Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Savet oko kviz igrice..

[es] :: Visual Basic 6 :: Savet oko kviz igrice..

[ Pregleda: 1742 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Advent
Milos Pavlovic
Student
Student

Član broj: 323553
Poruke: 2
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Savet oko kviz igrice..06.06.2014. u 21:53 - pre 119 meseci
Da ne davim puno sa detaljima, na fax-u dobio sam zadatak da napravim igricu u visual basic-u(naravno prostiju verziju bilo koje igrice), i za razliku od 90% mojih kolega nebih da se kockam i da skinem igricu sa neta(vec jesam i nije mi prijatno zbog toga)ili da kupim, short story long... zeleo bih sam da napravim neku malu igricu.

Na temu... Ja sam vec napravio korisnicki interfejs(i deo oko koda za koji znam) za igricu koju sam nazvao "Istina ili laz". Bukvalno u igrici planiram da se nasumicno "vrte" desetak "informacija", za to sam postavio labelu u drugoj formi(prva je nebitna jer nema veze sa postavljanjem pitanja/informacija), i u toj labeli treba da se pojavi neka "informacije", a onda pritiskom na jedan od Command Button-a koji se zovu "Istina" i "Laz", korisnik treba da odabere jednu od opcija.

Na primer: pojavi se informacija "Brzina svetlosti iznosi 300m u sekundi." i korisnik treba da pritisne ili dugme "Istina" ili "Laz", naravno tu bi stojao Timer cija bi uloga bila da nakon odredjenog vremenskog intervala promeni informaciju. Kao sto sam napomenuo te informacije se biraju nasumicno. Ja sam pokusao da "napravim generator" radi ok na brojevima al na pitanja ne bas. Pitanja sam smestio u sekvencijalnoj datoteci(mozda je smestena na los nacin), mada razmisljam se i da ubacim pitanja ili u direktnu datoteku ili u modul pa da iz modula "pozivam".

I na kraju po mogucnosti bih da ubacim mogucnost da se racuna rezultat kao broj tacnih odgovora i broj netacnih i ukupno ali to i nije toliko bitno kolko deo gde ce mi se ucitavati pitanja.

Zeleo bih da nagovestim da ne trazim gotov "proizvod" nego savete i mozda neki primercic jer hocu da razumem "svako slovo koda". Takodje ovo mi je kao "last ressort", jer sam satima i satima trazio po internetu neke primere citao clanke da bih dobio ideju da od prilike napravim nesto al izgleda da mi slabo ide(dal zato sto sam glup, ko zna ili nesto drugo je u pitanju). Takodje moj nivo znanja bi nazvao begginer ili ironicno "very begginer". Mada znam neke elementarne stvari.

I naravno da se zahvalim za svaku vrstu pomoci unapred! Mnogo znaci. Takodje bih da se izvinim za ovako predugacak i pre-natrpan tekst, ne znam kako na drugi nacin jasno da se izjasnim. Upload cu .rar fajl da bi se moglo videti o cemu je rec.

(U formi ulStr napravljeni su Command Button-i 3 i 4 radi testiranja tako da nemaju nikakvog znacenja, ako neko obraca paznju na to)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Savet oko kviz igrice..10.06.2014. u 14:11 - pre 119 meseci
Nemam instaliran VB6 pa ne mogu vidjeti šta si napravio, ali koliko sam shvatio tebi je jedini problem nasumičan odabir pitanja. Ako si sa brojevima uspio, onda nastavi sa brojevima :)

Čitanje text fajla

Ovdje imaš detaljno objašnjeno kako čitati određenu liniju. Znači napraviš tekstualnu fajlu koja izgleda npr. ovako:

1;Da li je brzina svjetlosti 300 000 km/sec?
2;Da li je ili nije
3;Zašto je Goran Karan

i onda za generiranje pogledaš koliko ima redova (n) ta tekst fajla i generiraš nasumično broj (i) između 1 i n. Pamtiš taj broj (i) u nekom nizu i provjeravaš da li je već bio, da se ne bi ponavljao. I to je to.

Ako nisam pogodio problem, reci pa čemo dalje.
F
 
Odgovor na temu

Advent
Milos Pavlovic
Student
Student

Član broj: 323553
Poruke: 2
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Savet oko kviz igrice..10.06.2014. u 14:27 - pre 119 meseci
Odlucio sam se za kratku verziju koju moze i debil da odradi :D, posto mi je sutra kranji rok. Puno hvala u svakom slucaju!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Savet oko kviz igrice..

[ Pregleda: 1742 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.