Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa kvalitetom stampe chart-a nakon instalacije excel-a 2010

[es] :: Office :: Excel :: Problem sa kvalitetom stampe chart-a nakon instalacije excel-a 2010

[ Pregleda: 894 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erb

Član broj: 103611
Poruke: 25
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Problem sa kvalitetom stampe chart-a nakon instalacije excel-a 201006.04.2014. u 01:26 - pre 122 meseci
Pozdrav,

Imam problem sa stampanjem iz excela.

Naime do skoro sam koristio office 2003 (XP SP3) u kome su dijagrami napravljeni sa odgovarajucim tipom,debljinama linija, nijansama, gridlinijama, neke celije su zasencene odgovarajucim patternim-a - uostalom podeseno je onako kako mi odgovara. Printovanje iz tih fajlova (originalno napravljenih u office-u 2003) bilo je savrseno do skoro.

S obzirom da na drugom racunaru gde se otvaraju ovi isti fajlovi (druga firma) ima instaliran office 2010, stampa sa tog racunara bila je losijeg kvaliteta. Gotovo sve zasencene linije linije (35%black, 50%black...) koje se stampaju sa 2010 su gotovo nevidljive ili izgledaju kao da su stampane matricnim stampacem/vide se tackice, tekstura linija iblede su. dok patterni (cell shading-zi) celija ne izgledaju identicno, tj kao da su drugog tipa. Licilo je na problem sa driverom stampaca ili neki drugi problem sa 2010. Vizuelno na ekranu, sve je potpuno identicno i nepromenjivo.

Da bi fajl prilagodio (formatirao prema 2010), na svom racunaru sam instalirao office2010. Rezultat stampe je bio identican kao i u drugoj firmi. Los i na mom stampacu i sa mojim driverima. Probao sam sa najnovijim driverima stampaca-nista. Fajl je svo vreme isti i u medjuvremenu nije menjan niti save-iran bas iz razloga testiranja. Posto nisam nasao resenja resio sam da se vratim na excel/office2003, medjutim problem je ostao. Probao sam nove drivere za stampac, vratio sam stare. deinstalirao sam oba offica i najzad instalirao cist 2003. Nista nije pomoglo. Strana koja se odstampa ostaje sa svim problemima cak i na starom officu. Ocigledno je instalacija 2010 nesto poremetila. Pobesneo sam i na ivici sam da reinstaliram ceo sistem. Fajlovi su mi jako bitni i kompleksni i cesto pojedini segmenti idu u stampu.

Primetio sam takodje, dok sam koristio 2010, da cak i kod novonapravljenog chart-a i tabele (direktno iz nove verzije) printout ostaje loseg kvaliteta tako da sam time odklonio mogucnost nekompitabilnosti fajlova.

Ponavljam, nesto se je poremetilo u komunikaciji excel-stampac nakon instalacije office2010 i ostalo tako nakon vracanja starih driver-a i starog office-a.

Sta moze da bude i jeli neko imao slican problem? Kako da vratim da mi u 2003 bude kao pre.

P.S. Na jos par racunara sa office-om 2010 isti fajl ali i drugi, kreirani bas iz te verzije, ispadaju ovako bedno pod uslovom da se koriste shedinzi odnosno bledje linije (ako nisu 100% black i debljine mane od 1pt) se tako lose stampa. Ovo ***** od office-a 2010 vise nece videti moj komp...

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

erb

Član broj: 103611
Poruke: 25
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa kvalitetom stampe chart-a nakon instalacije excel-a 201006.04.2014. u 11:45 - pre 122 meseci
Definitivno je nekakav problem izmedju excela i stampaca a ima veze sa printovanjem objekta koji nisu strogo crni, vec su negde u grayscale spektru.
Crne linije u dijagramu, bilo da su debele i tanke budu ok. Cim se dodeli neka boja (koja ce zauzeti nijansu sive prilikom stampe jer je stampac crno beli) ili grayscale, npr 95% black, odmah bude problem, kao da je grayscale pobrljavio nakon one prve instalacije excel-a 2010. Problem egzistira samo kada su objecti ili chart u pitanju.

Probao sam sve opcije dostupne iz settings-a na temu grayscal-a i black-white printovanja ali nije vredelo. Boja prosto ne moze da zauzme nijansu sive a da ispadne dobro.
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Problem sa kvalitetom stampe chart-a nakon instalacije excel-a 2010

[ Pregleda: 894 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.