habit Ivanjica
Član broj: 94975 Poruke: 175 *.yu1.net.
|
Evo kako ja to vidim....
Drago mi je da se iko drznuo daresi da pristupi u nase redove-to je vredno hvale.
Bice ti drago da te jednog dana prozovu majstorom (a do tada ces crci uceci i sticajuci nova znanja i tako dan za danom do penzije, odvajaces pare za nove alate i tehnologije, jahati po net-u po vasceli dan i tako u nedogled)
u tom momentu bice ti krivo zasto je takav covek-takvog profila (znanja i vestine) manje vrednovan u drustvu nego neki diler ili zajebant sa ulice i videces da svi ti fuseri imaju vise para od tebe pa....
ces se pitati gde si pogresio pa....
cemo se zajedno jadati jedan drugom po forumima....inace....
nije to bas tako sve crno, ako si rodjen za taj posao i gledas kao covek i buduci dobar majstor na sve ovo, niko te nece spreciti da radis elektroniku.
ono sto moras uraditi je nabavka nove opreme i moras zaista mnogo da ucis a iskustvo dolazi samo po sebi sa kilogramima istrosenih zivaca. TV neka ti bude polaz i osnova a kasnije obavezno moras juriti i alternative u poslu...da li ce to biti industrijska, primenjena elektronika, dash, DVD, home appliances, ark, frigo i sl....odluci sam.
Neko ti je vec predlozio uzimanje ovlasc. servisa i to je dobro. i shvati da su svi gore dati komentari bili iz najboljih namera kao i da majstori uvek vise postuju svoje musterije nego musterije njih.
A sad tvoje glavno pitanje, oprema...
lemilica sa regulacijom recimo Weller WECP 20 veca za grube poslove, manja recimo kinescina BEB 936 sa analog. regulacijom i tankim vrhom, duvaljka recimo opet kinescina BEB 852A, dobra vakuum pumpica recimo Wurth ili ako imas kintu-uzmi Denon pistolj sa vakuumom, sitni alat, dobar tinol, nikako kineski beli, dobar unimer, neko ce reci analogni neko digi, ja koristim Yokogawu 7544, lab. ispravljac napona 0-30v mozes i sam da napravis, color patern generator makar i losiji zbog pravilnog stelovanja geometrije, tuner i white ballansa, moj je Philips 5415, osciloskop moj je Konig 60Mhz obavezan da mozes da vidis IR, I2C, RGB, h-osc, vert. osc i sl., ESR meter (ima ih kolega Proka-super su), regenerator ekrana, za pocetak neki ser. EE programmer, mozda najbolje SeeProg pa kasnije BeeProg kao sto je moj, a jos kasnije ces sve pare slupati na pravljenje kojekakvih interfejsa i programatora ili ako si pametan na kupovinu originalnih a sve da bi se bavio decode poslom, recimo.
onda posle jos more opreme...doci ces na kraju da kao ja nabavis i varnicar na 60KV a ne znam zasto kad dolazi era plazmi...
Uffff...valjda je dosta za sad, ako nastavim-odustaces sigurno.
sve najbolje, srecno, pozzzzz.....
cubica
|