Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li može brojac u SQL REPLACE?

[es] :: MySQL :: Da li može brojac u SQL REPLACE?

[ Pregleda: 1141 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 231
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 11:01 - pre 6 meseci
Povremeno imam potrebu da ispravim neku opetovanu (obično pravopisnu) grešku u nekom SQL polju.
Koristim naredbu tipa:

Code:
$unos="UPDATE `$tabela` SET `$polje` = replace(`$polje`,'$nadji', '$zamenisa')";


Bio bi mi od koristi pokazivač broja izmena, ali ne vidim da ovaj SQL-ov "replace" ima $count, kao, na primer, str_replace(find,replace,string,count) ili preg_replace.
Pitanje: el stvarno nema, ili ima ali mi sluhisti ne možemo da ga nađemo bez pomoći gurua sa ES-a?
 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2315

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+455 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 14:44 - pre 6 meseci
Nisam siguran sta je potrebno, ali ako je pitanje "kako da vidim koliko redova je zamenjeno", sama SQL komanda ce to uredno da vrati. Tipa
Code:
20 rows affected

s'tim da MySQL za affected rows ne broji one gde je bila ista vrednost.

Ako treba iz stored procedure, ima affected rows .

Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 231
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 16:51 - pre 6 meseci
Tačnije, može li nešto da se uradi sa ovim primerom, pa da mi se dojavi koliko je narečenih izmena izvršeno:

Code:
$unos="UPDATE `$tabela` SET `$polje` = replace(`$polje`,'$nadji', '$zamenisa')";


Napominjem da sam programer sluhista, a takvima mora sve da se dadne okrunjeno, inače slaba vajda! :)
 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2315

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+455 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 18:02 - pre 6 meseci
Pa kad to posaljes na izvrsavanje, trebalo bi da kao odgovor dobijes bas ono sto sam gore napisao. Broj affected rows.
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 231
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 18:13 - pre 6 meseci
A kako da se to učini vidljivim?!
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 18:32 - pre 6 meseci
vidljivim gde?
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 18:40 - pre 6 meseci
obzirom na "$unos=" kontam trosis php, kad odradis mysqli_query onda cimnes mysqli_affected_rows() i "pokazes" vrednost de vec oces
 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 231
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?25.11.2018. u 21:55 - pre 6 meseci
E, hvala ti onoliko.
Zadatak rešen evo ovako:

Code:

$unos="UPDATE `$tabela` SET `$polje` = replace(`$polje`,'$nadji', '$zamenisa')";
$uspelo=mysql_query($unos, $link);
if(! $uspelo )
{
  die('Zamena neuspela! : ' . mysql_error());
} else {
  echo "Izmene uspesne!\n";
  echo "Broj izmena " . mysql_affected_rows($link);
}

 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?26.11.2018. u 09:34 - pre 6 meseci
mysql_* funkcije za rad sa mysql-om su pravljene za mysql 3.0 i rade ok
zavrsno sa 4.1, svi mysql serveri posle 4.1 ne rade ok sa mysql_
funkcijama i neophodno je da predjas na neki noviji sistem ... mysqli_*
ti je najlaksi, skoro 1:1 mozes da predjes na njega
 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 231
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?26.11.2018. u 10:34 - pre 6 meseci
PRVO: Kad napišem mysqli_* dobijem poruku o grešci:
Warning: mysqli_affected_rows() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in ...
Sa mysql_* sve radi bez greške.

DRUGO: Kako da saznam koja mi je verzija MySQL? Evo šta nalazim na cPanelu servera:
• Server: Localhost via UNIX socket
• Server type: MySQL
• Server connection: SSL is not being used
• Server version: 5.6.41 - MySQL Community Server (GPL)
• Protocol version: 10
• User: paund@localhost
• Server charset: UTF-8 Unicode (utf8)
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 2587



+1079 Profil

icon Re: Da li može brojac u SQL REPLACE?26.11.2018. u 11:07 - pre 6 meseci
Sve piše

mysqli_affected_rows očekuje kao prvi paramater konekciju KOJA JE OTVORENA mysqli funkcijom, a ne mysql funkcijom. https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_affected_rows.asp
Verzija servera je 5.6.41 (verzija MySQL baze).
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Da li može brojac u SQL REPLACE?

[ Pregleda: 1141 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.