200 meseci
Stvarno cijenim to sto izgleda jedini ovde zelis mi pomoci, ali mislim da je greska bas sto si se uhvatio koda. Ne bih rekao da je do koda prije mislim da je Windowsa ili IIS-a. Upravo takav kod sam i napisao samo da provjerim da li je tu sve u redu ali izgleda da se php ne moze bas testirati na windowsu(ili sto je vrlo vjerovatno da ja to ne znam podesiti). Sve u svemu bas takav kod nece da otvori stranicu nikada a kada ja napisem umjesto
print "<a href=korisnik.php?ime=$ime>$ime</a>";
ovo
<a href=korisnik.php?ime=pero>pero</a>
znaci samo link. Kada kliknem na ovu drugu opciju radi samo prvi put poslije ne sve dok ne otvorim neku drugu stranicu nece raditi, a prvi slucaj kada iz baze poredam linkove kao ti sto si napisao nece nikako.
Neka malo odstoji pa cu vidjeti sta cu. Najvjerovatnije cu ovako nesredjeno postaviti na neki server da vidim.
 
Odgovor na temu

boban012
pozarevac

Član broj: 42999
Poruke: 4
*.dsl.chcgil.sbcglobal.net.

Sajt: www.kostolac.co.yu


Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !11.04.2006. u 03:33 - pre 200 meseci
Tvoj kod:
"<a href=korisnik.php?ime=$ime>$ime</a>";
Ako je u html ne radi ispisace $ime i linkovace na $ime a ako je :

<?php
$ime="sasa";
echo" <a href=korisnik.php?ime=$ime>$ime</a>";
?>
Ovo ako ti ne radi probaj da reinstaliras IIS. Control panel, add remove programs, win component...itd to znas, ili bolje skini Apacha za win i instaliraj.
Pozdrav.
Sta ces...mora da se pita
 
Odgovor na temu

boban012
pozarevac

Član broj: 42999
Poruke: 4
*.dsl.chcgil.sbcglobal.net.

Sajt: www.kostolac.co.yu


Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !11.04.2006. u 03:41 - pre 200 meseci
Evo me opet tek sada sam video da nije kod u html-u. Probao sam kod mene i radi. Znaci...Neznam kako da probas da ispises promenljive koje dobijes iz baze da bi bio siguran da ti taj deo radi. A ako to ispise onda mora da radi i ostalo nema razloga da ne bude tako. Jednom sam imao slican problem ali sam ga resio sa
echo"<a href =strana.php?&ime=".$promenljiva.">".$ime."</a>";
pokusaj stvarno se ne mogu setiti koji server i php ver. sam imao tada.
Pozdrav.
Sta ces...mora da se pita
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 868
81.93.90.*

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !11.04.2006. u 12:45 - pre 200 meseci
Probaj mozda da skinesh sa neta Wamp Server,
ja ga kod sebe koristim za testiranje na localhostu i radi bez problema.

http://www.en.wampserver.com/
http://www.en.wampserver.com/download.php
 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
*.teol.net.



Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !12.04.2006. u 18:41 - pre 200 meseci
Skinuo sam wamp i sad posle instalacije ne znam kako dalje odnosno kako da ga koristim?
Instalirao sam ga na windows xp sp2.
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !12.04.2006. u 18:45 - pre 200 meseci
iskljucis IIS, kucas http://localhost :)
Pravis forum / sajtove, whatever, stavljas ih u httpdoc i to je to :)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
81.94.11.*



Profil

icon Re: Banalan problem sa linkovima !13.04.2006. u 06:25 - pre 200 meseci
Ne znam nesto sam propustio ne ide pa ne ide.
Da li je to slican princip IIS-u sa prijavom stranice za pregled?
Ako jeste ja pojma nemam kako to da uradim:)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Banalan problem sa linkovima !

[ Pregleda: 3733 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.