Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?

[es] :: Sertifikati :: Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?

[ Pregleda: 6348 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Reignman
NS

Član broj: 123597
Poruke: 38
*.nsoffice.eunet.rs.



Profil

icon Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?13.02.2013. u 09:54 - pre 135 meseci
www.rootplanet.com - cisco nastavni centar

Vidim da nude,po njihovim rechima,veliki lab,dosta iskustva i iza sebe imaju dugogodisnji rad. Vidim da nisu certifikovana ciscova akademija,to mi i nije toliki problem.....ali me nteresuju da li su Legit...tj. znaju li "znanje" ?
 
Odgovor na temu

zeenmc
Nedeljko Scepanovic
Beograd City

Član broj: 54186
Poruke: 419
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+22 Profil

icon Re: Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?12.03.2013. u 06:09 - pre 134 meseci
Pozdrav, ja sam prvo jurio njih da spremam CCNA, ali su bili previse busni sto se tice reci za moj ukus, nekazem da su losi, da ne znaju svoj posao, prosto, hvalili su se previse, tipa, prosle nedelje nam je poslao mail CEO Cisco kompanije,mogu da vam pokazem ako znate dobro engleski, super, ja im kazem, ja vam mogu srediti da vam za 10minuta, licno Obama posalje mail zahvalnosti sto ste spasili planetu zemlje, doduse ovo nisam mogao da iscutim jer stvaro sto je mnogo mnogo je, pitaj Gojka, on je kod njih spremao CCNA, mada licno..... evo 100god je promenjen naziv CCNP sertifikata, oni na sajtu i dalje imaju, CCNP, CCVP,CCSP....malo azuriranje sajta bi moglo da pane :).

Ja pohadjam kurs na ETF, kod Mileta, on je 2xCCIE (R&S i Security) nije mi bas po volji 100%, ali kakvih ima on je zlatan, radi u Austria Telekomu, pre toga, u Slovenackoj cerka firmi NIL, VIP, asistent na FON....bla bla bla, realno covek koji ide dalje, i ulaze u sebe, doduse malo se sad ulenjio, zbog posla, ali sigurno ce nastaviti da se razvija, planira u skorije vreme da polaze i CSSIP, ono sto je dobro kod ETF, sto oni bas oduze, tipa CCNP ce sigurno trajati 10meseci, taman da se sve slegne, tako nesto je trajao i CCNA, CCNA Security je trajao 2 meseca, i to je na moju molbu ubrzao, tj imali smo 2 predavanja nedeljno, i veruj mi, mislim da je taj CCNA Security 3x tezi nego CCNP R&S, jednostavno puno teorije, a znanje prosto mora da se slegne, ja sam mislio Security odmah da polazem, ali sam odustao, jer ako bih polozio, pitanje da li bih se vracao na te osnovne stvari, mada ima zastarelih ali ima i onih svezih stvari... sad zasto mi treba teorija, sad ce me neko napenaliti, i da znam, da srljam, ali takav mi je plan, pa ce da vidimo, odmah posle CCNA Security bih planirao da jurim CCIE Security, naravno ne bih sutra to poceo, ali bih malo po malo ulazio u tu pricu, opremu imam kuci, a verovatno cu krajem godine, ili najgore sledece godine da uzmem i ASA 5510, tad bih bio kompletan, inace, postoji mogucnost da organizujem CCIE R&S, ali o tome pred kraj godine, kurs bi se odrzavao u Beogradu, ne znam lokaciju, i trajao bi godinu dana, ko je lud i blesav, nek se javi :)

Ja imam 100GB Cisco kurseva, i verovatno bih to sve mogao sam da spremam, ali ti kursevi neulaze u dubinu kao sto se to rad na predavanjima, doduse ima i tamo gluposti, ali sta da se radi :) i dalje imam probleme sa kablom koji je nakacen na MT, te jos uvek nemam internet sa javnom statickom, ako te nesto od materijala zanima, pa da nesto izmuvamo ...:)

Inace to ti je oprema sa Racunarskog fakulteta, njihove prostorije se tamo nalaze, ja sam opremu video uzivo, sto jest jest, brdo opreme....ali na ETF u pola noci mozes da odem i lokalno radis na njoj :)
CCNP Security, CCNA R&S, CCNA Security, CCNA Voice
LinuxIsFree
 
Odgovor na temu

Marko_987
Marko Vlajic
New York

Član broj: 327127
Poruke: 1
*.hfc.comcastbusiness.net.



Profil

icon Re: Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?08.01.2015. u 22:09 - pre 111 meseci
Pre svega, jedan velik pozdrav za sve one koji ovo citaju . Mislim da nas sve ovde dovodi jedna ista stvar a to je ljubav prema tehnologiji, znanju i naravno cisco naukama . Pa tako, eto i mene ovde, po prvi put, pisem , account sveze napravljen. Kao sto rekoh , ovde smo da delimo znanje i iskustvo kako bismo pomogli/uputili one kojima je odredjena pomoc/informacija potrebna . Trazeci odedjene informacije po forumu, naleteh na ovu temu i iskren da budem , osetih potrebu da sa vama podelim svoje iskustvo sa rootplanet-om .


Naime , zivim i radim u Americi . Sa zeljom za daljim usavrsavanjem , odlucio sam da pohadjam CCNP R&S . Tada sam sebi postavio pitanje , gde bih to mogao da uradim , s'obzirom da je u USA to sve mnogo , monogo skuplje . Bacih se na Google pretrazivanje i dodjoh do rootplanet-a. Bilo je tu jos par nastavnih centara, ali presudna odluka zasto bas rootplanet , je zbog toga sto su mi dali mogucnost da imam casove 1 na 1 sa intruktorom po veoma povoljnoj ceni . Iskren da budem , u pocetku sam bio veliki skeptik povodom cele stvari . Hocu reci u kontekstu kako ce sve ovo proci , kako ce teci ritam casova, da li cu biti zadovoljan , i itd... Ipak je to investicija koju bi svi mi zeleli da se na najbolji nacin isplati . I tako, uzeh odmor, dodjoh u SRB i polovinu kursa odradismo za nekih 3 nedelje intezivnih casova. Ostatak samo u narednih mesec i par dana odradili preko online kanala . Ja u New York-u , instruktor u Beogradu . Bez ikakvih problema . Samo share screen i "udri" kroz prezentaciju . Sto se tice labova, pristup opremi je remote , tako da NO PROBLEM again .


E sad. Par stvari bih zeleo da naglasim . Razlog - pa mozda ce neko zeleti da se odluci za korak koji sam ja ucinio i jednostavno moje iskustvo mu moze pomci da donese ispravnu odluku .
Ja tu mogucnost nisam imao ( da cujem tudje iskustvo u vezi sa rootplanet-om ) , zato ovo sad i pisem vama i nadam se da ce vam pomoci .


1) Moje iskustvo -JEDNO VELIKI PREZADOVOLJAN !!!

2) Instruktor - Jako bitna stvar ko predaje . CCNP je jedna velika materija (mnogo informacija, mnogo podataka ) i sve to mora da vam predaje neko ko i ima iskustvo i znanje i talenat za predavanje. Necu navesti ime instruktora jer to nije uredu sa eticke strane ali inicijali su skroz ok . U pitanju je M.M. (okrenite skolu pa pitajte ) Ono sto me je odusevilo je da pored regularnih casova , on je uvek bio dostupan za moja dodatna pitanja . Nije bilo potrebno da cekam na odg 5 dana , vec sam odgovore dobijao maltene isti dan. Cak sta vise , kad smo dolazili do delova koji su jako teski da se shvate iz prve, on je bez problema prolazio kroz istu materiju ISPOCETKA. " Ajdmo Jovo nanovo" pa sve dok ne skontam kako odredjena tehnologija funkcionise . Tako da jedno veliko PREZADOVOLJAN !!!

3) Labovi i Oprema - Skola poseduje svoje materijale (teorija) koji su obimni i mogu dosta da pomognu. Pa cak i prakticni deo kursa a to su labovi. Kao sto sam vec napomenuo pristup opremi je remote , tako da u sred bela dana - crne noci , bilo gde , mogao da sam da ulogujem na opremu . Uz kurs , dobio sam odredjeni broj casova na opremi , prosto kao bih mogao da kroz odredjene tehnologije prolazim sam. Ja sam taj fond casova odavno presao, niti instruktor niti vlasnik rootplanet-a mi nikada nisu rekli nista povodom toga . Znaci jedno veliko PREZADOVOLJAN !!!


Za kraj bih zeleo da dodam jos jednu stvar. Cinjenica je da je CCNP R&S jedan veliki i obiman kurs, pun materije (teorije) i prakticnog dela . Jednostavno nije moguce da se kroz svaku sitnicu prodje za tako kratak period (malo vise od 2 meseca) a i bilo bi suvisno da se tako nesto ocekuje . Ali , tada dolazimo do tacke posvecenosti , nas studenata , koliko smo spremin da ucimo/citamo/gledamo video tutorijale/ radimo labove i sve sto je potrebno da bi se stvarno doslo do zvanja CCNP . Bilo koja skola/akademija/nastavni centar su tu da sa nama prodju kroz materiju sto je vise moguce , ali mi smo ti koji cemo svojim radim i trudom to i iskoristit na pravi nacin. Sa takvim stavom , rezultat moze biti samo JEDNO VELIKO PREZADOVOLJAN sa rootplanet-om !!!


Nadam se da ce ovo nekome da pomogne . Ako imate dodatna pitanja , slobodno me mozete naci na skype, vlaja_87 . Bice mi zadovoljstvo da vam ispiricam moje iskustvo. Veliki pozdrav iz Velike Jabuke .

May the IOS force be with you !!!! :-D
 
Odgovor na temu

[es] :: Sertifikati :: Rootplanet - ima li neko info/iskustva u vezi sa ovim nastavnim centrom?

[ Pregleda: 6348 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.