Bojane,
sve to vec radi na dial-up liniji. I pppd, i routing tabele, i php i perl i postgres, apache, i jos puno toga. Problem je u prelasku na iznajmljenu liniju. Modem koji ptt (sada se zovu telecom) postavlja sa moje strane je gorepomenuti CROCUS HS. On se uobičajeno isporučuje sa V.35 portom, ali se može dobiti i RS232. E sada je problem. Da li se radi o sinhronoj ili asinhronoj RS232 liniji. Modem drajver za spomenuti modem ne postoji u terminologiji koja se može pronaći na Telindusovom sajtu. Da li uopšte treba takav drajver? Telindus i Cisco imaju neke tajne protokole, pa se modem i ruter sami prepoznaju kada se spoje sa V.35 kablom? Nije potreban drajver? A šta jeste? ppp ili slip? Često se čuje kako je Linux dobar za ovo ili za ono, ali real life problemi izgleda zadaju male probleme. Mislim da je za mojih skromnih 128kb/s jedan Cisco malo previše. Za to ti je Linux box dovoljan, kažu. U teoriji, ali kako u praksi? Kupiti Cisco router i držati na mreži jedan Linux, koji znaš, može to i sa njim, ali nisam nešto imao vremena ovih dana.
Zna li neko kako to uraditi ???
Pozdrav