Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lažne diplome, lažni doktorati

[es] :: Nauka :: Lažne diplome, lažni doktorati

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 14405 | Odgovora: 51 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vladd

Član broj: 37217
Poruke: 12059
*.opera-mini.net.



+5251 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 07:12 - pre 97 meseci
Problem je u drustvu, a ne na fakultetu.

Postoje salabajz skole i u razvijenijim drusvenim sredinama(mislim na drustveni sistem, koji pride povlaci i tehnoloski), gde je jaka svest o napredovanju, a ne prezivljavanju ili provodjenju zivota u snalazenju, pa su doticni stepeni obrazovanja uklopljeni u sistem. Svakako ne na najvisim pozicijama drustvene lestvice,.moguca je sporadicna pojava, ali svakako neuticajna na opsti kvalitet.


Neko je postavio pitanje kompetentnosti, sto je pomalo besmisleno u ovakvoj situaciji. Verovati vise arhitekti ili mehanicaru u vezi kola...je ne znam apsolutno tacan odgovor u ovakvoj situaciji..mozda je arhitekta hobi majstor visokog sistematskog znanja, a mehanicar lokalni prevarant i pijandura?

Slicno je i sa profesorima, srecom, vecina su vredni u struci, ali ima i "kadra", a vidim po medijima da i neke akademike prozivaju za neka dopisivanja na naucnim radovima...politikantstvo ili...

I kada drustvo dozvoli urusavanje pravila i kriterijuma, pitanje kompetentnosti postaje smesno..za koju se referencu uhvatiti, kada se svaka moze falsifikovati ..ili izobliciti.
 
Odgovor na temu

anon115774

Član broj: 115774
Poruke: 1656



+920 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 08:44 - pre 97 meseci
Citat:
dusanboss: nevalja


Citat:
izključuje



Citat:
Takodje ne želim više da raspravljam sa osobama čiji se kontraargumenti svode na moje pravopisne greške i pozivanje na moju kompetentnost.
Za sve ostale rad sam da odgovorim na pitanja, pa čak i da izmenim svoje mišljenje ukoliko mi "otvore oči".


Ako mislis na mene onda si nesto pobrkao. Ja nisam mislio da si ti neko ko pravi slucajne pravopisne greske odnosno greske u kucanju. Kod tebe je u pitanju nesto sasvim drugo - ti jednostavno ne znas da pises. I nemoj da trosis vreme da da nam objasnjavas kako su to sitnice ili slucajne greske jer, ako pogledas sve poruke koje si napisao ovde na forumu (a ima ih poprilicno), primetices da u svakoj imas minimum jedan dokaz da ne znas da pises (dobro, ti neces primetiti ali neko ko zna da pise sigurno hoce).

Strasno je to sto ti nisi izolovan slucaj. Znam i neke ljude sa dipl ecc koji ne znaju najobicniji procentni racun. Ima tu jos slucajeva ali me mrzi da pisem...

I to je sustina celog problema. Kako neko ko ne zna da pise na nivou petog razreda osnovne skole moze da zavrsi dva fakulteta ili kako neko ko ne zna procentni racun koji se uci u 7. ili 8. razredu osnovne skole moze da dogura do diplome ekonomiste?
 
Odgovor na temu

moknarb

Član broj: 332785
Poruke: 103



+277 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 08:52 - pre 97 meseci
Na žalost tačno je da "akademski" obrazovan, bar tako tvrdi, ne zna pravopis.
Par puta sam čitao njegove postove i nema posta bez grešaka.
Izdvojio bi "sumljam", pošto sam to pročitao u nekoliko njegovih postova. Prvo sam pomislio da je slučajna greška a onda vidim da on nije savladao ni sam jezik.
Ne znam gde je čuo da se kaže sumlja umesto sumnja?
 
Odgovor na temu

DaliborP

Član broj: 113174
Poruke: 1173



+3258 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 08:53 - pre 97 meseci
Citat:
dusanboss: Svoju kompetentantnost ja vidim u tome što sam pohadjao i završio državni i privatni fakultet.

Kompetentantotnentantnost?
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 731
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+593 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 12:03 - pre 97 meseci
Jel vama stvarno toliko bode oči moj pravopis? Ili je je baš nedostatak kontraargumenata Ne svidja vam se moj stav i ono što pišem pa aj da ga diskreditujemo kako god znamo?

Zar stvarno mislite da sa guglom na jedan klik odavde nisam u stanju da napišem gramatički ispravan tekst ukliko želim da posvetim malo više vremena?

Da je tema pravopis mogli bi smo da vodimo ovu raspravu, ovako ne. Ja nemam kompleks veličine kao mnogi ovde pa da smatram da su moji postove od velike važnost za buduće naraštaje. Mada smatram da mogu budi koristi za razliku od nekih gramatički savršenih.

Vodili smo već ovu raspravu. Rekao sam već, studirao sam tehničku fakultet gde su se uglavnom koristili brojevi, a na pravopis niko nije davao 5 para. Na privatnom takodje. U gimaniziji sam imao 2-3 iz srpskog uglavnom zbog tih grešaka.
Citat:
Znam i neke ljude sa dipl ecc koji ne znaju najobicniji procentni racun


Ovo jeste strašno. Moje greške nisu. U ostalom ako vam toliko smetaju moji postovo nemojte ih čitati. Ima i onj programčić gde možete da ignorišete postove odredjenih članova. Evo mogu i ja da vam napišem jedan specijalno za ES sa prevodum na srpski, ali gramatčki nakaradan .
 
Odgovor na temu

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 12:22 - pre 97 meseci
Citat:
dusanboss: Jel vama stvarno toliko bode oči moj pravopis? Ili je je baš nedostatak kontraargumenata Ne svidja vam se moj stav i ono što pišem pa aj da ga diskreditujemo kako god znamo?

Dule, da se ne lazemo, nisi na ovom forumu bas neki diskutant protiv koga su potrebni Bog zna kakvi argumenti! :)
 
Odgovor na temu

anon115774

Član broj: 115774
Poruke: 1656



+920 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 12:28 - pre 97 meseci
Citat:
dusanboss: Jel vama stvarno toliko bode oči moj pravopis?


Da.

Citat:
Zar stvarno mislite da sa guglom na jedan klik odavde nisam u stanju da napišem gramatički ispravan tekst ukliko želim da posvetim malo više vremena?


E to je sustina problema. Coveku sa dva fakulteta je potrebno da ulaze dodatno vreme i da koristi google ne bi li napisao gramaticki ispravan tekst. Postavlja se onda pitanje kako si uopste uspeo da upises te fakultete. Osnovni uslov je da imas zavrsenu srednju skolu. Da bi upisao i zavrsio srednju skolu osnovni uslov je da si zavrsio osnovnu skolu. E sad, ako si uspeo da izadjes iz osnovne skole a da ne znas da pises e onda je to strasno. To onda dovodi u pitanje sve ostale tvoje sposobnosti i kompetencije. Ako si upseo da zavrsis osnovnu skolu bez da znas da pises onda je sasvim normalno pitanje da li si mogao da zavrsis dva fakulteta (bilo koje struke) a da ne znas bilo sta o toj struci? Evo, ja nemam dva fakulteta i iz srpskog jezika sam uvek vukao dvojku do kraja srednje skole ali je izgleda razlika izmedju tebe i mene u tome sto sam ja svoju dvojku morao da zasluzim.

Tema je "lazne diplome", jel da?


Citat:
Moje greške nisu.


Kao sto sam vec napisao - greska je kad slucajno pritisnes pogresno dugme. Ovo tvoje se zove malo drugacije.
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 731
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+593 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 17:23 - pre 97 meseci
Citat:
član:
Citat:
dusanboss: Jel vama stvarno toliko bode oči moj pravopis? Ili je je baš nedostatak kontraargumenata Ne svidja vam se moj stav i ono što pišem pa aj da ga diskreditujemo kako god znamo?

Dule, da se ne lazemo, nisi na ovom forumu bas neki diskutant protiv koga su potrebni Bog zna kakvi argumenti! :)


Ne treba potiv mene niko da daje argumente već za ili protiv stava koji pokušavam ovde da iznesem, steknem, dopunim. Pošto vidima da vićnu ovde zabole za taj stav, ma kakav on bio (da sam izneo skroz suprotne stvari mislim da bih dobio potpuno iste odgovore). Ne volim baš da gobim vreme na besmislene stvari tako da vas pozdravljam.
 
Odgovor na temu

nemojopetlebati

Član broj: 333041
Poruke: 5



+17 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati21.04.2016. u 19:07 - pre 97 meseci
Citat:
^Informer

Znam i neke ljude sa dipl ecc koji ne znaju najobicniji procentni racun.

Potpuno je tačno da ima takvih. I ne mora niko da ima kojekakve "reference" da bi bio kompetentan da učestvuje na ovakvoj temi gde se razmenjiju mišljenja o lažnim diplomama.
Diplomirani ekonomista koji ne zna procentni račun ili ne zna šta su to indeksi cena (baš sa najprestižnijeg ekonomskog fakulteta na Balkanu) sigurno nije zaslužio da nosi epitet akademski obrazovanog gradjanina.
Ipak takvih ima dosta a po tendenciji zapošljavanja svi su izgledi da će takvi biti osnov obrazovnog sistema.

Ko je njima dao diplome?

Pa oni koji imaju "reference".

I gde smo sada? Opet na početku. Lažne diplome dele lažni naučni radnici.

Da li svu sve reference svih profesora lažne?
Nisu!
Ali svi su svoje reference obezvredili jer "ćute".
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati08.12.2016. u 22:47 - pre 89 meseci
Lepa tema, a ja se zarobio samo na madzonetu. Ko mi je kriv?

Želeo bih da se osvrnem na dve, po meni velike zablude vezane za obrazovanje.

Prva je ta da se obrazovanje vrlo često vezuje za posao, posmatra kao obuka za posao, kao da mu je to jedini cilj. Greška u startu, mada se poslednjih decenija ide u tom pravcu, obrazovanje to nije niti bi smelo biti. Obrazovanje je proces širenja sopstvenih vidika, zadovoljavanje intelektualne radoznalosti, usavršavanje samog sebe. Obrazovanje je najbolji mogući odgovor na pitanje/zapitanost o svetu i mestu čoveka u svetu(ko sam ja? šta je ovo što vidim oko sebe?). Prosto bubanje/biflanje materije bez jake unutrašnje motivacije, ređanje ocena u indeks, sakupljanje nekakvih diploma i zvanja je samo zadovoljavanje sujete ili češće, prilično lukrativna delatnost koja se kasnije isplaćuje u čvrstoj valuti. Povodom žalbi da vas fakultet nije pripremio za posao i život: kao što već rekoh, fakultet za to nije ni namenjen. Ne postoji učionica u kojoj se uči život, a posao je suviše kompleksna stvar da bi se posmatrao kao parametar koji zavisi samo i isključivo od obrazovanja. Ima ne malo primera briljantnih studenata koji nisu uspeli da naprave ozbiljnije karijere, kao i sasvim prosečnih koji su uspeli da se probiju. Mnogo je faktora u igri: socijalne veštine, komunikativnost, vaspitanje, hrabrost, istrajnost, posvećenost... obrazovanje je samo jedan. Zato se sudija krivičar ili hirurg ne postaje danom diplomiranja na fakultetu, ne. To je samo prvi stepenik, ok, spremni smo da ti pružimo šansu, da pokažeš šta znaš, ali tako mlad i pun sebe nisi u stanju da shvatiš i osetiš neke stvari. Sa 25 teško možeš biti svestan toga šta je ubistvo, svih mogućih konsekvenci, uzroka i posledica takvog čina, pa ćeš teško biti u stanju i da pravilno o tome rasuđuješ, makar imao pravo i krivični zakonik u malom prstu. Isto to važi i za onog hirurga, koji u svojim rukama takođe ima nečiji život.

Napredak nauke je još jedan falš argument koji se često čuje od strane onih koji nisu u stanju da je savladaju na zadovoljavajućem nivou. Zastarelost znanja? Koja zastarelost, baš bih voleo da znam. Više ne važe Njutnovi zakoni, čovek nema 12 rebara nego 15? Zastarelo rekoste, ne budite neozbiljni.

Što se tiče lažnih diploma i doktorata, čijoj inflaciji upravo prisustvujemo, cenim da brisanjem 99% diplomskih, magistarskih radova i doktorskih teza urađenih na prostoru bivše sfrj obrazovanje/nauka u svetu ne bi izgubili ništa, niko ne bi ni primetio.
 
Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8357
*.dynamic.sbb.rs.



+1344 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati08.12.2016. u 23:29 - pre 89 meseci
Samo odeš u Fotošop...

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8082



+1753 Profil

icon Re: Lažne diplome, lažni doktorati09.12.2016. u 00:14 - pre 89 meseci
Mislim da je tema promesana , bar u naslovu ! Diplome, su prave, sve je manje prostih Falsifikata, ali je tih Univerziteta, bese Cume ima samo jedan svoj Privatni ? Fakulteta, isturenih odeljenja da svako vece selo ima po jedno , i jos nebrojeno skola , strukovnih, specijalistickih i ko zna kako se nazivaju !

Uz sav taj Bezbroj , Nistavila , sto se rada i znanja tice , retko ko da pozeli neki falsifikat . Posebno od kada bas te Sega - Mega diplome, Mica je postao Zlatni Standard , od kada je doneo rad da je "Doktorirao " Samoupravljanje , ne samo u Sloveniji , ne nekom levom fakultetu , vec i u Londonu Upravo Skupstina Republike Srbije , salje svoje kadrove, frizerke , obucare , auto mehanicare , kozmeticarke , koje su poprimani na ko zna koja radna mesta u jedno selo kod Zajecara na Fakultet. Ni manje ni vise , za narodne pare.

Otkrilo se kada je ona sekretarica bivse Predsednice Parlamenta , sa sve sluzbenim vozacem, i Audijem, na koga naravno nema prava , pregazili , policija saopstila vec Mrtvog coveka ? A da li je bio ? To i nije vazno toliko , koliko je vazno sto te Diplome imaju prvenstvo .

A opet ima i falsifikata, valjda onih sto nemaju mogucnost da Iskesiraju nekoliko Hiljada Evrica, ili da im to Narod iz svog dzepa plati , pa sa pravom knjizicom i Falsifikovanom diplomom , mogu da postanu na primer Direktor Gradske cistoce u Smederevu , koji je bez te diplome , ko zna sa kog buvljaka , bio i ostao samo Kelner !
 
Odgovor na temu

[es] :: Nauka :: Lažne diplome, lažni doktorati

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 14405 | Odgovora: 51 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.