Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da nazovem funkciju? :)

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako da nazovem funkciju? :)

[ Pregleda: 560 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksazr
zrenjanin

Član broj: 196784
Poruke: 242
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+11 Profil

icon Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 12:37 - pre 4 meseca
Evo jednog glupog pitanja.

bit_tst - testira bit, i vrati stanje 0 ili 1
bit_set - postavi bit na 1
bit_clr - postavi bit na 0
bit_inv - komplementira bit

e sad, kako da nazovem rutinu koja postavlja bit na poslatu vrednost?
Našao sam u mojim starim programima da sam koristio bit_soc - set or clear, ali mi to očigledno nije ostalo u glavi.

Kako vi zovete takvu funkciju? Ima li neki standard?

CYRfree 2.0.5 - ako bi ćirilicu radije čitali kao latinicu.
Serbian Latin keyboard layout 12-01-2019 - raspored za većinu QWERTY tastatura sa našeg tržišta.
http://users.beotel.net/~gwh/
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 384
*.PPPoE-285.sa.bih.net.ba.



+22 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 12:58 - pre 4 meseca
bit_put
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4530



+705 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 13:00 - pre 4 meseca
sve bi bilo mnogo lakše kad bi mogao da funkciji daš ime duže od 7 karaktera... :)
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1223



+91 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 13:32 - pre 4 meseca
bit_write?
 
Odgovor na temu

Branimir Maksimovic

Član broj: 64947
Poruke: 2307
82.117.201.*



+522 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 14:28 - pre 4 meseca
Ne treba ti ta f-ja. Imas bit set i bit clear, ta bi bila redundantna.
press any key to continue or any other to quit....
 
Odgovor na temu

aleksazr
zrenjanin

Član broj: 196784
Poruke: 242
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+11 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)14.12.2018. u 15:17 - pre 4 meseca
Hvala, sviđa mi se bit_put, jednak broj karaktera sa ostalim funkcijama.

CYRfree 2.0.5 - ako bi ćirilicu radije čitali kao latinicu.
Serbian Latin keyboard layout 12-01-2019 - raspored za većinu QWERTY tastatura sa našeg tržišta.
http://users.beotel.net/~gwh/
 
Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
Poruke: 472
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+165 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)15.12.2018. u 01:48 - pre 4 meseca
Možda onu što ti postavlja na 1 da nazoveš bit_one a onu kojom setuješ vrednost da nazoveš bit_set? Put je u svakom slučaju ćeš nešto da put - ali šta, da se ne bi opet za par godina pitao šta si pisao, a setovanje zna se šta je setovanje odredjene neke vrednosti po izboru?
Nemoj da pricas?
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5502

Sajt: pedja.supurovic.net


+1256 Profil

icon Re: Kako da nazovem funkciju? :)15.12.2018. u 05:47 - pre 4 meseca
bit_set koja ima parametar, ako se ne da parameter onda setuje na 1 a ako se da parameter setuje na datu vrednost.

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako da nazovem funkciju? :)

[ Pregleda: 560 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.