Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje podataka sa COM porta

[es] :: C/C++ programiranje :: Citanje podataka sa COM porta

[ Pregleda: 4167 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mladenvasic
Mladen Vasic
Doboj

Član broj: 50512
Poruke: 124
81.93.74.*



Profil

icon Citanje podataka sa COM porta23.03.2005. u 06:50 - pre 200 meseci
Ako moze da mi neko odgovori na pitanje. Hocu da nabavim uredjaj za citanje magnetnih kartica koji se veze na serijski port . Uredjaj procita karticu na kojoj se nalazi broj od 13 cifara i posalje ga na COM port.
PITANJE GLASI:
Kako da sa serijskog porta pokupim taj broj i ispisem ga u obicnom Edit Box - u ?
Ako moze malo detaljniji kod !
Hvala unapred ...
 
Odgovor na temu

Tronic
Pula

Član broj: 48368
Poruke: 51
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.veleri.hr/~kcetina


Profil

icon Re: Citanje podataka sa COM porta23.03.2005. u 07:19 - pre 200 meseci
prvo pogledaj koji standard koristi čitać.

Inače se to može s
Code:

//pseudo code
inportb (adresa_porta);


pričam za C.

Malo si pogledaj kod Mr.Google. Ima stvarno dosta primjera.
A možda nađeš nešto i ovdje među staijim temama.
Bilo bi dobro da postaš svoj code što si do sada napravio kako bi ti mogli više pomoći
 
Odgovor na temu

Mijalko
Aleksandar Mijalkovic
Nis

Član broj: 17130
Poruke: 12
*.medianis.net.

ICQ: 86950600
Sajt: mijalko.blogspot.com


Profil

icon Re: Citanje podataka sa COM porta23.03.2005. u 07:51 - pre 200 meseci
Pozdrav,

inportb (adresa_porta);
tesko da ce da prodje pod XP-om.

Komunikacija sa COM portom je malo opsirnija tema za jednu poruku. Dobro mesto za pocetak su funkcije:
CreateFile, CloeseHandle, ReadFile, SetCommState...
Opsirnije mozes videti u MSDN-u pod "Serial Communications in Win32" a primer je "MTTTY".

Pozdrav,
Mijalko
 
Odgovor na temu

Tronic
Pula

Član broj: 48368
Poruke: 51
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.veleri.hr/~kcetina


Profil

icon Re: Citanje podataka sa COM porta23.03.2005. u 09:55 - pre 200 meseci
Slažem se da neće proći pod Xp-om.
ono je prijmer za dos i borland c compiler
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Citanje podataka sa COM porta23.03.2005. u 14:50 - pre 200 meseci
link za gore preporuceni primer:

http://msdn.microsoft.com/libr...s/dnfiles/html/msdn_serial.asp
 
Odgovor na temu

Srdjan Mladenovic
Leskovac

Član broj: 49357
Poruke: 13
195.252.87.*

Sajt: www.mladenovicsoft.com


Profil

icon Re: Citanje podataka sa COM porta05.04.2005. u 07:26 - pre 200 meseci
Imam iskustva samu u radu sa fiskalnim kasama.Neznam kako je u drugim verzijama c++,ali u MFC je bas problem.Moraces da pronadjes literaturu za konkretni uredjaj.Da vidis kolika je brzina prenosa podataka.Dali se koristi parnost,hadnshacking,da znas koliko bita imaju podaci sa kojima radis.reprezentaciju svake komande itd .Inace sve ovo vazi za kase valjda je u tvom slucaju jednostavnije.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Citanje podataka sa COM porta

[ Pregleda: 4167 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.