Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konferencijski video poziv - koja aplikacija?

[es] :: Instant Messaging :: Konferencijski video poziv - koja aplikacija?

[ Pregleda: 1435 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ksrele
Programer - informatičar
Gold Drink D.O.O. Subotica
Subotica

Član broj: 14253
Poruke: 1642
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 66444502


+47 Profil

icon Konferencijski video poziv - koja aplikacija?05.12.2018. u 21:19 - pre 64 meseci
Pozdrav svima.

Znam da je ovaj forum malo zamro u poslednje vreme i da cu se verovatno nacekati da mi neko odgovori, ali ja cu pitanje ipak postaviti a mozda i dobijem odgovor u neko skorije vreme. Rok do kada trebam da imam neko idejno resenje je do februara.

Naime, potrebno mi je da iz centrale (kancelarija u firmi) ostvarim konferencijski video poziv sa vise osoba u isto vreme. Osobe na udaljenim lokacijama imaju na raspolaganju android tablet, uglavnom android mobilni (neko ima iPhone a jedna osoba Windows Phone) i eventualno Windows laptop ako se bas ne moze resiti preko tableta ili telefona. I tablet i telefon imaju 3G internet i kamere.
U centrali bi se koristio jedan veliki smart TV ali bi bio nakacen na laptop.

Moja pitanja su:

1. Da li je ovo na ovaj nacin moguce izvesti?
2. Koja aplikacija bi bila najbolja za ovu namenu? Predlazite slobodno i komercijalne programe, spreman sam da kupim ali da radi posao.
3. Da li bi pomoglo ako bi u centarali bilo vise uredjaja? Vise TV-a recimo prikacenih na vise racunara. Mada je meni cilj da sve ide preko jednog TV-a sa split screen vise poziva u isto vreme.
4. Koji protok interneta bi mi trebao u centrali?
5. Ima li jos nesto sto sam zaboravio?

U nadi da ce mi neko pomoci, pozdrav.
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2679



+690 Profil

icon Re: Konferencijski video poziv - koja aplikacija?05.12.2018. u 21:53 - pre 64 meseci
Skype postoji za sve operativne sisteme, ali za to što ti treba možda mora da se plati (biznis verzija ili koja već). Sad videh da tek na kraju piše "Skype conference calls cost nothing as long as there is no more than 25 participants for voice calls and 4 for video calls."
Dakle, gde god na drugom mestu pominju Conference sa 25 korisnika kod besplatne verzije, to važi samo za audio poziv, video je ograničen na 4 korisnika. Može da se prevaziđe tako što bi rotirali video od korisnika do korisnika (ne vidim potrebu da se svi vide istovremeno, već samo onaj koji govori).
Postoji i Web App (Skype Meetings App ili Skype for Business Web App), pri čemu je biznis verzija vezana za Office 365 nalog firme ako ga firma ima, i tada se može instalirati dodatak za browser.
Ne znam za običnu verziju, ali biznis verzija podržava deljenje ekrana i sl.

Meni sa telefona šljaka super, jer na poslu imam biznis verziju, a mrzi me da koristim preko laptopa pošto ne mogu da šetam po kancelariji ili sobi, a i prednja kamera na telefonu je neuporedivo bolja nego na bilo kom laptopu. Plus, ako imaš privatan i firmin nalog sa različitim verzijama (besplatna i biznis) na istom uređaju, onda može da zabrlja, možda su to sad ispravili, ali se sećam da sam ga obrisao sa prethodnog laptopa zbog toga.


Jednom prilikom sam koristio Gotomeeting, ali je bila daljinska video prezentacija tako da je taj prezenter imao verovatno biznis nalog preko firme.
Većina ovih koji se reklamiraju kao besplatni isto traže da se plati, nude besplatan period uz prikazivanje reklama i sl.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

[es] :: Instant Messaging :: Konferencijski video poziv - koja aplikacija?

[ Pregleda: 1435 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.