Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi nesto kao app.path ili project.path (a da nije user.dir)

[es] :: Java :: Treba mi nesto kao app.path ili project.path (a da nije user.dir)

[ Pregleda: 1816 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

brudjuz
Djura Brunet
Informacioni Centar Privredne komore
Vojvodine
Novi Sad

Član broj: 16834
Poruke: 22
*.pkv.co.yu.

Sajt: brudjuz.blogspot.com


+1 Profil

icon Treba mi nesto kao app.path ili project.path (a da nije user.dir)12.02.2006. u 14:35 - pre 221 meseci
Naime, radim aplikaciju u Borland JBuilderu 2006. Za bazu sam odabrao JDataStore.
Trenutna kodna sekvenca spajanja na bazu izgleda ovako >

String app_path = "/home/brunetdj/my/source/jbuilder/info2006/";
String db_path = app_path + "data/podaci.jds";
database.setConnection(new ConnectionDescriptor("jdbc:borland:dslocal:" + db_path,
"SYSDBA", "masterkey", false,"com.borland.datastore.jdbc.DataStoreDriver"));

Vidi se da su varijable app_path i db_path apsolutne.
Kako da saznam i postavim relativne putanje, tipa app.path ili project.path ?
Trebaju mi jer razvoj radim u Linuxu (Fedora 4 :-)), a te varijable tada u MS Windowsu ne rade (XP :-()

Sistemska varijabla user.dir mi ne odgovara jer mi vraca podfolder classess.
Trazio sam po Internetu puno, ali sem varijacija na temu getResource(), koje takodje ne radi, nema nista novo. Ideja je da se sve uveze u paket, dakle i baza.jds kao klasa, pa da se metodom getResource() otkrije njena putanja. Probao sam to, ali tada je JBuilder premesta u folder classes, pa onda u podfolder data, sto je bezveze.

Ili je mozda resenje da sve stavim u isti folder (bazu,resurse slicica, reporte i sl.), pa da onda probam.

Kako ostali resavaju ovaj problem relativne putanje do resursa programa, transparentno po pitanju OS-a ?

http://brudjuz.blogspot.com/
Projekat otvorenog iskustva
 
Odgovor na temu

akocic
Toronto

Član broj: 93463
Poruke: 1
*.724.com.



Profil

icon Re: Treba mi nesto kao app.path ili project.path (a da nije user.dir)01.05.2006. u 19:19 - pre 218 meseci
Ako pravis stand-alone aplikaciju, mozes da dodas "system property" prilikom startovanja programa:
java ... -Dapp.path="<path>" ...

U programu:
app_path = System.getProperty("app.path");
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Treba mi nesto kao app.path ili project.path (a da nije user.dir)

[ Pregleda: 1816 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.