Evo ovako: imam domensku mrezu pod Windows 2003 Serverom i pokusavam ubaciti jos jedan racunar kao DC (isto Windows 2003 Server). Opisacu ceo postupak sta sam radio jer je moguce da sam gresku napravio u samom pocetku... Znaci, instaliram Windows 2003 Server na racunar, prijavim ga u vec postojeci domen i sve je OK. Kao DNS adresu stavim IP onog vec postojeceg servera, odnosno DC. Onda krenem da instaliram DNS server na ovoj novoj masini, izaberem kao "zone name" vec postojeci domen a za "DNS server to copy the zone from" stavim IP vec postojeceg servera (trenutno jedinog DC-a na mrezi). Sve to lepo prodje i onda krenem da instaliram AD na novoj masini, izaberem opciju "Additional DC for an existing domain" i stavim ime vec postojeceg domena. Sve prodje OK, restartujem novi racunar koji sad takodje ima ulogu DC-a, mogu da otvorim "AD users and computers" i sve izgleda kako treba. Medjutim, ako ugasim onaj "stari" server onda ovaj "novi" ne radi kao DC vec npr. prilikom startovanja "AD users and computers" javlja gresku:
Active Directory:
Naming information cannot be located because:
The specified domain either does not exist or could not be contacted
Znaci, na ovom "novom" serveru (koji je trenutno jedini DC u domenu) kao DNS stoji IP adresa onog "starog" servera koji je off-line. To naravno mogu da promenim i da stavim IP adrese DNS servera naseg provajdera ali me buni zasto AD baza nije kopirana na "novi" server kad je naizgled sve bilo u redu dok je i "stari" server bio on-line...
Gde gresim???

AD replication - Windows 2003 Server
Re: AD replication - Windows 2003 Server