Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Multimedijalni sistem | Konfiguracija

[es] :: Multimedijalni uređaji :: Multimedijalni sistem | Konfiguracija

[ Pregleda: 3183 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mauricije

Član broj: 48445
Poruke: 366
31.223.135.*



Profil

icon Multimedijalni sistem | Konfiguracija15.04.2015. u 07:37 - pre 109 meseci
Htio bi da sastavim multimedijalni sistem za dnevnu sobu, pa mi treba poneki savjet vezano za to. Nisam siguran dal tema spada u Home Theater podforum, ali ovdje mi je bilo logičnije. Prebacite ako nije.

Dakle krećem od nule. Želio bi kućni multimedijalni sistem, koji će biti kvalitetan, dugotrajan i bez nekih posebnih karabudženja, kako bi to trajalo i radilo normalno na duge staze. Cijena bi trebalo da bude u nekom srednjem rangu, ne volim prejeftine stvari i improvizacije. Zadatak mu je normalno korištenje u kući na dnevnom nivou, reprodukcija kablovske televizije koju posjedujem i povremeno video fajlova koje bi ja skinuo sa interneta, dodao titl i gledao. Dakle filmovi, eventualno 3D filmovi i sl.

Prvo TV uređaj koji bi trebao da bude polazna tačka za sve.

Čini mi se da je ovaj Samsung neka vrsta best buya. Ako neko ima bolji prijedlog nek kaže, ali mene je pridobila veličina, FullHD, Smart i povoljna cijena. 3D takođe nije na odmet, da malo uveseljavam starce i djecu :)

Problem mi se javlja prilikom izbora Audio sistema. Šta bi tu bilo najbolje i kako, ja jednostavno nisam dovoljno upućen u materiju. Imam dvije opcije:

Prva opcija je samo Harman Kardon Audio sistem bez plejera, dakle pojačalo i zvučnici, sa idejom da multimedijalni materijal puštam sa eksternog hard diska zakačenog na kućnu WiFi mrežu tj ruter, koji je povezan sa TVom. Jeli to realna opcija ili previše petljancije?

Druga opcija mi je Sony sistem sa ugrađenim plejerom, pa da eksterni zakačim direktno na Sony?
Takođe u nedoumici sam oko konkretne prednosti navedenog Sony sistema u odnosu na ovaj dosta jeftinij? Isplati li se ići na skuplji?

Ispočetka sam više bio za HK, ali sad mi se sve više čini da je Sony bolji izbor?

Takođe imam neke 4 ručno pravljene zvučne kutije sa Sony auto elipsa zvučnicima. Pretpostavljam da mi je od toga slaba vajda, sumnjam ja da je to prilagođeno ili iole kvalitetno da može parirati tvorničkom sistemu? Mislim kvalitetno je to izrađeno, medijapan kutije ovo ono, al opet.....

Dakle sistem je zamišljen ovako otprilike, ima li nešto što ja propuštam možda u ovoj priči ili ne vidim cijelu sliku, šta bi moglo, šta bi bilo bolje itd?
.....nije Slobo kriv, mi smo g****......
 
Odgovor na temu

[es] :: Multimedijalni uređaji :: Multimedijalni sistem | Konfiguracija

[ Pregleda: 3183 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.