Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?

[es] :: Java :: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?

[ Pregleda: 443 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Krky90

Član broj: 210051
Poruke: 30
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?26.04.2019. u 13:22 - pre 24 dana i 9h
Jos sam pocetnik pa mi nije sve najjasnije.

nasao sam primer koji glasi:

void deleteDir(File f)
{
File[] fs = f.listFiles();
if(fs != null)
for(File f1 : fs)
deleteDir(f1);
f.delete();
}

Treba preko Scannera da unesem lokaciju zeljenog foldera i da se taj folder obrise..uspeo sam nekako da obrisem prazne foldere ali ne mogu da obrisem folder ako nije prazan.

Ovo je ono sto sam ja uradio ali kao sto rekoh brise samo prazne foldere

public void brisi(){
System.out.print("Putanja i naziv fajla/foldera koji se brise: ");
Scanner sc = new Scanner(System.in);
String s = sc.nextLine();
File file = new File(s);


if(file.exists())
{
file.delete();
System.out.println("folder/fajl " + file.getName() + " je uspeno obrisan. \n");
}
else
{
System.out.print("Folder/Fajl: " + file.getName() + " ne postoji na lokaciji " + file.getAbsolutePath() + "\n");
System.out.println("Pukusajte ponovo \n");
}
 
Odgovor na temu

Branimir Maksimovic

Član broj: 64947
Poruke: 2418
109.72.51.*



+537 Profil

icon Re: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?26.04.2019. u 14:19 - pre 24 dana i 8h
Diretktorijum mora biti prazan da bi se obrisao. Znaci moras da prodjes kroz sve poddirektorijume pa do fajlova i pojedinacno obrises pa tek onda ovaj gornji.
Rekurzivno resenje ti je najlaske (koje si vec dao), mada za vezbu mozes da sredis non rekurzivno resenje ;p
press any key to continue or any other to quit....
 
Odgovor na temu

Krky90

Član broj: 210051
Poruke: 30
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?26.04.2019. u 14:24 - pre 24 dana i 8h
Meni rekurzivno resenje nije jasno..ne umem pravilno da ga primenim u tome je problem a to zelim :D

Ne umem da preko scannera unesem putanju i da sa njim obrisem folder..
 
Odgovor na temu

Branimir Maksimovic

Član broj: 64947
Poruke: 2418
109.72.51.*



+537 Profil

icon Re: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?26.04.2019. u 14:30 - pre 24 dana i 8h
Pa tamo gde je ako file postoji tu pozovi deleteDir samo mu bacis taj file kao argument.
press any key to continue or any other to quit....
 
Odgovor na temu

Krky90

Član broj: 210051
Poruke: 30
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?28.04.2019. u 20:50 - pre 22 dana i 1h
Hvala druze uspeo sam.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: clasa za brizanje foldera i fajlovima u njemu?

[ Pregleda: 443 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.