Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc!?

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc!?

[ Pregleda: 2620 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Pomoc!?09.11.2002. u 02:21 - pre 261 meseci
Prvo pogledajte kod...
<%
dim rs
set rs=Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
rs.Open "ftbl", "DSN=forum"
While Not rs.EOF
session("ime") = rs("tema")
Response.Write "<tr id=03><td>" & rs("username") &"</td>"
Response.Write "<td><a href='vtemu.asp' >" & rs("tema") &"</a></td>"
Response.Write "<td>" & rs("datum") &"</td>"
Response.Write "<td>" & rs("datum_") &"</td></tr>"
rs.MoveNext
Wend
rs.Close
set rs=Nothing
%>
Moj problem (citaj neznanje) je u tome sto je, kako sam ja razumeo VBScript Kao i JavaScript "Losely typed language" tj. gore navedena session promenljiva "ime" na kraju procesa ima vrednost koja joj je zadnja dodeljena. Dakle ako mi ovaj gore kod ispise 10 vrednosti kolone tema iz baze "ime" ce prisvojiti zadnju vrednost.
Meni treba da odabirom linka u redu , u pomogucnoscu session promenljivu smestim onu vrednost "rs("tema")" koja je prethodno ispisana u tom redu... da bih na sledecoj strani "vtemu.asp" mogao dalje da kalkulisem sa njom.
Ako sam odlutao, neka mi neko kaze. Ubi glavu prckajuci ,vise.....
Hvala!!!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Pomoc!?09.11.2002. u 11:53 - pre 261 meseci
Ako sam dobro razumeo.. (mada ono sa 'loosely typed languages' nema veze sa ovim sto ti hoces da uradis. To znaci da tipovi podataka (Integer, String, itd. kao u 'normalnim' jezicima, ne postoje.. tako je u vbscriptu sve tipa variant.. ima ipak neke razlike, al to je druga tema :)

Postoji vise nacina za prenosenje informacija od strane do strane: cookies, prosledjivanje pomocu parametara URL-a i pomocu skrivenih kontrola.

Potrazi na net-u objasnjenje za svaki a ja cu ti dati primer za prosledjivanje vrednosti putem parametara URL-a., posto se toga jedino secam sad iz glave :)

Recimo da zelis da prosledis neku vrednost u stranicu Proba.asp.
Stranicu treba da pozoves sa npr:
http://localhost/mojsajt/proba.asp?Prezime=Petrovic

U samoj stranici dodas ovaj kod da procitas vrednost smestenu u 'Prezime':
<% response.write (Request.QueryString("Prezime")) %>

Jednostavno. Da vidimo kako bi to kod tebe izgledalo.

Svaki link cemo prepraviti tako da prosledjuje razlicit parametar stranici. Npr. ako su teme redom: tema1, tema2 i tema3 onda bi trebao da imas tri razlicita taga na stranici:
<a href="vtemu.asp?tema=tema1">tema1</a>
<a href="vtemu.asp?tema=tema2">tema2</a>
<a href="vtemu.asp?tema=tema3">tema3</a>

Tvoj kod, prepravljen bi izgledao ovako nekako (menjamo samo jednu liniju, drugi Response.Write u petlji):

Response.Write "<td><a href=""vtemu.asp?tema=" & rs("tema") & """>" & rs("tema") &"</a></td>"

Napomena: dupli dvostruki navodni znaci posle href= i tri komada pre > da bi dobio ispravan tag u stranici npr. <a href="vtemu.asp?tema=blabla">
Dakle:
href= pa dva puta lupi "
rs("tema") & pa tri puta lupi "

I sad u tom fajlu vtemu.asp dodas nesto poput:
<% response.write (Request.QueryString("tema")) %>

da bi video sta je prosledjeno..

AKO se secam dobro treba da pripazis na ispravno formatiranje parametra (da nema 'praznih' mesta - space itd itd) no to je vec druga prica, pogledaj malo sam ... javi ako bas zapne :)

Ako sad zelis da upises tu vrednost u session promenjivu onda u tom vtemu.asp dodaj liniju:
<% session("ime")=request.querystring("tema") %>

HTH


Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Pomoc!?09.11.2002. u 14:01 - pre 261 meseci
Evo dobar link:
http://www.aspfaqs.com/webtech/TheBook/page1.asp

pozdrav
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Pomoc!?11.11.2002. u 01:02 - pre 261 meseci
Hvala ti i na resenju i na linku...
U potpunosti mi je posluzilo svrsi.
Hteo sam ovo da ti napisem jos posle prve poruke, ali nisam mogao da udjem u forum... nesto u zadnje vreme mnogo slabo radi bar sto se mene tice. Srecom stigao mi je e-mail o odgovoru.

 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Pomoc!?11.11.2002. u 12:33 - pre 261 meseci
Bilo je nekih poteskoca nedavno sa serverom.. kako kaze administrator trebalo bi da je popravljeno.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc!?

[ Pregleda: 2620 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.