Imam AMD Athlon 1600+, GA-7DX+, 512 DDR, LG 15". Dvoumim se izmedju ove dve karte. Znam da XT verzija ima core na 500 Mhz naspram 400 Mhz kod Pro, a ima pixel fillrate od 2 Gpixel/s naspram 1.6 Gpixel/s kod Pro. Igre uglavno igram na 800x600, a manje zahtevne na 1024x768 sto je maksimum mog monitora. Igram uglavnom avanture, sportske simulacije i ponekad neki FPS. Uopste nekoristim AF i AA. Trenutno imam Ati 8500. Posto ne planiram da menjam konfiguraciju, zanima me da li ce brzinske prednosti XT verzije puno znaciti za moj kompjuter, ili mi je dosta Pro verzija koja je primetno jeftinija?
19.02.2005. u 15:15
KOLE89 Nikola Kocić ETŠ "Nikola Tesla" Beograd Altina/Zemun
Ja imam pomenuti Sapphire i bas me zanima iz kog razloga je to dobra graficka!? Ili najjaca kako ste rekli.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?
Zato sto ima sve potrebno da bi se na njoj prikazale sve zahtevnije igrice do 2006 pa cak i 7-me godine.Zato sto je idealna za overklok,zato sto je kvalitetno izradjena itd,itd,itd...
Preporučio bih PRO varijantu iako imam XT.
Jednostavno najbolji odnos cena performanse za datu mašinu.
Ako se ipak odlučiš za XT mogu obimnije da razglabam.
Sa tom konfiguracijom nemas nikakve potrebe da dajes te pare vec uzmi 9550 GE (gamesrs edition) koji je duplo jeftiniji (oko 70) a predobar je za sve sto si pomenuo tj na njemu je igrovo sve sto izlazi i sto ce izaci ove godine......
Postoji cak i nacin da flashovanjem biosa od 9550GE napravis 9600 pro ali to je vec druga prica koja te za sad ne interesuje.
Ja imam Asusovu 9600Xt i ne mogu je uopste over-clocovati,znaci radi na 500GPU-600 memorija i to joj je max. Pokusao sam Riva tunerom i Ati tool-om i odma pocne da brljavi, dok je stari Sapphire 9600 Pro fantasticno podnosio overklok.
VELIKI GLAS ZA SAPPHIRE!!!
AMD AthlonX2 6000+ :: Asus M2N32 SLI Delux Wi-fi :: 4x1GB 800 4-4-4-12 GEIL Black Dragon:: Gainward 7600GT Silent :: NEC 7170 Sata ::
WDC WD2500JS ::Sky Star2 ::Cooler Master Centurion 5 silver :: Chieftec 550W :: Samsung 223BW ::
Win XP SP2
12.03.2005. u 00:27
Marvin Freestyle Marvin Freestyle New York City
Član broj: 4724 Poruke: 315 *.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.
Generalizovanje svih XT kartica ne ide. Veoma je važno znati koju memoriju imaju na sebi. One sa 256MB imaju sporiju memoriju od onih sa 128MB, pa imate situaciju da su im cene približne, što navodi na zaključak da je bolje više memorije od brže sa manje memorije. E sad na kupcu je da se odluči.
bakiman porediš na loš način. Porediš najbolje "nasviranu" PRO sa minimalnom overdrive opcijom XT (minimalni overklok samo jezgra). Najbolje "nasvirana" XT ide i do 600/820. Pretpostavka je da će kupac nabasati na prosečnu karticu.
I dalje moja preporuka za PRO.
svih mi dabrova ontaria
12.03.2005. u 07:06
KOLE89 Nikola Kocić ETŠ "Nikola Tesla" Beograd Altina/Zemun