Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Forms 10g i Refresh?

[es] :: Oracle :: Forms 10g i Refresh?

[ Pregleda: 3608 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

noctua

Član broj: 10671
Poruke: 185
*.edn.co.yu.



Profil

icon Forms 10g i Refresh?27.01.2006. u 09:20 - pre 174 meseci
Pozdrav!

Mozda je neko imao slicnu situaciju, pa ako ima neku ideju ili resenje... rad sam ispobati
Potrebno mi je da uradim refresh (reload) roditeljske forme.

Detalji: aplikacija se "vrti" na Formsu 10g (web, JInit, aplet...), u okviru jedne (roditeljske) forme se poziva druga (child) forma u kojoj se menja jedan parametar, po povratku iz (child) forme potrebno je u (roditeljskoj formi u) TEXT ITEM-u prikazati novu vrednost. Do poziva (child) forme u istom polju stoji stara vrednost parametra.
U (child) formu se ulazi sa: CALL_FORM('ime_forme', HIDE, DO_REPLACE);
Iz (child) forme se izlazi sa: EXIT_FORM(NO_COMMIT, NO_ROLLBACK);

Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ili da uprostim jos vise: potrebno je uraditi "refresh" forme po povratku na nju.

Problem na koji sam naisao (i za koji mi trenutno ne pada na pamet resenje) je situacija da kada pokusam bilo koju vrstu reload/refres -a da uradim, desi se reload cele stranice iz browsera, ponovno logovanje... sto je nedopustivo.

Iskustva, ideje, ista?

http://noctua4u.blogspot.com
http://moourl.com/shfb0
..:: Aquila non captat muscas ::..
 
Odgovor na temu

mret
Radovan Bacovic
Senior Data Warehouse Developer
Kindred Group
Stockholm, Sweden

Član broj: 78386
Poruke: 62
*.energosoft.co.yu.

Sajt: www.kindredgroup.com


Profil

icon Re: Forms 10g i Refresh?02.02.2006. u 07:54 - pre 174 meseci
moje licno iskustvo je da takve stvari vec dugo resavamo (doduse u 6i verziji Formsa, ali bez obzira) sa globals promenljivama koje pri povratku u majku formu jednostavno dodelis toj labeli (ili kojoj vec vrsti objekta).
Znaci, iz dete forme dodelis vrednost globalnoj promenljivoj, a zatim labeli u majka formi dodelis vrednost te promenljive. Nadam se da sam dobro shvatio sta je potrebno i da tako moze da se resava i u 10g verziji?!?!?

/*A sad odo` malo napolje*/
 
Odgovor na temu

noctua

Član broj: 10671
Poruke: 185
*.edn.co.yu.



Profil

icon Re: Forms 10g i Refresh?02.02.2006. u 10:21 - pre 174 meseci
Pozdrav!

Hm... mislim da se nismo bas razumeli...
To upravo ja i pitam...
Kako da po povratku iz child forme dodelim neku vrednos ITEM-u u parent formi?
Pritom, GLOBAL je postavljen na novu vrednost (u child formi) dok je u parent formi ITEM na staru vrednost koju je procitao iz GLOBAL-a pre pokretanja CHILD forme?

Sa GLOBAL (iz child forme) ne funkcionise jer se u 10g forma NE "iscrtava/izvrsava" ponovo. Kako sam ja ukapirao da 10ka radi, kada pozoves child formu, parent forma ode na stek. Kada se vracas parent foprma se samo vrati sa steka ali bez ponovnog izvrsenja! Dakle, aplet samo "zalepi" postojece stanje parenta na browser...

Tako mi je prikaz neispravan iako je stanje "iznutra" ispravno...
Do tog (mozda pogresnog) zakljucka sam dosao debug-om...

Problem mi je kako parent forma sazna da ona ima fokus? Na koji triger to treba staviti? I da li je to zapravo uopste izvodljivo?

PS. Znam kako funkcionise 6-ca... ali 10ka nije uopste ista... (a narocito ako treba nesto da samo uradis na strani klijenta: npr file-upload... graphic re-draw...)

http://noctua4u.blogspot.com
http://moourl.com/shfb0
..:: Aquila non captat muscas ::..
 
Odgovor na temu

mret
Radovan Bacovic
Senior Data Warehouse Developer
Kindred Group
Stockholm, Sweden

Član broj: 78386
Poruke: 62
*.energosoft.co.yu.

Sajt: www.kindredgroup.com


Profil

icon Re: Forms 10g i Refresh?03.02.2006. u 11:36 - pre 174 meseci
hm, ja sam jos uvek "na" 6-ici
mada znam da 10g radi na drugacijem principu (Jinit i sl.....).
javi ako skontas kako se to resava- u 10g.

/*A sad odo` malo napolje*/
 
Odgovor na temu

CandyMan

Član broj: 3420
Poruke: 147



+48 Profil

icon Re: Forms 10g i Refresh?05.02.2006. u 23:47 - pre 174 meseci
Ukoliko je samo iscrtavanje problem, potrebno je samo pozvati SYNCHRONIZE.
Code:

begin
  :blok.text_item := :global.neki_global;
  synchronize;
end;

Ovo bi trebalo da reši problem. Međutim, svuda se preporučuje da se synchronize naredba ne koristi zbog povećane komunikacije između app servera i klijenta. Baš me zanima rezultat.
Nisam ni znao da znam dok nisam prob'o!
 
Odgovor na temu

[es] :: Oracle :: Forms 10g i Refresh?

[ Pregleda: 3608 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.