Citat:
Tyler Durden: apatrid,
mogo si to malo da elaboriras za nas neupucene
Nabacao sam imena paketa, čuvajuci se da uđem u elaboracije jer nemam pojma koliko i kako se ove stvari daju primijeniti na druge distribucije. Ja sam Gentoo korisnik, tamo je ovo već uveliko rašireno. udev, naprimjer, je user space zamjena za devfs, i zamjena jednog s drugim mi smrdi na aktivnosti koje nijesu trivijalne sa stanovišta održavanja integriteta distribucije (imena uređaja koja su podrazumijevana itd.). Gentoo ide na udev kao default (ako to već nije urađeno u 2004.4, nijesam provjerio).
Biće dovoljno, ko god da poželi da istražuje ima dovoljno materijala za googlanje da se pronadju stranice projekata, a onda i čitanje bez koga u ovoj fazi ne ide. Onda ide istraživanje da se vidi je li neko već pokušao da dotični paket pokrene na distribuciji, ima li problema, itd. itd. itd.
Rekoh već, dosta je novo i tu-i-tamo nedovršeno, ali što je podržano, radi. Ovo je pomalo u domenima "living on the leading (and bleeding) edge of the development", što nije za svakoga, podrazumijeva dobar mrežni link da se skidaju nove verzije paketa kako se izbacuju a i spremnost da se aka sa nestabilnošću.