Imam 2 racunara u mrezi.Sve je lepo radilo do juce kad mi odjednom nestadeose oba kompa u My network places.Medjutim kada u Address ukucam IP broj(\\10.0.0.1) drugog racunara vidim njegove sherovane diskove.Na oba racunara su lepo namesteni i workgroup (tj isto) i imena.Kada probam sa nekim programom (LANHELPER) da proverim dali se vide imena racunara prijavi mi samo unknown i izbaci IP brojeve oba racunara.
Dali postoji mogucnost da je ovo izazvao virus?
adresa 10.0.0.x je A klase i default subnet mask za nju je 255.0.0.0 zato ti izbaci automatski, sto bi trebalo raditi bez problema, medjutim mozes (i bolje je) za male mreze da stavis 255.255.255.0,.....
Ja mislim (opet) da bi bilo najbolje da sve po 'PS-u' nastimas, da stavis adrese kakve idu za tu svrhu, C-klasu, 192.168.0.x, subnet maske, gateway, dns, firewall off, workgroup... Ja bih ako uradio, a ti kako hoces :)
Nisam vise mogo da se smaram pa sam instalirao ponovo sisteme na oba kompa i sad normalno sve extra funkcionise.Prvo sam instalirao kod mene sistem pa tek onda kod komsije i video sam da je kod njega problem.E sad,posto je kod njega bio ukljucen automatic update skinuo mu je Service Pack 2!!! Video sam to pa sam iskljucio firewall od SP2 i onaj u windowsu sam odavno iskljucio,al opet ista prica.Ali po njegovoj prici SP mu je bio instliran vec 2-3 dana pre nego sto su poceli problemi.E sad pitanje:kako je moguce da od SP2 nije radila mreza ?Do firewalla sigurno nije (ispravite me ako gresim) jer mogu da pristupim drugom racunaru ukucavanjem IP broja?