Hm, ja sam cuo da se neki jaci igraci bore za te frekvencije, ali koliko ja znam, oko frekvencija prica ide ovako
1. Neko hoce neku frekvenciju
2. Ode u ministarstvo za telekomunikacije
3. Oni mu kazu da je nadleznost nad frekvencijama za komunikacije na PTT-u(*onom starom sistemu) te da je usled promena sistema nastala zakonska rupa i da se ceka promena tj. donosenje novog zakona o telekomunikacija
4. Takodje vam nezvanicno kazu da je to preneseno na telekom (po inerciji, ali nezakonsko, mopnopolisticki i sl.)
5. Te se za bilo koju frekvenciju za koju hocete morate obratiti (opet ne direktno) telekomu tj. koliko sam ja shvatio svaki zahtev za frekvenciju se nadje na telekomovom stolu.
E sad kako je neko dobio neku frekvenciju pitaj boga(bilo je tu raznih ulagacca kapitala koji su imali dobre osnove), ali bilo je primera de se izmigolji i pored telekoma, postoje problemi u celoj prici sa zakonom, sa tumacima zakona, koji su istovremeno i oni koji kazu sta je u stvari zakon, a pored toga oni jedu leba od tih frekvencija tako da dzaba mlatimo pricu, ko ima veze i pare taj ce i dobiti j****u frekvenciju a mi mozemo da... znate vec sta, ali dobro, snalazimo se, postoji jedna stara rimska (pravo ima onaj ko ga prisvoji,* na ovaj ili onaj nacin, obzirom da nas niko ne jebe dva posto a da mi sa njima imamo neku vrstu drustvenog ugovora, misslim da ja imam pravo da taj drustveni ugovor i ne postujem, dokle god mi neko ne sedne na kicmu zbog toga ... :)
(Informacije Dobijene od negdasnjeg zamenika ministra telekomunikacija Andrije Bernereka, ako nije sadasnji. Bez ikakve veze ili poznanstva istog, vec na tvrdoglavost i insistiranje... i pozivanje na drustveni ugovor i ljudska prava)
416454
3065698
Brojevi telefona kancelarije zamenika ministra, da se raspitate, na sta imate svako pravo (ukoliko brojevi telefona nisu zamenjeni)
pozdravus populus serbus
Kurajber al Cyber