Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa SetLocale na WIn10

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa SetLocale na WIn10

[ Pregleda: 334 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 300
31.176.227.*



Profil

icon Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 00:21 - pre 6 dana i 6h
Do sad su normalno radile procedure

procedure TMip1023.PromjenaSeparatoraUTacku;
const cs1 : pchar = 'Windows';
begin
SetLocaleInfo( LOCALE_SYSTEM_DEFAULT, LOCALE_SDECIMAL,'.');
SendMessage( HWND_BROADCAST, WM_SETTINGCHANGE, 0, LongInt(cs1));
end;


procedure TMip1023.PromjenaSeparatoraUZarez;
const cs1 : pchar = 'Windows';
begin
SetLocaleInfo( LOCALE_SYSTEM_DEFAULT, LOCALE_SDECIMAL,',');
SendMessage( HWND_BROADCAST, WM_SETTINGCHANGE, 0, LongInt(cs1));
end;

Sa poslednjim verzijama windowsa ne funkcionira.
Jel ima netko kakvu ideju?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2508



Profil

icon Re: Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 05:40 - pre 6 dana i 1h
Meni radi (Win10), dobijas li neku gresku sa:
Win32Check(SetLocaleInfo(LOCALE_SYSTEM_DEFAULT, LOCALE_SDECIMAL, '.'));
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5400

Sajt: pedja.supurovic.net


Profil

icon Re: Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 06:11 - pre 6 dana
Jedna od skorijih update-a Win10 jeste nesto pokarabačio sa regionalnim podešavanjima. Neki programi imaju problemaposle update ai svi problemi ukazuju na "decimalnu tačku" ili nešto slično.

 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 300
37.203.86.*



Profil

icon Re: Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 10:21 - pre 5 dana i 20h
I meni je radilo do poslednjih nadogradnji. Medjutim kako ce vjerovatno prije ili kasnije svi nadograditi sistem trebam naci stabilno rjesenje.

Mislim da je problem u dijelu koda
SendMessage( HWND_BROADCAST, WM_SETTINGCHANGE, 0, LongInt(cs1));

Kad se on izvrsi sistem jednostavno blokira, vjerovatno je onemogucena promjena na ovaj nacin zadnjim nadogradnjama.
Na MS stranicama nisam nista uspio naci kao ni na ebracadero.
Konkretno kod koristim prilikom izvoza podataka u xml za aplikaciju koja koristi '.' kao decimalni separator.
Do sad sam mijenjao separator prilikom exporta podataka i nakon toga vracao na staro sto je sad onemoguceno.
Jel mozda postoji nacin da promjenim separator samo u Query componenti (koristim UNIDAC).
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 187
*.mbb.telenor.rs.



Profil

icon Re: Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 12:34 - pre 5 dana i 18h
Pokušaj da odradiš update Jave na tom kompu, skoro sam imaosl problem sa štampom dokumenata, nije moglo nakon update Win 7, i posle osveženja Jave proradilo je, koliko sam negde naleteo na netu, problem je sa nekim dozvolama pristupa. Možda i ne pomogne, al kod mene je rešilo problem.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 356



Profil

icon Re: Problem sa SetLocale na WIn1008.11.2018. u 14:41 - pre 5 dana i 16h
Sto kaze, deluje kao globalno resenje za lokalni problem.

Mozda bi podaci mogli da se izvezu u Excel kao brojevi?

Ili, da se prilikom eksporta eksplicitno navede decimalni separator..

kucam napamet

Code:
mojBroj := 123.456
formatSettings := TFormatSettings.Create
formatSettings.DecimalSeparator := '.'
mojString := Format ('%8.2n', [mojBroj], formatSettings); 


http://docwiki.embarcadero.com...okyo/en/System.SysUtils.Format
http://docwiki.embarcadero.com...ystem.SysUtils.TFormatSettings
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa SetLocale na WIn10

[ Pregleda: 334 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.