Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!

[ Pregleda: 4014 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!10.12.2005. u 18:43 - pre 204 meseci
1.Problem:
Kada na jednom kompjuteru u mom VB progamu pomnozim npr 2 sa 1,9 dobijam 38 a dok se na mom racunaru dobija 3,8.U cemu je poblem?
2.Problem:
Kada sam na kompjuteru koji ima rezoluciju 800*600 pokrenuo moj program koji sam pravio u rezoluciji 1024*768 sve slike i ostale kontrole su promenili svoj polozaj.

Molim vas kako da resim ovaj problem?
 
Odgovor na temu

Borg RS

Član broj: 50497
Poruke: 30
*.teol.net.



Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!10.12.2005. u 19:27 - pre 204 meseci
1.problem:
Nejvjerovatnije je razlicito podesen regional settings

2.problem:
Nikako(iako nisam neki expert mislim da je to nerjesiv problem, odnosno tako je kako je)
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!10.12.2005. u 23:10 - pre 204 meseci
Kako da promenim to u Regional Settingsu?
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.yubc.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!11.12.2005. u 10:47 - pre 204 meseci
Citat:
Irfank:2.Problem:
Kada sam na kompjuteru koji ima rezoluciju 800*600 pokrenuo moj program koji sam pravio u rezoluciji 1024*768 sve slike i ostale kontrole su promenili svoj polozaj.


Postoje 2 resenja od toga upotrebi koje ti vise odgovara:

- Iako malko lakse resenje (tj. zahteva manje razmisljanja) definisi izgled te tvoje forme za sve rezolucije u kojim zelis da koristis pa pri startu aplikacije u zavisnosti od toga postavlja kontrole na zeljena mesta (rezoluciju proverava preko Screen opcija Height i Width)

- Po meni malo bolji nacin al zahteva dosta posvecenosti ako imas mnogo kontrola po formi, da definises Form Resize i kad to jednom sredis radice lepo u svim rezolucijama (definises promenu velicine dugmica sa promenom Form ScaleHeight i ScaleWidth :)


A sad za ovo prvo (1. Problem) mislim da bi trebao da koristis Val(Text1.Text) [mislim da znam o cemu se radi] jer ako radis direktno sabiranje TextBox-ova mozes dobiti najcudnije rezultate, ako nije do toga onda koristis Microsoft Script Control koji ima opciju Eval koja bi trebalo uvek da vraca dobar rezultat

Nadam se da ce ove ideje resiti tvoje probleme!

[Ovu poruku je menjao hatebreeder dana 11.12.2005. u 11:47 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!11.12.2005. u 12:46 - pre 204 meseci
Mozes li mi na tri konkretna primera Text1+Text2 zatim Text1-Text2 i Text1*Text2 pokazati u kodu kako da moristim Microsoft Script Control i tu opciju Eval jer je do sad nikad nisam koristio.Hvala za odgovore!!!
Ako moze to isto mali primercic na jednoj kontroli za ovo tvoje drugo objasnjenje oko rezolucije.
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.yubc.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!11.12.2005. u 13:30 - pre 204 meseci
Sad cu ti napisati neke stvari pa ako ni tako ne uspes iscimacu se do ortaka koji koristi Windows da ti to odradim u vidu Projekta na kom ces sve videti

1. Sabiranje, Oduzimanje, Mnozenje

Znaci nikad nemoj da radis:
Text3.Text = Text1.Text + Text2.Text

vec:
Text3.Text = Val(Text1.Text) + Val(Text2.Text)

[Tako radi i sa ostalim operacijama]

Microsoft Script Kontrola Radi po sledecem principu (Predpostavicu da se zove Script1 posto ne znam tacno sad a ne mogu ni da pogledam)

Text3.Text = Script1.Eval(Text1.Text) 'Pri cemu Text1.Text je ceo izraz iliti string koji prepravljas kako oces, radi i sa celim izrazima pa ga samo lepo upotrebi, mada ako ti trebaju osnovne operacije koristis samo ono gore sa Val

------------------------------------------------------------

E sad za rezoluciju. Sledeci kod stavi u proceduru Form_Resize (U formu stavi jedan label)
Code:

Label1.Top = Form1.Scaleheight / 2 - label1.height / 2
Label1.Left = Form1.ScaleWidth /2 - Label1.width / 2

ovaj kod ce stalno namestati label1 na sredinu forme, mislim da ces preko ovoga shvatiti princip i ostatka posla. Sustina je da se sve menja u odnosu na Form1.ScaleWidth i Form1.ScaleHeight. npr ako oces da imas dugme koje ima istu shirinu kao forma dodas u Form_Resize Command1.Width = Form1.ScaleWidth (Ovde podrazumevam da je Command1.Left = 0)

A za ona druga ideja jednostavno preko koda definises sve pozicije za sve rezolucije pa onda
Select Case Screen.Width
Case 1024
'ovde postavis sta ako je 1024x768
Case 800
'ovde postavis za 800x600
end select

ovaj drugi princip je laksi za shvatiti al onaj prvi je bolje primenljiv
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!12.12.2005. u 07:49 - pre 204 meseci
OK je hvala ti,napisi ime i prezime da te stavim u Credits
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!12.12.2005. u 09:55 - pre 204 meseci
Rjesenje postavki "," i "." imas u temi: decimalan broj u regional settings-u
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.yubc.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!12.12.2005. u 15:05 - pre 204 meseci
Sinisa Bobic nemoj u credits (nisam direktno ucestvovao) bolje neki thanks to il tako nesto :] aj nek ti je sa srecom u zavrsavanju programa :D
 
Odgovor na temu

quattor
Ljubisa Nikolic
Subotica

Član broj: 44020
Poruke: 130
*.subotica.net.



+10 Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!12.12.2005. u 22:15 - pre 204 meseci
Jedno od resenja je da iz Registryja pokupis sta je podeseno za decimalni simbol, pa da pri unosu brojeva, recimo na keypress event jednostavno pretvoris ukucanu tacku u zapetu ili obratno. Ja to redovno primenjujem i vise ne brinem sta je ko gde podesio i kada ce sta da promeni. Programu je jednostavno sve jedno. Na ovaj nacin ne utices na korisnika da podesi ono sto ne zeli, a ne zavisis ni od njegovih buducih zelja i bubica. Za prikaz brojeva jednostavno koristi format$ (tamo gde je primenljivo) i masina ce sama da obavi ostatak posla.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!18.12.2005. u 21:16 - pre 204 meseci
Eve gotov je program mozete ga downloadovadi "http://users.cjb.net/kirfan/kladionica.exe"

[Ovu poruku je menjao Irfank dana 18.12.2005. u 22:16 GMT+1]
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.yubc.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!19.12.2005. u 19:54 - pre 204 meseci
Igra ima ok zamisao samo:
- moras malo se poigras sa timovima (kolko sam primetio mala baza, nerazvijeni kupovi lige itd)
- prouci statistiku i verovatnocu (siroka oblast al ti prouci osnove)

PS: Kaze se Sinisi Bobicu ili Bobic Sinisi a ne Sinisi Bobic :]]] al to vec nije VB pa necu da komentarisem

PPS: Razvijaj ideje poput ovih, to je najbitnije

Srecno u daljem radu pozdrav!
 
Odgovor na temu

roberto555
Croatia

Član broj: 64744
Poruke: 451
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!26.12.2005. u 23:36 - pre 204 meseci
pogledao sam igru, lijepo izgleda, nego samo par prijedloga ako si se zagrijao za raditi igru tog tipa,znam da je to prva verzija vjerojatno pa naravno da ima nedostataka, al ovo je jedan koji nebi smio biti- kad uspisujes tip, nakon pritiska na "uplati" trebao bi provjeriti dal je u txt box tip upisana koja od mogucih vrijednosti znaci 1-2-x ,jer upisem bilo sto i radi normalno dalje a trebalo bi javiti recimo da je "nepostojeci tip".ili bi najbolje bilo da stavis vec ponudene te tipove pa da igrac samo klikne da bih ga oznacio,.,isto nisam uspio (mozda se moze al nisam uspio) unijeti vise parova,na listic, je li to moguce?
-a takoder bi bilo dobro da recimo zadas neke prednosti (znam da komplicira sit.jer ovo pretpostavljam radi na random principu,odabir tipa??? > da das nekim klubovima,prednost,jer to je sad skroz igra na srecu,recimo igra Milan- "neki za kojeg nisam cuo",i milan izgubi, razumijes?sto mislim,ili da na pocetku igre svi imaju to "prednost,kvalitetu" na 0,te tada pobjedom im se to povecava porazom smanjuje,,, da recimo kod tekme pise i rezultat,time bi igra postala zanimljivija,jer sad je vise lutrija,nego klad. ipak u nogometu postoje favoriti :)
ovo s bankom si dobro zamislio, sviđa mi se,no mogao si staviti i da postoji odabir valute,recimo euro,dolar,barem ove poznatije,jer iskreno ja si nemogu predociti koliko je recimo 5 dinara, :) a da je euro vec je bolje, nadam se da kuzis,!a i ovo vrijeme vracanja kredita,bas mi nije jasno,ponekad mi samo kad kliknem uplati pise "bankrotir. ste",a cas prije toga je bilo jos dva dana recimo za vratiti kredit,
ovo su samo prijedlozi ako mislis poboljsavati igru, al odlicno je zamisljeno,i dizajnirano,ovako na prvi pogled. za v1.0 dobro!

pozdrav!
----Roberto----
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
*.041net.co.yu.

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!04.01.2006. u 10:30 - pre 203 meseci
Objavljenja je Irfan Kriještorac Sportska kladionica v1.1
Izmene napravljene u verziji 1.1
---Pokazivanje tačnog rezultata
---Ubačene su zastave država za klub iz koje su države
---Kontrola verovatnoće je poboljšana (nisu više moguća velika izneneđenja)
---Onemogućena je opcija SAVE/LOAD (radi što poštenijeg igranja)
---Pomoću zvezdica možete videti koji je klub bolji
---Umesto valuta uvedeni su bodovi tako da je u igricu ubačena opcija VALUTE (tu možete naći koliko 1000 bodova iznosi Din,KM,Kuna,Eura itd.)
---Ubačena je podrška za latinična slova ščćžđ

I na kraju v1.1 download-ujte
http://solair.eunet.yu/~irfank/Kladionicav11.exe

[Ovu poruku je menjao Irfank dana 04.01.2006. u 14:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc u zavrsavanju programceta!!!!!

[ Pregleda: 4014 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.