To moze i softverski da se "namontira". Napreavi se mali program u BASICU ( dobro citas, BASIC ) koji sudari ( namerno ) neke portove, i kop se "zbuni". Resetovanjem na ctrl+alt+del sam ulazi u bios... bez trazenja sifre. Nisam ni ja verovao dok nisam probao. Dobro je da si resio problem, ali nije na odmet da znas da postoji i tako nesto.
MoNsTrUm
07.05.2002. u 21:14
derivativ Srećko Jovančević Direktor računarskog centra Univerziteta "Braća Karić" Nova Pazova
Na zalost ja sam ostao bez tog programa pri nesreci sa HDD-om. Znam da ima samo 2 reda, da moze iz QBASIC-a u dosu da se startuje i da je trip da se izazove "sudar" nekih portova... pa eto prilike pravim poznavaocima programiranja da se pozabave tom tematikom. Zao mi je sto ne mogu da pomognem. Program zapravo ne radi nista, ali pri sledecem RESETU... komp ulazi odmah u BIOS bez pass-a. To sam video na 3 kompjutera i jednom laptopu. Najjaci je bio P2 na 400MHz.
MoNsTrUm
20.05.2004. u 18:18
MMX Miloš Malović Software developer, Performance technologies Beograd
SuperModerator Član broj: 2423 Poruke: 2079 *.mobtel.co.yu
Program nije bio tog tipa... zapravo... to nam je profesorka u srednjoj elektrotehnickoj skoli "Rade Koncar" ... na nekim vezbama pokazala iz zabave... svako je od nas mogao da napise ta dva reda u obicnom editoru, startuje iz QBASIC-a i dobije efekat. Znaci... secam se da su 2 reda bila. Program je bio cisto umece profesorkino iz BASIC-a... i to je to! Ja sam ga sacuvao i pri nesreci sa HDD-om ostao bez istog.