Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža

[es] :: Vodič za posao :: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža

[ Pregleda: 13777 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ne znam šta da radim
Srbija

Član broj: 333157
Poruke: 2



+1 Profil

icon Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 11:35 - pre 96 meseci
Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža. Bez posla sam već šest godina. Poslednje zaposlenje je bilo u prodavnici zdrave hrane , radila sam sedam meseci. Pre ovoga radila sam u butiku mesec dana. Taj butik su zatvorili, mene su primili pred kraj. Takođe radila sam mesec dana i u Rodić supermarketu. Dobila sam otkaz jer šefovi nisu bili zadovoljni mojim radom. Skoro sam se zaposlila u Idei, držali su me čitavih tri dana.
Na svoju nesreću završila sam srednju trgovačku školu. Kažem na nesreću jer bi mi bilo bolje da nisam. Više sam introvertna osoba, slabije se uklapam sa ljudima i sporije radim.
Razmišljam o prekvalifikaciji, ali sada to nije moguće iz finansijskih razloga.
Da li po vašem mišljenju uopšte imam šanse da se negde zaposlim? Želim iskren odgovor ma kakav on bio. Da li je uopšte pametno da sve stavljam u CV?
Radila bih ja i neki drugi posao , samo ne znam šta bih mogla budući da imam završen treći stepen trgovačke škole.
Neki saveti koje su mi drugi davali su da slažem, tj. da stavim u CV da sam još negde duže radila. Ja lično mislim da to nije pametno, šta ako proveravaju. Pored toga od mene će se u tom slučaju očekivati mnogo više.
Znam da vam sada zvuči da je ovo napisala neka lenčuga ali zaista se ne radi o tome.
Dugo sam imala problema sa tim što nisam imala radnog iskustva i nisam mogla da se zaposlim. Većina poslodavaca kao razlog zbog koga me nije zaposlila navodi to što sam po njima mirna, tiha i povučena.
Šta bi bilo pametno da uradim, i šta je najbolje navesti kao razlog zbog čega dugo nisam radila?
 
Odgovor na temu

iculibrk
Bačka Palanka
21400

Član broj: 321321
Poruke: 823



+154 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 12:24 - pre 96 meseci
U ovim nasim uslovima zavrsena srednja skola nema bas veze sa poslom koji mozes obavljati. Retko ko se i bavi onim sto je zavrsio. Konkurisi svuda gde se trazi 3. stepen strucne spreme.
Nije jednostavno, ali eliminisi dozu straha koju verovatno imas i bice ti verovatno jednostavnije.
Naravno da bi mogla raditi neki drugi posao. Ne znam iz kog si dela Srbije, ali verovatno ima neka industrija koja trazi radnike.
A cv, mozes napisati da si nesto samostalno radila, a da sada hoces ozbiljan posao...
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12846



+4783 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 12:45 - pre 96 meseci
Sta da radis zavisi pre svega od toga sta umes da radis.
 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Moderator
Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 20:12 - pre 96 meseci
Pored pitanja sta umes, uvek ide i pitanje da li to ljudima treba. Dakle, moras znati/nauciti/hteti da radis nesto sto ljudima treba, a vecina drugih ne umeju ili nece da rade.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.dynamic.sbb.rs.



+638 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 20:24 - pre 96 meseci
E, imas 35 godina, znaci nisi dete. Batali jadikovanje i sazaljevanje sebe nego uzmi nauci nesto i angazuj se oko necega.

Bila je jedna interesantna tema pre X godina ovde na forumu oko toga. Poenta je da ocigledno imas dovoljno para za zivot kad ne radis 6 godina.

E da, firme kao sto je SBB uvek traze ljude za kontakt centar i sl. To NIJE lak posao. Dosta ljudi to ne moze da izdrzi, ali eto - posla ima.
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+557 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža08.04.2016. u 22:55 - pre 96 meseci
Nemaš nikakvih šansi da se bilo gde zaposliš, pogotovu nemaš šansi da se zaposliš i promeniš svoj način života na bolje.
CV slobodno nafiluj, to svi rade, ako si jutros skuvala kafu sebi a posle prošetala, u CV-u napiši da imaš višegodišnje iskustvo kao kafe kuvarica i da ti je hobi tracking pešačenje, ne, neće proveravati.
Prekvqlifikacija je moguća preko biroa za zapošljavanje bez ikakvih sredstava ali ni to ti neće doneti posao ni zaradu.

"Većina poslodavaca kao razlog zbog koga me nije zaposlila navodi to što sam po njima mirna, tiha i povučena." Osim ako nisi trol pa ovo pišeš iz zabave, sve si debelo slagala, poslodavci ne navode svoje razloge zašto te nisu zaposlili, najčešće te ni ne obaveste da je neko drugi već odabran ili da te neće zaposliti, retki su koji poštuju osnovne principe pristojnosti i ako neće da te zaposle obaveste te o tome.

Najbolje ti je da se pomiriš sa sudbinom, nadješ neki hobi, baviš se nekom umetnošću tipa slikanja, pevanja, igranja, pokušaš da se učlaniš u neko udruženje koje podržava takve umetnike i tu nadješ osobe sa kojima ćeš se družiti i provoditi vreme. Ne ne mislimo da si lenčuga.


[Ovu poruku je menjao pctel dana 09.04.2016. u 12:16 GMT+1]
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

Ne znam šta da radim
Srbija

Član broj: 333157
Poruke: 2



+1 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža09.04.2016. u 06:51 - pre 96 meseci
Citat:
MajorFatal:
Nemaš nikakvih šansi da se bilo gde zaposliš, pogotovu nemaš šansi da se zaposliš i promeniš svoj način života na bolje.


"Većina poslodavaca kao razlog zbog koga me nije zaposlila navodi to što sam po njima mirna, tiha i povučena." Osim ako nisi trol pa ovo pišeš iz zabave, sve si debelo slagala, poslodavci ne navode svoje razloge zašto te nisu zaposlili, najčešće te ni ne obaveste da je neko drugi već odabran ili da te neće zaposliti, retki su koji poštuju osnovne principe pristojnosti i ako neće da te zaposle obaveste te o tome.

Najbolje ti je da se pomiriš sa sudbinom da si psihički obolela osoba, nadješ neki hobi, baviš se nekom umetnošću tipa slikanja, pevanja, igranja, pokušaš da se učlaniš u neko udruženje koje podržava takve umetnike i tu nadješ osobe sa kojima ćeš se družiti i provoditi vreme. Ne ne mislimo da si lenčuga.


Prvo nisam trol.
Ništa nisam debelo slagala, poslodavci mi jesu rekli to što sam napisala. Ne baš svi ali većina jeste. Neki od njih i navedu razlog. Bar je u mom slučaju tako.
Zbog čega misliš da baš nemam nikakve šanse?


[Ovu poruku je menjao pctel dana 09.04.2016. u 12:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+557 Profil

icon Re: Veliki problem- potreban savet09.04.2016. u 11:16 - pre 96 meseci
A zašto bi "mirna, tiha, povučena" bile loše osobine za posao? Možda nisi bila dovoljno prodorna, u tom slučaju vežbaj, sve se da navežbati. Preko biroa za zapošljavanje u poslednje vreme imaju neke "kurseve samopouzdanja" možda baš za takve slučajeve.
Mislim ja šta mislim, a ti se zaposli pa mi dokaži da grešim, pa obično psih. obolele osobe umeju da daju takve izjave: Da nisu lenje ali nikad nikako i ni pod kakvim uslovima ne uspevaju da nadju posao, introvertni, loše se slažu sa ljudima, sporo rade - sve što si ti napisala.

[Ovu poruku je menjao pctel dana 09.04.2016. u 13:06 GMT+1]
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Moderator
Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža09.04.2016. u 12:29 - pre 96 meseci
Kod trgovinsko-komercijalnih poslova trazi se odredjen mix licnih osobina i vestina stecenih obrazovanjem, na osnovu kojih je prodavac sposoban da vodi razgovor u smeru u kom zeli i zakljuci prodaju i kada kupac pre razgovora nije bio 100% siguran da to zeli. Ako nisi za to, onda ne vidim cemu cekanje 20 godina da se nadje neko ko ce na svoju stetu zaposliti osobu koja nema te kvalitete. Mozda si dobra u kuhinji - za kuvanje sarme nije toliko bitna brzina, komunikativnost, prodornost, vec osecaj za idealnu kombinaciju sastojaka, temperature i vremena pripreme. I naravno izdrzljivost da se cela smena odradi na nogama, u polupognutom polozaju nad sporetom/radnom plocom/sudoperom. Ja ne verujem kad neko kaze da mnogo zeli da nadje posao, ali vec 15-20 godina ne uspeva, to nije moguce, jer za to vreme covek moze da zavrsi 2 doktorata, nauci 7 stranih jezika ili 17 zanata. Pre svega treba raditi na promeni sopstvenog shvatanja da je drug Titi ziv, da ce koliko sutra da se pojavi na televiziji i da naredi da se svakom nadje radno mesto u skladu sa sposobnostima i potrebama. Nema toga, drug Tito je umro, svako se sam mora izboriti za svoje radno mesto povecanjem svojih sposobnosti. Poslodavci ce uvek birati one kandidate koji su najvise radili na sebi pa sada poslodavcu mogu da donesu najveci profit. Ako neko ceka da se to promeni, pa da poslodavci pocnu primati kandidate po kriterijumu sazaljenja/najvece starosti a najmanje radnog staza - to se nece dogoditi. Starost od 35 godina je idealna za zaposljavanje - dobar kandidat je do te starosti procitao prikolicu literature, naucio sve fore iz licnog iskustva a jos uvek je zdrav i izdrzljiv za velike napore. Sada polako kola krecu nizbrdo - zdravstveno stanje se pogorsava, izdrzljivost opada, inteligencija i memorija slabe. Jedino sto vas cini boljim kandidatom od gomile mladih, ambicioznih i punih energije je ogromno iskustvo i znanje koje imate iza sebe, ako ga imate. Ako nemate - onda ostaje da izaberete jedan od dva puta - ili cete se pomiriti sa cinjenicom da do penzije necete naci posao, ili cete i danju i nocu citati svu literaturu koja vam padne pod ruku nastojeci da svoj polozaj ucinite povoljnijim u odnosu na druge kandidate.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+557 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža10.04.2016. u 23:49 - pre 96 meseci
Za nekog ko nije lenj, nisi se pretrgla u ovoj raspravi?

Sa jedne strane treba truda, učlanjenje na forum, nick-name, pisanje, sa druge strane zašto neko ko je trgovac traži pomoć, savete na IT, tehničkom forumu? Pretpostavljam da svuda tražiš posao i savete pa i ovde, što je lepo i za svaku pohvalu, i da si već sličnu temu postavila na serbiancaffe.com i burekforum.com što bi bila prirodnija mesta za takvu tematiku i trgovca.

Ako ti je od neke pomoći a mislim da bi trebalo da bude, halooglasi.com su izgleda u najskorije vreme promenili svoj engine, pre si mogao 30 - 40 CV-a da pošalješ a da se ništa ne dešava, da te niko ne nazove, drugarica je super zadovoljna, poslali smo 10 CV-a, pre podne razgovor za posao, popodne još dva poslodavca zovu, iako je imala neku zbrčkanu biografiju gde se ne zna da li je prevodilac, ili trgovac ili hostesa. Možda sad poslodavce obaveštavaju i putem sms, za razliku od mejlom pre, što nisu ni čitali.

Po sećanju, gomila školskih drugarica radi na istom radnom mestu već godinama, decenijama, iako su više nego "mirne, tihe, povučene", to nikako ne može da bude prepreka za zaposlenje, koliko ima poslodavaca koji potenciraju drske, rečite, prodorne radnike, isto toliko ima i onih koji cene mirne, povučene prodavce, trgovce, koji ne saleću kupce nego samo stoje na usluzi, i prodaju robu, kao i onih kojima je to svejedno.

Ne odustaj, ovo pišem kao neko ko takodje često ne može i ne razume se sa ljudima, kad moram da nadjem posao, pričam svuda okolo da tražim posao, i redom: halooglasi.com, infostud.com, lakodoposla.com, udarnik.org pa u krug...

Trenutno je kod nas enormni procenat nezaposlenosti oko 15%, na to dodaj još 10 - 15% procenata ljudi koji rade pod najtežim mogućim uslovima, za taj deo priče nisi ti kriva, to je tako.
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža11.04.2016. u 06:11 - pre 96 meseci
@Ne znam šta da radim

mislim da treba da pribavis neka od sledecih dokumenata:

madjarski/bugarski/hrvatski pasos

ili

clanska karta + diploma instant fakulteta.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12846



+4783 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža11.04.2016. u 08:33 - pre 96 meseci
@Ne znam šta da radim, jos uvek ne rece sta umes da radis.




Citat:
MajorFatal: CV slobodno nafiluj, to svi rade

Naravno da ne rade svi. Ja, stavise, tokom vremena redukujem CV. Izbacujem stvari koje znam ali ne zelim da radim, manje znacajne projekte i sl.
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+557 Profil

icon Re: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža12.04.2016. u 01:24 - pre 96 meseci
Pa i ja sad kad imam bar nekog radnog iskustva i poslove iza sebe polako redukujem i izbacujem gluposti i laži koje sam svojevremeno pisao, ali kad sami imao "samo 6 meseci radnog staža" kao osoba koja je pokrenula temu, činilo mi se da što više stvari napišem da znam da radim, tim bolje i pre ću naći posao. Kako polako stičeš radno iskustvo sve manje poslova dobijaš na osnovu CV-a, a sve više na osnovu iskustva i onog što zaista znaš da radiš i radiš dobro. Mislio sam: "svi rade tako" u njenoj poziciji.
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za posao :: Veliki problem- Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža

[ Pregleda: 13777 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.