Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mail forma u flashu

[es] :: Flash :: mail forma u flashu

[ Pregleda: 2417 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ronga
osijek

Član broj: 64322
Poruke: 5
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon mail forma u flashu26.07.2005. u 12:04 - pre 226 meseci
isčupao sam sa neta i stavio na svoj sajt mail formu tipa:

"vaše ime:...pa tu posjetitelj nešto napiše.."
"vaš mail: ...pa ovaj isti upiše mail..."
"vaš komentar: ...isto se nešto upiše.."

i onda dolje ima nekakvo dugme "submit", za koje kontam da bi na pritisak trebalo meni poslati nekakav mail, međutim na dugmetu je slijedeća skripta:

on (release)
{
url_var = "server_option=" + _root.server_option + "&recipient=" + _root.recipient + "&your_name=" + _parent.your_name + "&your_email=" + _parent.your_email + "&message=" + _parent.message;
_parent.your_name = "";
_parent.your_email = "";
_parent.message = "";
}
ja sad kontam da je to skripta koja je sve podatke strpala u tu neku varijablu, ovaj fazon "...url_var=....".
I sad moje je pitanje kako da ja tu negdje naredim da mi se te stvari šalju na mail?
tenks.
r
 
Odgovor na temu

cika_crni
Vasil Milosevski
Beograd

Član broj: 52607
Poruke: 11
217.24.18.*



Profil

icon Re: mail forma u flashu20.08.2005. u 10:37 - pre 225 meseci
ako nije kasno...

napravi mailer.php koji ce sve url varijable strpati u mail i poslati (php help, ako ne znas kako se to radi), a iz flasha su ti samo potrebne vars, i submit dugme koje poziva mailer.php i salje varijable iz flasha.
pogledaj http://www.frigomax.co.yu/stanko/test.htm (strana kontakt). ako ti tako nesto pasuje, poslacu ti kod.
 
Odgovor na temu

ronga
osijek

Član broj: 64322
Poruke: 5
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: mail forma u flashu24.08.2005. u 12:22 - pre 225 meseci
moze, posalji mi kod, pa cu nesto skontat,tenks.
r
 
Odgovor na temu

djmaki
Stefan Djordjevic
Smederevo

Član broj: 24749
Poruke: 430
195.252.85.*



+1 Profil

icon Re: mail forma u flashu24.08.2005. u 17:08 - pre 225 meseci
Ajde posalji i meni!
Veni Vidi Vici
 
Odgovor na temu

cika_crni
Vasil Milosevski
Beograd

Član broj: 52607
Poruke: 11
217.24.18.*



Profil

icon Re: mail forma u flashu25.08.2005. u 17:39 - pre 225 meseci
<?php
$mailto = "[email protected]";
$subject = "Komentar sa sajta";
$redirect = "index.php";
foreach($HTTP_POST_VARS as $key => $value) {
$message .= $key . ': ' . $value;
$message .= "\n";
}
mail($mailto, $subject, $message);
?>

ovo stavi u posalji.php, a iz flasha napravi polja sa varijablama (bilo koja imena), i stavi button koji ce kao akciju imati getURL na stranu posalji.php (uz slanje varijabli).
dakle, kad kliknes na taj button, on ce u pozadini pozvati posalji.php i poslati mu varijable, koje ce php fajl primiti, spakovati i poslati na mail. ovo redirect je nebitno za flash, to ce ti trebati samo ako je obican php page, bez flasha, a za redirect napravi u flashu akciju na tom buttonu, da pored getURLa, skoci na neki odredjeni frejm gde ti je thanx poruka.

Eto, nadam se da je detaljno, vici ako treba jos, i sorry za delay, nemam bas mnogo vremena ovih dana.
 
Odgovor na temu

djmaki
Stefan Djordjevic
Smederevo

Član broj: 24749
Poruke: 430
*.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: mail forma u flashu25.08.2005. u 18:38 - pre 225 meseci
Moze li fla fajl sa ovim poljima za variamble, ne znam kako to iz flash-a. Iz PHP-a sam znao!
Veni Vidi Vici
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: mail forma u flashu

[ Pregleda: 2417 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.