Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Spajanje porodice u Nemackoj

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Nemačkoj :: Spajanje porodice u Nemackoj

Strane: 1 2

[ Pregleda: 52391 | Odgovora: 25 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

klepetalo
bez posla
bez posla
Kikinda

Član broj: 322872
Poruke: 23
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj16.12.2017. u 21:36 - pre 77 meseci
Sto se tice slovenackih radnih dozvola, ukoliko imate prijavljen boravak u Sloveniji duze od godinu dana, sva procedura se zavrsava u Ljubljani. Udjite na sajt Ambasade i informisite se, nema potrebe cekati termine u non-eu zemljama po pola godine i vise, jer se u Ljubljani sve resava za maximum 10-ak dana.
Plave karte za Nemacku imaju prednost, nakon zakazivanja termina za spajanje porodice u maticnoj zemlji (RS ili BIH) sa osobom koja ima plavu kartu, posaljite e-mail Ambasadi sa registracionim brojem i objasnjenjem, postoji mogucnost da Vam se dodeli neki vanredni termin.
 
Odgovor na temu

ser_mari5ha
banka
Beograd

Član broj: 338056
Poruke: 1
212.200.144.*



Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj29.01.2018. u 13:25 - pre 75 meseci
Citat:
Da ozivimo malo temu! :)
Spajanje non eu-non eu:
Supruznik koji je ostao u Srbiji/BiH zakazuje termin u Ambasadi u maticnoj zemlji za spajanje porodice. Potrebna dokumentacija je sva koja pise na sajtu ambasade. Osim toga: 10-15qm po osobi u stanu bez kupatila, hodnika i kuhinje(zavisi od pokrajine do pokrajine). Netto plata treba da pokriva 736€ za par supružnika i warm kiriju (najam i komunalije).
Za decu postoji dodatna suma koju treba uracunati, tabelu cu naknadno dodati.
Spajanje eu-non eu:
Ukoliko je jedan od supruznika eu, nije potrebno vrsiti spajanje preko Ambasade, vec odmah u Nemackoj!
Pronadjite zakon koji to podrzava i u Auslendebehörde, Landratsamt ponesite da vas ne vracaju sa saltera. Od pokrajine zavisi da li ce traziti platne liste i kvadraturu stana. Najcesce su platne liste dovoljne.
Spajanje sa Nemackim drzavljaninom:
U zadnje vreme (mesec-dva unazad) ljudi uspevaju sve zavrsiti u De. Potreban je samo certifikat A1 i internacionalni vencani list. Raspitajte se.
Ukoliko ima neko nesto da doda-slobodno, htela sam da pomognem.
Srecno!

Da probam da ozivim temu 2 put :)

Naime, ovo je identicno pitanje/odgovor koji i mene muci, da li je moguce spajanje porodice izvrsiti direktno u Nemackoj (eu sa non eu gradjaninom) i da li je u tom slucaju non eu supruznik koji se spaja sa eu u obavezi da ima polozeni sertifikat na nivou a1?
Dodao bih, dalje, kada non eu predju u nemacku, kakva je procedura za dobijanjem uslova za pocetak trazenja posla ? Da li moze automatski ili treba i tu da se konkurise za radnu vizu recimo?

Hvala svima!
 
Odgovor na temu

Anti Anti




Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj02.02.2018. u 11:40 - pre 75 meseci
Postovanje svima ako neko ima isti problem molim za odgovor muz ima BiH pasos živi i radi u njemackoj ima neograničenu vizu dali se moze aplicirati za vizu za spajanje porodice u njemackoj da ne apliciram u sarajevskoj ambasadi jer to se dugo čeka i po godinu dana vjencani smo u bosni molim vas ako neko ima iskustva sa tim da mi odgovorite.
 
Odgovor na temu

Perke5190
RadnaSkela
Berlin

Član broj: 34177
Poruke: 3
*.dip0.t-ipconnect.de.



Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj26.08.2018. u 08:52 - pre 68 meseci
Postovani,

Na razlicitim mestima nailazim na razlicite odogovore pa bih hteo da dodjem do ispravne informacije
po pitanju spajanja porodice non EU - non EU, Srbija u pitanju.

Ja sam nosioc plave karte u Nemackoj.

Da li porodica moze izvrsiti spajanje direktno ovde u Nemackoj, bez posete ambasadi u Beogradu?

Cak i u ovoj temi postoje oprecne izjave oko ovoga pitanja a u svetlu višemesečnog čekanja na ambasadu u Beogradu, ovo postaje goruća tema.


Pozdrav
 
Odgovor na temu

Perke5190
RadnaSkela
Berlin

Član broj: 34177
Poruke: 3
*.dip0.t-ipconnect.de.



Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj26.08.2018. u 09:04 - pre 68 meseci
Citat:
Au197/79:
Citat:
Au197/79:
Evo da podelim sa vama informaciju o spajanju porodice.

Zvanično se spajanje radi tako što onaj ko noće da se spoji podnosi zahtev u svoj matičnoj državi. Npr. moja supruga bi morala iz Beograda da podnese zahtev.

Nezvanično ali samo u posebnim uslovima moguće je i iz same Nemačke podneti zahtev uz prethodno prikupljenu svu dokumentaciju iz Srbije i to u provih 90 dana od dolaska u Nemačku kao turista.

Za takvu mogućnost sam prvo čuo od kolege za kojega su iz firme urgirali za spajanje iz Nemačke. A onda sam pitao službenicu prilikom uzimanja EU plave karte (kad se kovertuje ulazna koja važi 3 meseca u četvorogodišnju) koja mi je potvrdila mogućnost. Pitao sam da li je i za nas to moguće budući da je supruga u 4. mesecu trudnoće pa joj nije do putovanja tamo-vamo. Dakle moguće je ponekad :)



Evo da podelim i rezultat. Prvo smo otišli u KVR u Minhenu 19. septembra, ali je tamo bila tolika gužva da su nam zakazali termin za 24. oktobar i nisu pravili nikakav problem sa činjenicom da sve radimo iz Nemačke a da nemamo ulaznu vizu iz Srbije. Dali su nam spisak dokumenata koji je donekle bio drugačiji od onog iz Srbije. Recimo tražili su ne samo ugovor o stanu sa kojeg se vidi kvadratura već i bankarski izvod da stan stvarno i plaćamo. Na spisku nije bilo međunarodnih izvoda iz knjige venčanih i rođenih (za dete). Formular je takođe drugačiji, bez slika...

Međutim 24. oktobra, neki mladi nadobudni službenik kreće da se pravi pametan. Kao nemate ulaznu vizu. Kažem mu šta mi je njegova koleginica rekla kad sam ja svoju vadio te da kad smo 19. septembra došli da nam nisu ništa rekli. Dodao sam i da je supruga na kraju 7. meseca trudnoće, na šta je on rekao da se do 9. meseca može putovati avionom :) No on tu pita nešto koleginicu u kancelariji i odluči da nas usluži onako nevoljno.

I poče da traži dokumenta koja nam 19. septembra nisu pomenuli. Ali mi smo bili spremni, sve smo poneli. Ipak imamo mi iskustva sa mnogo gorom birokratijom nego što taj službenik može da zamisli. Traži nam i slike i izvode. Mi izvadili kad on krenu da priča kako nije izvod preveden i kako nema apostil. Tu ja krenem da mu deklamujem da po Bečkoj konvenciji iz 1976. godine postoji međunarodni izvod iz knjige rođenih i venčanih koji se priznaje u celoj EU. Tu on pogleda zadnju strani i prihvati dokument :) Kroz pola sata smo izašli sa 2 dozvole za boravak u 2 pasoša.

Još jedna zanimljivost: ovde ne morate ništa da kopirate od dokumenata. Njihov je to posao. Samo što su se ovi iz njihove ambasade videvši u kakvoj su zemlji i sami iskvarili pa traže po 2 kopije svega. Valjda vele kad nas sopstvena birokratija kopulira što bi nas oni štedeli



Upoznao sam osobu iz Srbije sa plavom kartom koja je isto pokusala spajanje non EU - non EU u Berlinu, bez vize iz Srbije za clanove porodice, i nisu joj dozvolili.
Nismo uspeli ustanoviti kad ovo moze a kada ne?

Ako moze uvek, koja je funkcija ambasade u Beogradu u slucaju spajanja porodice?
 
Odgovor na temu

michaelk
Michael Kopljan
Software developer
Frankfurt am Main

Član broj: 85498
Poruke: 131
87.190.48.*



+26 Profil

icon Re: Spajanje porodice u Nemackoj31.08.2018. u 11:57 - pre 68 meseci
Pozdrav,

kratko da vam odgovorim, NE MOZETE to uraditi u Nemackoj. Morate uvek aplicirati za ulaznu vizu u zemlji porekla! Ista vam vazi 1 mesec i u tih mesec dana, po dolasku u DE morate podneti zahtev za boravisnu dozvolu u uredu za strance.

Ako se pak vencavate sa nekim ko ima trajnu boravisnu dozvolu (Niederlassungerlaubnis), onda sve mozete zavrsiti u DE.
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Nemačkoj :: Spajanje porodice u Nemackoj

Strane: 1 2

[ Pregleda: 52391 | Odgovora: 25 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.