Shta li bi ovo moglo da bude? Molim struchnjake da se jave.
Kompjuter mi se resetuje na 4-5 dana. Pri ukljuchivanju u BIOS-u pokazuje temperaturu procesora 39 stepena. Sve se ponovo podigne,a jedino shto sam primetio da onda nece da radi je ProgDVB, pa moram da Shut Down-ujem kompjuter i ponovo ukljuchim i onda radi i on.
Imam Intel Pentium 4 2.4GHz na Gigabyte GA-8SQ800 plochi, 2x256MB RAM, 2xMaxtor 6Y080L0 sa po 60GB, Sky Star 2 i Chieftac napajanje. Kompjuter mi radi neprekidno (uvek se neshto snima sa Sky Star kartice), i najvishe mi se greju Hard Diskovi i Sky Star 2. Instalirao sam HDD TEMPERATURE 1.0 i pokazuje mi temperaturu jednog HDD-a 26 stepeni (kako da proverim temperaturu drugog HDD-a?)
Ubacio sam jedan Fan napred (da ubacuje vazduh) na produzetku od napajanja HDD-a i opet mi se resetovao. Danas sam ubacio josh jedan Fan nazad (da izbacuje vruc vazduh) na nastavak napajanja prvog Fan-a i sada chekam da vidim shta ce se desiti (da li je dobro da mi napajanja od hard diskova napajaju i 2 Fan-a ili sam trebao da ih posebno nakachim i kako, jer nemam slobodnih prikljuchaka za napajanje).
Juche sam instalirao Motherboard Monitor 5.3.7 i prikazuje mi temperature CPU-a od 26-43 stepeni, a temperaturu kucishta od 32 do 43 u zavisnosti od toga da li je opterecen ili ne. Koliko su pouzdani ti podaci koje daje Motherboard Monitor?
Razmishljao sam i da stavim jedan Fan da hladi dva hard diska, ali kako to izvesti, gde ga kako montirati?
Videh na forumu da moze i da se zalepi jedan fan za dno kucishta tako da hladi Sky Star karticu. Neko pominje i Blower-e koji se montiraju na slot i hlade samo kartice.
Shta mi vi savetujete? Ulaganje za ova dva Fan-a nije veliko, tako da za njih nisam ni razmishljao, ali mi treba savet ako je neshto drugo u kvaru, pa da se ne ispucavam velikim ulaganjima, a da zasigurno ne znam da je to reshenje mog problema.
Unapred zahvalan, a pomalo i ochajan.

Gashenje rachunara? Molim struchnjake da se jave.

Re: Gashenje rachunara? Molim struchnjake da se jave.