Ako je nešto prihvaćeno u matematičkom svetu i ako matematičari veći od Pere i Žike godinama nisu pronašli nikakvu grešku u nekom dokazu, onda smatram da i Pera i Žika mogu bez problema prihvatiti to kao fakat. To posebno dolazi do izražaja u današnje vreme, kada je kontrola matematičkih radova na znatno većem nivou nego što je bila pre jednog ili dva veka (ali s druge strane, da je neki bitan dokaz od pre dva veka faličan, opet bi se svakako našao neko ko bi ga već osporio). Ukoliko se ne slažeš s iznetim, rado ću se naći s tobom da mi u dve-tri reči objasniš dokaz Fermaove velike teoreme — dotle mi ostaje samo da prihvatim istinitost toga što ona tvrdi (mada, nije da nisam već u više navrata čitao što sam dokaz, što diskusije o njemu).
Shodno tome, ne vidim zašto se ovo rečeno ne može primeniti i na iracionalnost broja
. Ako me baš konkretno pitaš — da, znam da je „najmanje jedan od dokaza dobar“ — ali me i dalje nisi ubedio da je to neophodno kako bih imao prava da pričam o iracionalnosti.

Re: Koliki je broj PI