Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?

[es] :: MySQL :: Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?

[ Pregleda: 3385 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mika
NBG-ML

Član broj: 55
Poruke: 640
*.net.yu



+1 Profil

icon Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?24.04.2001. u 09:42 - pre 219 meseci
Pomaze Bog.

Imam jedan problem kod MySQL-a:naime imam jedan fajl koji prihvatam kao $fajl u php-u (kao string) i sada treba da SADRZAJ tog fajla ubacim u Mysql polje. To bi trebalo da izgleda nekako ovako:

Insert into proba (slike) values ($fajl);

...u prevodu: ubaci u tabelu "proba" , u kolonu "slike" vrednost promenljive $fajl (recimo: "c:\slike\image.jpg");

E sad, kad bi ovo radilo bilo bi dobro-naime umesto da ubaci kompletan sadrzaj binarnog fajla, on u to polje ubaci samo ime fajla!!!! Napominjem da sam kolonu "slike" deklarisao kao BLOB.

Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



Profil

icon Re: Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?24.04.2001. u 10:25 - pre 219 meseci
Citat:
mika wrote:
Pomaze Bog.

Imam jedan problem kod MySQL-a:naime imam jedan fajl koji prihvatam kao $fajl u php-u (kao string) i sada treba da SADRZAJ tog fajla ubacim u Mysql polje. To bi trebalo da izgleda nekako ovako:

Insert into proba (slike) values ($fajl);

...u prevodu: ubaci u tabelu "proba" , u kolonu "slike" vrednost promenljive $fajl (recimo: "c:\slike\image.jpg");

E sad, kad bi ovo radilo bilo bi dobro-naime umesto da ubaci kompletan sadrzaj binarnog fajla, on u to polje ubaci samo ime fajla!!!! Napominjem da sam kolonu "slike" deklarisao kao BLOB.



Otvori file sa fopen() i procitaj iz njega sve i to onda unesi u mysql bazu...znaci nesto otprilike :

char buf[LEN_OF_FILE];
inr fd=open("file","r");
read(fd,buf,LEN_OF_BUF);

i sad uz pomoc texta koji je caboom postovao na code.box.sk C+mySQL dovrsi program za ubacivanje file-a u mySQL bazu :o)

To je moj predlog sad sigurno Gojko ima nesto bolje ali otom potom
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.udd.htu.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?24.04.2001. u 12:02 - pre 219 meseci

Recimo da imas "binarni" u bazi "bpodaci":
Code:

CREATE TABLE binarni (
    id INT(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    data LONGBLOB
); 

U tu tabelu sledecim PHP kodom dodajes podatke...
Code:

<?php
    MYSQL_CONNECT("localhost","leka","mojasifra");
    mysql_select_db("bpodaci");
    
    $fajl = "/home/leka/data/slika.jpg";
    $pod = addslashes(fread(fopen($fajl, "r"), filesize($fajl)));

    $result=MYSQL_QUERY("INSERT INTO binarni (data) " .
        "VALUES ('$pod')");

    $id= mysql_insert_id();
    print "<p>Fajl ima sledeci ID u bazi: <b>$id</b>";

    MYSQL_CLOSE();
?>


Citat:
mika wrote:
Pomaze Bog.

Imam jedan problem kod MySQL-a:naime imam jedan fajl koji prihvatam kao $fajl u php-u (kao string) i sada treba da SADRZAJ tog fajla ubacim u Mysql polje. To bi trebalo da izgleda nekako ovako:

Insert into proba (slike) values ($fajl);

...u prevodu: ubaci u tabelu "proba" , u kolonu "slike" vrednost promenljive $fajl (recimo: "c:\slike\image.jpg");

E sad, kad bi ovo radilo bilo bi dobro-naime umesto da ubaci kompletan sadrzaj binarnog fajla, on u to polje ubaci samo ime fajla!!!! Napominjem da sam kolonu "slike" deklarisao kao BLOB.


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

mika
NBG-ML

Član broj: 55
Poruke: 640
*.net.yu



+1 Profil

icon Re: Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?24.04.2001. u 14:55 - pre 219 meseci

Rešenje je apsolutno OK-i uzgred, svodi se na onu pričicu iz "PHP" dela foruma oko čitanja dokumentacije.

Hvala najlepše.


Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Ubacivanje binarnog fajla u mysql polje?!?

[ Pregleda: 3385 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.