Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C# & MySql & Crystal Reports

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# & MySql & Crystal Reports

[ Pregleda: 3141 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Vertyg01
Banjaluka

Član broj: 39881
Poruke: 41
*.broadband.blic.net.

ICQ: 35878878


Profil

icon C# & MySql & Crystal Reports23.03.2005. u 23:47 - pre 201 meseci
Imam mali problemcic prilikom kreiranja "crystal report"-a u c#.
code je sledeci:

data1 = new DataSet();
da = new MySqlDataAdapter();
sqlCommand="Select uid,id,kolicina from baza";
da.SelectCommand= new MySqlCommand(sqlCommand,conne);
da.Fill(data1,"baza");
rp = new ReportDocument();
rp.Load([email protected]"\..\..\CrystalReport1.rpt");
rp.SetDataSource(data1);
crystalReportViewer1.ReportSource=rp;

sve super znaci loduje se CrystalReport1.rpt ali ne dobijam nikakav rezultat, pretrazio sam malo forum i bilo je reci da se treba napraviti poseban query unutar reporta (?!).
Sta tacno treba da uradim da bi dobio ispis na cr-u ?

Hvala.
 
Odgovor na temu

mirdraal
Ivan Mladenovic
Tigar A.D. / Senior Software Developer
Balkan

Član broj: 38001
Poruke: 82
195.252.107.*

Sajt: www.linkedin.com/in/ivanm..


Profil

icon Re: C# & MySql & Crystal Reports24.03.2005. u 08:03 - pre 201 meseci
Citat:
Vertyg01: Imam mali problemcic prilikom kreiranja "crystal report"-a u c#.
code je sledeci:

data1 = new DataSet();
da = new MySqlDataAdapter();
sqlCommand="Select uid,id,kolicina from baza";
da.SelectCommand= new MySqlCommand(sqlCommand,conne);
da.Fill(data1,"baza");
rp = new ReportDocument();
rp.Load([email protected]"\..\..\CrystalReport1.rpt");
rp.SetDataSource(data1);
crystalReportViewer1.ReportSource=rp;

sve super znaci loduje se CrystalReport1.rpt ali ne dobijam nikakav rezultat, pretrazio sam malo forum i bilo je reci da se treba napraviti poseban query unutar reporta (?!).
Sta tacno treba da uradim da bi dobio ispis na cr-u ?

Hvala.


Ne vidim u kodu da utvaraš konekciju na bazu
Dakle pre da.fill(... )
treba jedno conne.open()
pa posle toga
conne.close()

Ako kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: C# & MySql & Crystal Reports24.03.2005. u 15:13 - pre 201 meseci
Citat:
mirdraal: Ne vidim u kodu da utvaraš konekciju na bazu
Dakle pre da.fill(... )
treba jedno conne.open()
pa posle toga
conne.close()

Ne treba, DataAdapter sam otvori konekciju ako je zatvorena i sam je posle zatvori.

Citat:
Vertyg01: sve super znaci loduje se CrystalReport1.rpt ali ne dobijam nikakav rezultat, pretrazio sam malo forum i bilo je reci da se treba napraviti poseban query unutar reporta (?!).
Sta tacno treba da uradim da bi dobio ispis na cr-u ?


Ne treba ti query unutar reporta ako si (kao što jesi) već prosledio samo podatke koje hoćeš da prikažeš. Probaj da posle:

crystalReportViewer1.ReportSource=rp;

dodaš

crystalReportViewer1.DataBind();

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Vertyg01
Banjaluka

Član broj: 39881
Poruke: 41
*.broadband.blic.net.

ICQ: 35878878


Profil

icon Re: C# & MySql & Crystal Reports25.03.2005. u 11:37 - pre 201 meseci
@mirdraal: conn.open(); vec postoji samo nisam pastovao citav code.
@mmix: ne mogu DataBind(); ne znam zasto samo DataBindings();
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: C# & MySql & Crystal Reports28.03.2005. u 15:38 - pre 201 meseci
Citat:
Vertyg01:@mmix: ne mogu DataBind(); ne znam zasto samo DataBindings();


Zato što koristiš WinForms, što nije bilo očigledno iz pitanja. Ok, nešto definitivno nije u redu pošto je kod koji si okačio dovoljan da prikaže report. Probaj da uradiš sledeće pre nego što report ubaciš u viewer:

Code:

rp.ExportToDisk(CrystalDecisions.Shared.ExportFormatType.PortableDocFormat, @"c:\test.pdf");


Posle pogledaj da li postoji c:\test.pdf i da li je u njemu ispravan report, pa da vidimo dalje.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# & MySql & Crystal Reports

[ Pregleda: 3141 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.