Probaj umesto shutdown -h da kucaš shutdown -p, i proveri da li imaš podršku za APM/ACPI u kernelu (mada mislim da bi po defaultu barem na Free i OpenBSD-ju trebalo da radi poweroff).
int rand(void);
Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.
Potrazio sam po kernelu i podrska za APM je bila ukljucena isto kao sto je i kod seven-a...
kad pokusam da uradim nesto sa apm komandom on mi kaze "/dev/apm not configured" - da li to treba da se nesto upise za apm u /boot/kernel.conf?
takodje se sa sysctl vide neke promenljive kern.shutdown.* a nigde nisam uspeo da nadjem dokumentaciju gde bi pisalo sta tacno znace ove promenljive (gledao sam /usr/include/sys/sysctl.h gde bi to trebalo da bude a stvarno nemam nikakvu drugu ideju gde da gledam) - ona kproc_delay ili kako vec je vreme za cekanje na neke demone da zavrse svoj posao ali ova poweroff_delay je malo zagonetna; postoje i neke promenljive machdep.apm_* koje su mozda interesantne ali ni za njih ne mogu da nadjem nista u dokumentaciji
dakle uspeo sam i evo uputstva:
prvo u konfiguraciji za kernel treba da stoji
device apm0 at nexus? flags 0x20
- bez onog DISABLE
onda u /etc/rc.conf treba staviti (ako vec nema)
apm_enable="YES"
apmd_enable="YES"
Treba naravno rekompajlirati kernel i nakon ovog se iskljucuje ko zmaj (bar kod mene)