Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash sajtovi !?

[es] :: Flash :: Flash sajtovi !?

[ Pregleda: 4782 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bizarre
KV

Član broj: 40501
Poruke: 83
*.041net.co.yu.



Profil

icon Flash sajtovi !?23.03.2005. u 21:41 - pre 203 meseci
Ok napravio sam svoj prvi flash (odnosno swish) sajt ,ali sam hteo da pitam profesionalce na koji nacim oni prave svoje flash sajtove :
pr sajta: Znaci imas sajt ,sa 5 butona ,kada kliknes na neki od butona ide sledeca animacija ,fade out trenutne strane ,medju animacija i fade in sledece strane.E sad tu je meni problem ,da li vi pravite posebne scene (fade out i fade in svake strane i scena medju animacija) pa onda preko script-a pisete redosled animacija , ili pravite zasebne scene tipa scena 1:od home do contacts, scene 2:od home do info koje u sebi imaju sve tri animacije (fade out ,medjuanimacija ,fade in) ili na neki drugi nacin?
Ja sam se mucio i uradio na ovaj drugi nacin zato sto bas sa actionscript-om nisam bas najbolji ,i sad mi je problem da bilo sta promenim na sajtu (sad hocu malo da promenim buttone ali posto imam oko 23-24 scene sa po 5 buttona =oko 120 buttona stvarno ne znam da li cu imati zivce za to)
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash sajtovi !?23.03.2005. u 22:42 - pre 203 meseci
Ups, a šta je problem s buttonima ako sme da se zna?

Zašto nije dovoljno da se izmeni samo jedan ili najviše pet buttona?
 
Odgovor na temu

Bizarre
KV

Član broj: 40501
Poruke: 83
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Flash sajtovi !?23.03.2005. u 22:50 - pre 203 meseci
Pa dobro ,nije bas problem u buttonima ,znam kako cu njih da promenim ,nego se pitam samo kako drugi organizuju svoje flash sajtove.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Flash sajtovi !?24.03.2005. u 00:16 - pre 203 meseci
Pa ja radim sve u prvom frejmu prve scene. Ako se o tim pitanjima režije stara neko drugi, onda samo prčkam nešto oko skriptova da proradi mašina i nije mi preterano bitno dogod je to smisleno organizovano.
 
Odgovor na temu

miksin

Član broj: 41918
Poruke: 98
*.panline.net.



Profil

icon Re: Flash sajtovi !?24.03.2005. u 09:20 - pre 203 meseci
ja svaku stranu stavim u poseban swf fajl i onda kad kliknem na button on pozove taj fajl sa servera
 
Odgovor na temu

Bizarre
KV

Član broj: 40501
Poruke: 83
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Flash sajtovi !?24.03.2005. u 10:16 - pre 203 meseci
Citat:
miksin: ja svaku stranu stavim u poseban swf fajl i onda kad kliknem na button on pozove taj fajl sa servera

Tako sam i ja mislio da uradim,ali ako je sajt oko 300 -400 kb mislim da nema potrebe da se stalno loaduje i po mom misljenju to malo i nervira posetioce ,ali ipak sa druge strane mozda je bolje da se sajt brze ucita ...
 
Odgovor na temu

blzz
mostar

Član broj: 36745
Poruke: 110
212.39.111.*

Sajt: www.chunoslav.tk


Profil

icon Re: Flash sajtovi !?24.03.2005. u 20:47 - pre 203 meseci
Slusaj evo ja nisam radio u swiftu, ali ti se rezumijem u flash. Puno ti je bolje kao što je ovaj momak gore naveo sve praviti u jednom frameu i osloniti se na scripting i pozivati animacije (u flashu je to komanda loadMovie). Evo zašto:
-Posjetitelj će uvjek znati što se događa tako što će imati preloadere i dr.
-Ako ti netko pokuša ukrasti stranicu malo ce se pomuciti dok je skine
-Mnogo je lakše izorganizirati sajt
- i NAJVAŽNIJE brže će se učitavati jer internet brže učita kad je nešto iz djelova, a ne kad odjednom učitava veliki objekat. A kada posjetilac hoće otvoriti neku animaciju koju je već prije gledao otvori mu se odmah, a za ono što si govorio posjetioce ce zivcirati stalno ucitavanje, vjeruj mi više živcira kada se nešto previše dugo učitava pa makar kasnije radilo bez ikakvog daljnjeg čekanja. I ima još jedna slabost kad je sve odjednom napravljeno jer internet često zna zaštopati pri uploadu, nekad nema dovoljno raspoložive memorije za tempolary internet files i tako neki drugi problemi.

Ja ti kao (hajdemo reci) profesionalac preporucam ovu komandu loadMovie ili u swiftu nekako drukčije ako se zove, uglavnom učitavaj animacije sa server jer je bolje.
 
Odgovor na temu

STAR(le)

Član broj: 38983
Poruke: 95
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Flash sajtovi !?26.03.2005. u 22:45 - pre 203 meseci
1.Koristim Flash i interesuje me kako napraviti Flash sajt.

2.Imam HTML Sajt i hocu da svoj sajt napravim i u Flash verziju.Kako
X > STAR(le) < X
X > STAR(le) < X
X > STAR(le) < X
 
Odgovor na temu

blzz
mostar

Član broj: 36745
Poruke: 110
212.39.111.*

Sajt: www.chunoslav.tk


Profil

icon Re: Flash sajtovi !?27.03.2005. u 12:06 - pre 202 meseci
Pa nauči nešto osnovno u flashu i onda napraviš Izbornik isto kao i u html, i onda jedan MovieClip i dadnes mu neko ime, i onda napises kod kada ti se stisne neko dugme da taj prazni MovieClip Učita neku animaciju sa servera. Naravno napraviš saržaj. Npr. imaš dugme download, prvo napraviš jednu flash animaciju koja sadrži neke fajlove koji se mogu downloadovati i spremis je u isti folder gdje ti jwe i glavna animacija i das joj ime download ( ona ce zapravo nositi ime download.swf , ovo swf jer se tako obilježava flash fajl). Onda kliknes na neko dugme u tvojoj glavnoj animaciji (onoj koja ce biti kao index i koja ima izbornik), tj. na ono dugme koje treba voditi ka Downloadu i napises u njega kod
Code:

on press {
load_MC.loadMovie("download.swf");//onaj MovieClip koji ucitava download animaciju se treba zvati load_MC
}

I tako i za seljedece sve sto ti treba
Nadam se da si bar nešto skužio, ako nisi pročitaj pažljivo još nekoliko puta pa ces onda shvatiti, samo se ispričavam jer ovoliko kompliciram AJDE PEACE
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash sajtovi !?

[ Pregleda: 4782 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.