Citat:
D.i M.e: Je l’ ovo Krstarica ušla u premium program ili kako postižu da imaju 4 reklamna polja na stranici i da im ne piše ono „Google reklame“? Ja videh na
rečniku to, možda se neće odmah prikazati, pogledajte i druge stranice.
Koliko ja vidim imaju 3 oglasne jedinice i Google oglasi je lijepo istaknuto na sve tri...???
Citat:
adnanp: Prosle godine je izgledalo uglavnom
Pokusaj izmjeniti polozaje oglasnih jedinica, palete boja i sl., sve dok rezultat ne bude bolji, i obavezno filtriraj oglase koji nemaju veze sa sadrzajem tvoj sajta jer ti oni smanjuju CTR, logicno je da posjetioci manje klikcu na oglase koji odstupaju od sadrzaja stranice...
Meni se broj posjeta u odnosu na predprosli mjesec nije bitno povecao, oko 15%, ali mi google servira mnogo kvalitetnije oglase, veca mi je cijena po kliku i mnogo veci CTR, tako da mi je u zadnjih 7 dana prosjek:
CTR 3,03% CPM US$ 2,07 ;
najveca dnevna zarada mi je 11,05$ (taj dan sam imao 737 posjeta prema GA), a sajt je na nasem jeziku... nekako sam postao sujevjeran, jer sam i ja imao perioda kad mi je strasno CTR padao i zarada bila mizerna... pa se bojim previse pohvaliti sajt i zaradu.
Mislim da mnogo stvari zavisi i od toga kakve oglase Google zeli da ti servira i da ti oni mogu servirati bolje i losije oglase... Znalo mi se desavati da mi se CTR i zarada povecaju nakon sto uputim direktno pitanje podrsci i navedem sajt u poruci, a to isto sam cuo od jos nekih clanova ovog foruma, mislim da to nije puka slucajnost... zato pokusaj... lako je moguce da ce ti sve krenuti na bolje nakon sto neko iz Googleplex-a pogleda tvoj sajt.