Ne kazem ja da on nije bio inteligentan ali i takvim ljudima se desi da nesto lupe. Kada je to rekao Zenon onda je to extra mudrost,a da smo to rekli ti ili ja to bi bilo smesno.
Ne znam kada je ziveo Zenon i na kom nivou su tada bile matematika i fizika, ali na osnovu bezbroj svakodnevnih primera je trebao da vidi da ta teorija ne pije vodu.
Nisam procitao sve sto je napisano u ovoj temi pa ako ponovim nesto ne zamerite. Elem po toj teoriji nista se ne bi pomeralo.
Pazi ovako. Pucas iz pistolja (puske, nebitno) u nesto i metak ne da ce da stigne do cilja nego ce neretko da ga probije i nastavi dalje.
Mada i po toj teoriji uvek moze da se stigne do cilja. Evo prost primer. Imamo tacke A, B i C gde je tacka B izmedju A i C, aj da kazemo da je na polovini rastojanja AC. Ako krenemo od tacke A do tacke B po ovoj teoriji nikada necemo stici. Medjutim mi cemo da uradimo malu “prevaru” i reci cemo da smo krenuli iz A do C. Do C opet necemo stici, ali to nam i nije cilj, vec tacka B. Pa kako je tacka B na pola puta do tacke C, a po teoriji pola puta prelazimo bez ikakve dileme, to cemo do B stici bez problema. Dakle samo treba da kazemo da nam je cilj neka druga, udaljenija tacka i stizemo do cilja.
Najvaznije pravilo: Svako pravilo ima izuzetaka osim ovog pravila!
"Nije mi zao sto mi kradu ideje nego mi je zao sto nemaju svoje" N.Tesla

Re: PARADOKS - da li mi uopste postojimo ? :)

Re: PARADOKS - da li mi uopste postojimo ? :)