ROAMING
Roaming je mogućnost korišćenja 063 GSM SIM kartice u mrežama inostranih operatora sa kojima Mobtel ima sklopljen ugovor o saradnji.
Uslov za dobijanje roaminga je 3 plaćena računa (da korisnik ne bude u statusu "Suspenzija - tužen"), nakon čega sledi automatsko uključenje roaminga (početkom četvrtog biling perioda - oko 25. u mesecu) ili uplatom depozita u iznosu od 9000 Din. Depozit stoji na računu pretplatnika 90 dana od dana uplate, a korisnik je u obavezi da izmiruje svoje prispele mesečne obaveze. Nakon isteka tog perioda, depozit prelazi u akontacionu uplatu, tj. služi za izmirenje mesečnih računa korisnika.
Pretplatnici koji ispunjavaju jedan od uslova, roaming mogu da aktiviraju na sledeći način:
Fizičko lice:
- slanjem zahteva u slobodnoj formi na fotokopiji svoje LK na fax 011/60 60 40 ili na adresu FRAUD-a. Zahtev treba da sadrži broj telefona, potpis vlasnika i kontakt telefon.
---------------------------
E sad, to sto je neko iz Frauda odlucio da prekrsi proceduru..... moguce da oni imaju drugacija ovlascenja i da mogu da ukljuce roaming nekom ako im se svidi. Ja sam objasnio kako glasi procedura za korisnicki servis.
Licno iskustvo: nisu hteli da mi aktiviraju roaming iako su tri uplate bile PROKNJIZENE sve dok im nisam poslao pismeni zahtev.
Dejan Krstic