Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu

[es] :: C/C++ programiranje :: win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu

[ Pregleda: 2084 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrzli777
Hrvatska

Član broj: 50641
Poruke: 18
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu18.10.2005. u 18:49 - pre 223 meseci
pozdrav

radim neki windows program pomocu win32 apija i trebala bi mi pomoc

kako da iz svog programa pokrenem neki drugi?

npr. klikom na gumb (na sucelju moje aplikacije) zelim da mi se otvori neki text file u notepadu

unaprijed hvala...

 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4901
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu18.10.2005. u 19:02 - pre 223 meseci
Pogledaj dokumentaciju za CreateProcess() i za ShellExecute()...


Evo primer za ShellExecute()
Code:

int rc = (int) ShellExecute( Application->Handle,
                                     "open",
                                     "C:\\myprog.exe",
                                     NULL, NULL, SW_SHOWDEFAULT ) ; 
if ( rc <= 32 ) 

   // pogledaj Win32API za detalje o greskama... 




 
Odgovor na temu

mrzli777
Hrvatska

Član broj: 50641
Poruke: 18
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu19.10.2005. u 08:31 - pre 223 meseci
evo, pokusao sam ovo sto si rekao i sve funkcionira bez problema

puno hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: win32 api: kako pokrenuti neki program u kodu

[ Pregleda: 2084 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.