Citat:
gerat: Hocete da kazete da treba da napravim novu particiju HDD-a pomocu Partition Magica i da na nju instaliram Linux. Dobio sam neku verziju Linux-a, pise UBUNTU, a instalacija treba da pocne tako sto u Bios-u za primarni boot postavim CD, sto sam ja i odradio. Kako da nateram Linux da se instalira bas na zeljenu particiju. Sta dalje, ljudi pomagajte!?
Ako hoćeš ubuntu da instaliraš treba da napraviš particiju za Linux, što znači da moraš od te tvoje Window particije da odvojiš oko 5GB (ili koliko planiraš) i da napraviš Linux particiju, preporučljivo je pošto si početnik da to uradiš preko Partition Magica (tamo samo odaberi da praviš novu particiju za Linux i odredi od koje win particije i koliko da ti uzme, sačekaj da završi i to je to). TEK onda možeš da instaliraš Linux!!
Citat:
gerat: Komp treba da se resetuje jer nigde na cd-u nema nikakvog exe-fajla, sto je valjda i tipicno za Linux, a onda otpocinje instalacija.
Pa kaoko instaliraš Windows? Skoro isti ti je đavo i za Linux, odeš u BIOS promeniš da ti botuje sa CD, ubaciš CD i kreće instalacija! Tamo odabereš jezik, particiju koju si napravio i još šta ima da se izabere i pustiš da se instalira.
E sad postoje određeni LInux distribucije kao što je Topologilinux (
www.topologilinux.com) za koje nije potrebna particija jer se instaliraju u Windowsu kao kad instaliraš video igru, dakle u okviru Windowsa imaš ikonicu Linux i pokreneš je kao igru!
[Ovu poruku je menjao slaks dana 22.01.2006. u 15:21 GMT+1]