Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Evropski Univerzitet (FEBM)

[es] :: Vodič za učenje :: Obrazovne institucije :: Evropski Univerzitet (FEBM)

[ Pregleda: 3134 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FIGHT4JUSTICE
Igor Meter
naftna industrija
Beograd

Član broj: 265059
Poruke: 3
*.telenor.rs.



Profil

icon Evropski Univerzitet (FEBM)26.07.2010. u 20:08 - pre 166 meseci
Dobro jutro, dan ili veče svima koji čitaju moj poziv u borbu za pravdu!

Kao što već znamo ime školske ustanove EVROPSKI UNIVERZITET ili FAKULTET ZA EVROPSKI BIZNIS I MARKETING ne ostavlja baš najprijatniji utisak s ozirom da je uvek u vezi sa malverzacijaman i ucenama.

Nakon tri godine provedene u toj školi evo i mene da dodam par reči:

Nakon završenog akreditovanog trogodišnjeg studijskog programa osnovnih akademskih studija (koji košta neverovatnih 13,500 Evra: školarina + knjige + prijava ispita za sve tri godine), i da napomenem izmirenih svih finansijskih obaveza, ponuđen mi je ugovor za četvrtu godinu koji naravno nisam potpisao s obzirom da sam upisao trogodišnji studijski program.

Sve ispite dao sam u roku i program završio sa prosečnom ocenom 8,88.

Svih šest semestara mi je overeno u indeksu.

Zatražio sam da mi izdaju uverenje pomoću kojeg želim da nastavim školovanje – dvogodišnji master studijski program na nekom drugom fakultetu. Ponudili su mi uverenje na kome je pisalo da sam kompletirao PRVI deo studija i da MOGU ostvariti zvanje menadžera. Na uverenju je trebalo da stoji da sam završio ceo studijski program koji sam upisao kao i moje tačno zvanje: MENADŽER EVROPSKOG BIZNISA I MARKETINGA. Nisam hteo da prihvatim takvo uverenje.

Sekretar fakulteta mi je rekla da su zvali ministarstvo prosvete i da fakultet ne može da mi izda ni „Diplomu“ kao ni drugu javnu ispravu „Dodatak Diplomi“ – dokument koji sadrži informacije o studijskom programu.

Kad god sam upitao nekog od profesora ili osoblje iz studentske službe da mi da odgovor na neku od standardnih pitanja oni su slezali ramenima, nisu hteli da daju ikakve informacije u vezi sa cenom ispita, studijskim obavezama itd. Time su bezbroj puta prekršili zakon propisan od strane ministarstva prosvete pod imenom: AKADEMSKA SLOBODA, takozvani zakon o informisanju. Time su me uvek držali na tankom ledu. To je samo jedan od mnogih prosvetnih prekršaja koje je ova škola uspešno realizovala.

Mnogo truda i novca uložio sam u ovaj trogodišnji program a dobio sam ništa!!!

Imam dokaze koji potvrđuju moju od srca iskrenu priču.

Sada ne mogu da upišem master studije jer nemam dokumenta, niti da se prijavim u Nacionalnoj Službi za Zapošljavanje sa visokom stručnom spremom, a o apliciranju za posao ni reč!!

Nešto više o ovoj školi može se videti na web adresi: http://www.febm.rs

Sutra idem u inspektorat za visoko školstvo da podnesem prijavu a zatim šaljem apel u 16 različitih novina i nekoliko tv stanica, ne bi li sprečio dalju prevaru od strane ove školske ustanove.

Javite se svi koji imate ikakve veze sa ovom školom, svi vi koji se osećate prevarenim!

Znam da je mnogo vas koji trčite sa advokatima po školi, i ja sam prošle nedelje angažovao jaku beogradsku advokatsku kancelariju.

Ne dozvolimo nepravdi da pobedi!!!
Igor Meter
 
Odgovor na temu

abitbp6

Član broj: 221384
Poruke: 216
*.ptt.rs.



+17 Profil

icon Re: Evropski Univerzitet (FEBM)26.07.2010. u 20:44 - pre 166 meseci
Daj da vidimo to što su ti dali, skeniraj i postavi kao prilog. Praksa je da fakulteti izdaju diplome jednom ili dva puta godišnje, obično na svečanosti. Dok ne dobiješ diplomu, možeš da koristiš uverenje koje ti izdaju po tvom zahtevu. Uverenje i diploma su ekvivalentni, samo što je prva lepša kada se urami i okači na zid.

Na uverenju mora da piše da ti se na osnovu člana tog i tog, zakona tog i tog, izdaje uverenje da si dana tog i tog završio studije na fakultetu tom i tom, i stekao stručni naziv taj i taj, i to mora da potpiše dekan. Po ovome što pričaš, ako sm dobro razumeo, ti nisi dobio ništa slično.

Što se tiče akreditacije - pogledaj na sajtu Ministarstva prosvete da li je i KADA zaista sertifikovan program koji si upisao, tj da li je bio sertifikovan u trenutku kada si se ti upisao. Ako nije, u problemu si.
 
Odgovor na temu

FIGHT4JUSTICE
Igor Meter
naftna industrija
Beograd

Član broj: 265059
Poruke: 3
*.telenor.rs.



Profil

icon Re: Evropski Univerzitet (FEBM)26.07.2010. u 21:23 - pre 166 meseci
Prijatelju dobri...

...hvala ti od srca na odgovoru!!!

Nemam sta da skeniram iz razloga sto nece da mi daju papire koji mi po zakonu pripadaju, a to je uverenje na kome je jasno iskazan nastavni program sa tacnim zvanjem, u mom slucaju: MENADZER EVROPSKOG BIZNISA I MARKETINGA, a ne samo MENADZER, cega - livade???. Takodje, uz to uverenje moraju da mi daju i potvrdu o svim polozenim ispitima tokom trogodisnjeg skolovanja sa ocenama i ESPB bodovima za svaki ispit pojedinacno, tj kada se podvuce crta to iznosi 180 ESPB.

Upoznat sam da se jednom godisnje izdaje - stampa diploma, kao i druga javna isprava takozvani Dodatak Diplomi u kome su iskazane sve informacije sa studijskim programom.

Moj problem lezi u tome da ovaj fakultet nece da igra postenu igru i da mi da to sto mi pripada, vec da me zavlace i varaju na 1001 nacin, zato i pozivam sve ljude koji su se nasli u slicnoj situaciji na Evropskom Univerzitetu FEBM, da podelimo iskustva i damo u javnost!

Mucho Hvala!
Igor Meter
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za učenje :: Obrazovne institucije :: Evropski Univerzitet (FEBM)

[ Pregleda: 3134 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.