Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dilema - posao ili zavrsiti fax

[es] :: Vodič za emigraciju :: Dilema - posao ili zavrsiti fax

[ Pregleda: 1582 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KoFole
Java Developer
Austrija

Član broj: 285492
Poruke: 8
*.vc-graz.ac.at.



Profil

icon Dilema - posao ili zavrsiti fax05.11.2017. u 11:03 - pre 77 meseci
Dobar dan svima,

u jednoj sam dilemi pa se nadam da cu moci da procitam koji konstruktivni odgovor i savjet ovdje na ES..

Studiram u Austriji vec nekoliko godina informatiku.
Ostalo mi je jos par predmeta da zavrsim.

Nedavno sam dobio posao developera u jednoj odlicnoj firmi i radim 20h sedmicno, jer jos uvijek nisam zavrsio fax i kada sam aplicirao rekao sam da cu da predjem na puno radno vrijeme cim zavrsim fax. Stvar je u tome sto ova firma zeli da ja sto prije da predjem na puno radno vrijeme i da mi rijese papire(radna i boravisna dozvola - RWR). Sto se mene tice, meni je toliko lijepo u ovoj firmi i posao koji radim mi je prezanimljiv i nema nimalo stresa i stvarno sam zadovoljan, i poceo bih da radim sad odmah 40h sedmicno, ali nemam tog vremena, jer onda ne bih fax zavrsio mozda ni za 1 god, a ovako se nadam da cu za par mjeseci da uspijem.. Problem je sto se tih par mjeseci moze pretvoriti u vise mjeseci ako ne polozim samo jedan predmet, jer su termini za svaki od njih uvijek u isto vrijeme, na isti dan, u istoj prostoriji.. Uglavnom, dilema je: (fax jos 6 mjeseci, pa onda posao || posao odmah, a fax jos godinu dana) -> naravno uz to da se meni vise ne studira :( kriza..

Pozz i hvala :D
//
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1947
212.92.115.*

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax05.11.2017. u 11:27 - pre 77 meseci
Moj savet ti je da završiš faks, kada ti je ostalo još nekoliko predmeta. Vrlo lako može da se desi da ti nakon 40h nedeljno ne ostane ni volje ni snage da se posvetiš faksu, i da tih godinu dana za koje planiraš da završiš faks se pretvori u "nikad ne završiti faks". Iako ti je super i bez stresa u firmi, iako si zadovoljan, ne zaboravi da uvek postoji mogućnost da se to promeni - možda posao postane izrazito stresan, a možda ti postane i previše dosadan, a firma ne pruža prostora za dalje napredovanje. Ako za pet godina poželiš da promeniš firmu, pogledaš iza sebe i vidiš da toj firmi nisi dao samo pet godina radnog staža, već i četiri godine fakulteta koji nisi završio - nećeš se lepo osećati.

U svakom slučaju, siguran sam da firma može da izdrži da još nekoliko meseci radiš pola radnog vremena. Ne zaboravi da samo ukoliko bi želeli nekoga da zaposle, to traje oko šest meseci (tri meseca inicijalni kontakt, intervjui, dogovor o ugovoru itd., i onda još tri meseca otkaznog roka koji zaposleni ima u firmi u kojoj je trenutno zaposlen) - šest meseci uopšte nije dug period za firmu, iako tebi ne izgleda tako.
 
Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540
Poruke: 6709



+1156 Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax05.11.2017. u 14:56 - pre 77 meseci
Ako ti išta znaći.

-I moj Ti je savet da prvo završiš FAX, pa tek se onda otvaraju široke LEPEZE za odabir posla.

Voleo bih da poslušaš savet.

Pamet u glavu ! Diploma u ruke ! ....pa ondak na put u traženju još fenomalnijeg posla !

dajem Ti "PUN vetar u Jedra", i + da ipak završiš fax,

Uzdravlje junačino !!!

Svako Dobro !
Toliko mnogo knjiga, toliko malo vremena...
 
Odgovor na temu

zzz030

Član broj: 311572
Poruke: 272



+61 Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax05.11.2017. u 15:45 - pre 77 meseci
Burgos je to lepo objasnio. Nemoj da prekidas fax jer vecina koja ga prekinu ne zavrse ga nikada vec ostanu veciti studenti lazuci sebe da zavrsavaju i na kraju ne urade nista u najboljim godinama. Ja sam pravio pauzu i jedva sam smogao snage da zavrsim. Da sam imao poso tada verovatno ne bi nikad zavrsio. Na duze staze fax ce ti doneti korist. Posto si developer posla za tebe ce uvek biti tako da samo pametno. Zrtvuj nesto dok si mlad.
 
Odgovor na temu

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax06.11.2017. u 07:04 - pre 77 meseci
Citat:
KoFole:Uglavnom, dilema je: (fax jos 6 mjeseci, pa onda posao || posao odmah, a fax jos godinu dana) -> naravno uz to da se meni vise ne studira :( kriza..

da je pitanje: "fax jos 6 godina, pa onda posao, ili posao odmah..." pa i da imas dilemu, a ovako mislim da je suvisna diskusija, verujem da bi ti svako ko normalno razmislja rekao da zavrsis fakultet! uostalom, ne znam kako bi ti firma sredila RWR bez zavrsenih studija i ako bi odlucio da odmah radis puno radno vreme bez da prethodno zavrsis fax? ovo sto sad radis 20h verujem da je na osnovu toga sto si student...
 
Odgovor na temu

KoFole
Java Developer
Austrija

Član broj: 285492
Poruke: 8
*.static.grazkom.at.



Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax06.11.2017. u 07:19 - pre 77 meseci
Jasno mi je sve. Necu nista ganjati to oko RWR odmah dok ne zavrsim fax jbga..

A sto se tice RWR, moze se dobiti RWR prije zavrsetka faxa.. Moze se prijaviti kao sonstige schlüselkraft i ako imas ponudu za rad minimalno 2500 eur brutto i ako imas ispod 30 god, moze se dobiti..

Jedan prijatelj je dobio rwr kad je dosao ovdje tek i to dok je bio na kursu i evo sad ima vec odavno rwr+
//
 
Odgovor na temu

sgtalexxx

Član broj: 334529
Poruke: 89



+6 Profil

icon Re: Dilema - posao ili zavrsiti fax14.01.2018. u 21:39 - pre 75 meseci
Ja studiram Computer Science u Srbiji i sad sam druga godina faksa i shvatio sam da za nasu struku on uopste nije potreban,ali ajde,sto kazu lepo je imati tu diplomu i obratis paznju na neke stvari na koje uceci sam nikad ne bi...tako da ono,zavrsi svakako. Ja sam iskreno cuo,jer planiram odmah preko posle faksa da se zaposlim,da se u inostrastvu mnogo vise ceni kad imas diplomu nego bez iste + iskustvo,e ti mi tu mozes odgovoriti da li je to tacno za AU?
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Dilema - posao ili zavrsiti fax

[ Pregleda: 1582 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.