Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SBB D3i Platforma iskustva

[es] :: Digitalna Televizija :: SBB D3i Platforma iskustva

Strane: 1 2

[ Pregleda: 19374 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksandarzz
Aleksandar Živković
Šped plus
Veliko Gradište

Član broj: 257099
Poruke: 159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+26 Profil

icon Re: SBB D3i Platforma iskustva07.01.2016. u 16:42 - pre 100 meseci
D3i je usluga kod koje dobiješ set top box, uključiš mu internet i imaš televiziju. Razlikuje se od telekomovog IPTV-a po tome što nije bitno otkud ti internet, radi na bilo čijem internetu. Vrlo je moguće da ima ograničenje (po IP adresi) i da u inostranstvu neće raditi. Najbolje je uzeti ga, proveriti da li radi, pa ga vratiti ako ne radi u roku od 30 dana. Ta "akcija" im je u stvari pravilo, jer postoji već više od godinu dana.
D3go je usluga omogućava besplatno gledanje sbb programa na tri različita uredjaja, ali je ograničena u zavisnosti od toga koji se internet koristi. Na telekom ADSL-u radi samo par osnovnih kanala, dok na mobilnom internetu (telekom, telenor) nema zaštićenih kanala, mogu svi da se gledaju.
Orion ima nešto slično kao d3i, samo siromašnije po broju programa i jeftinije.
 
Odgovor na temu

brazilac
brazilac
ZR

Član broj: 74932
Poruke: 107
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+17 Profil

icon Re: SBB D3i Platforma iskustva07.01.2016. u 19:06 - pre 100 meseci
Citat:
aleksandarzz: ....D3go je usluga omogućava besplatno gledanje sbb programa na tri različita uredjaja, ali je ograničena u zavisnosti od toga koji se internet koristi. Na telekom ADSL-u radi samo par osnovnih kanala, dok na mobilnom internetu (telekom, telenor) nema zaštićenih kanala, mogu svi da se gledaju.
Orion ima nešto slično kao d3i, samo siromašnije po broju programa i jeftinije.


Pa ovde se pisalo o gledanju nasih kanala preko granice, pa sam ja zato naveo ovaj primer. Za Srbiju nije problem, svako bi se snasao nekako da gleda nase kablovske kanale.



Citat:
aleksandarzz: D3i je usluga kod koje dobiješ set top box, uključiš mu internet i imaš televiziju. Razlikuje se od telekomovog IPTV-a po tome što nije bitno otkud ti internet, radi na bilo čijem internetu. Vrlo je moguće da ima ograničenje (po IP adresi) i da u inostranstvu neće raditi. Najbolje je uzeti ga, proveriti da li radi, pa ga vratiti ako ne radi u roku od 30 dana. Ta "akcija" im je u stvari pravilo, jer postoji već više od godinu dana.......


A ovo sto predlazes je clan STTEVANN i sam skontao al mu je bilo kasno. Jedino da to uradi prvom sledecom prilikom i da posle podeli svoje iskustvo sa nama, da i mi posle znamo, radi li to tako ili ne.

 
Odgovor na temu

sttevann
web developer
Thurgau, CH

Član broj: 95177
Poruke: 65
..300:4c00:bdcb:d8f3:26a4:f8ca



+18 Profil

icon Re: SBB D3i Platforma iskustva08.01.2016. u 12:56 - pre 100 meseci
Upravo tako...

Nije iskljuceno da ce polovina(i vise) kanala raditi i u inostranstvu, a da su oni za te streamove koji se inace u tim zemljama placaju (tipa rts kad prenosi ligu sampiona i tome slicno), setovali da se blokira u tim terminima sa ip adresa koje dolaze iz zemlje u kojoj je neka tv stanica platila ekskluzivna prava da to prenosi...

Isto se moze desiti i sa hbo kanalima, i slicnim, ali pretpostavljam da ce velika vecina raditi.

Naravno, to je sve u teoriji.

Ukoliko budem uspeo, probacu, pa cu javiti rezultate.
Do tad, nadam se da ce se javiti neko ko vec ovo koristi, i ko ce moci da nam da detaljnije informacije, posto znam da bi veoma puno ljudi ovo koristilo...
When i get sad, i just stop being sad, and be awesome instead. True story.
 
Odgovor na temu

[es] :: Digitalna Televizija :: SBB D3i Platforma iskustva

Strane: 1 2

[ Pregleda: 19374 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.