Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da direktno kontaktiram Visa za reklamaciju

[es] :: E-Kupovina :: Platne kartice :: Kako da direktno kontaktiram Visa za reklamaciju

[ Pregleda: 1812 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djvaso
Vaso Djogovic
S&M

Član broj: 4317
Poruke: 298
95.155.45.*



Profil

icon Kako da direktno kontaktiram Visa za reklamaciju09.03.2010. u 12:54 - pre 171 meseci
Ukratko receno, brat je koristio moju karticu da bi se preplatio na mjesec dana za koriscenje jedne italijanske drustvene mreze www.onemeet.net. Bio sam dovoljno glup da ne provjerim njihovu reputaciju. Pretplata za promotivni period od mjesec dana je iznosila 7,5EUR a inace je 27EUR. Prije nego sto je istekao promotivni period skinuli su mi 27EUR a brat ih je kontaktirao i optuzio za prevaru i jasno stavio do znanja da ne zeli vise da koristi njihove usluge.Ja sam banci prilozio prigovor na transakciju i naveo da trazim 'chargeback' sto sam bio nasao na Vizinom sajtu. Novac je vracen, oni su opet skinuli 27EUR ja sam opet trazio 'chargeback' i opet je novac vracen. Onda stize iznenadjenje: po treci put mi skidaju istu sumu i ja po treci put prilazem prigovor. Medjutim iz banke me obavjestavaju da su im dostavili nekavu dokumentaciju kao da je moj brat potpisao neki ugovor sa njima o koriscenju njihovih usluga 6 mjeseci. To je notorna neistina jer takvi uslovi nisu vazili u trenutku kada se prijavljivao. Odmah sam blokirao karticu ali su mi uspjeli da skinu jos 27EUR jer su, kako rekose iz banke, rucno uradli transakciju. Otada svakog 15. u mjesecu primam SMS da imam neuspjesnu transakciju sa njima jer je kartica blokirana a ovi iz banke mi kazu da ne mogu nista da urade jer su se ovi prevarani pokrili papirima.
Htio sam u vezi ovog da direktno kontaktiram Vizu jer ne mogu da vjerujem da ovi prevaranti mogu da koriste njihov logo za svoje mahinacije. Na njihovom sajtu sam nasao ovo:
"I believe a merchant has acted fraudulently. What can I do?
Please notify the dispute area at the financial institution that services your Visa account of any merchant practices that you feel are inappropriate. Your bank has access to the appropriate Visa rules and regulations as well as to the Notification of Customer Complaint forms which should be used by your bank to document and file merchant complaints. It is not necessary for your bank to be the merchant's financial institution in order to file a complaint for you. The address or telephone number of the financial institution that issued your Visa card can be found on the back of your Visa card or your Visa statement."
Ovo kontaktiranje sa finansijskom institucijom koja je izdala karticu u mom slucaju nije dalo rezultat pa sam mislio da im se direktno obratim.
Hvala unaprijed na bilo kakvom korisnom predlogu.
Moja DVD, HD-DVD i Blu-ray kolekcija: http://djvaso.dvdaf.com/owned
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2189
*.adsl.eunet.rs.



+73 Profil

icon Re: Kako da direktno kontaktiram Visa za reklamaciju09.03.2010. u 16:49 - pre 171 meseci
Ne verujem da te neko moze utesiti da ti budes zadovoljan. Ali mozes pogledati da je VISA privatna kompanija koja omogucava bezgotovinsko placanje u skoro svim zemljama sveta, direktno se ne pojavljuje vec ima clanove, najcesce banke, koji vode bankarske racune i izdaju visa kartice, nekoliko vrsta. Koliko je meni poznato direktno ces tesko kontaktirati sistem, jedino preko banke koja vodi tvoj racun i karticu. Vidis i sam da su kontaktirali drugu stranu i resili tvoju reklamaciju, ali izgleda ne dugorocno. Ne verujem da ce ta druga strana traziti zaosale pretplate, ali je moguce.

Mislim je ovo podrucje pod VISA EMEA sa sedistem u Londonu.

Da sam na tvom mestu, zatvorio bi tu karticu i otvorio drugu ili eventualno stavljao pare na nju samo kad treba nesto da platim ili samo spustio limit.

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: Platne kartice :: Kako da direktno kontaktiram Visa za reklamaciju

[ Pregleda: 1812 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.