Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prelazak sa forme na formu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Prelazak sa forme na formu

[ Pregleda: 783 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Prelazak sa forme na formu16.05.2018. u 22:52 - pre 12 meseci
Ovako:Imam formu 1,zatim idem na formu 2,forma 1 ostaje u pozadini,kupim neke podatke iz forme 2,desnim klikom,treba da pokupim te varijable,zatvorim drugu formu,i ostanem sa tim podacima na prvoj formi,a druga se gasi...Negde ubijam podatke,cim zatvorim drugu formu?Pitanje je : Kako?
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 188
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu17.05.2018. u 07:27 - pre 12 meseci
Pitanje je, gde si definisao te varijable što kupiš, na prvoj ili drugoj formi?

Ako si ih na prvoj formi, ne bi trebalo da nestanu ako si ih pravilno upisao.

Ako su na drugoj, možeš i dalje da ih koristiš, u koliko je forma 2 ostala i dalje u memoriji, ako je nisi ubio sa free.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu17.05.2018. u 11:30 - pre 12 meseci
Da,kada sam pravio kod,prekopirao sam i sa free,i tu ga je ubilo,ali sam posle u formi 1 ,stavio freeandrelease,i tako sljaka.Imam jos jedno pitanje,da ne pravim novu temu....Dakle,forma 1 ,kada kliknem na alt + n idem na drugu formu,i u toj drugoj dodajem neke nove podatke,i kada pritisnem esc ona se skida forma,ali to polje,u mom slucaju combobox,ne napravi refresh podataka,za podatak koji sam uneso u drugoj formi,napravi ga tek kada izadjem iz tog polja,pa se vratim,tu se pojavi...Probao sam sa combobox1.onenter(self),tako se pojavi,ali onda ne mogu nista da kucam u to polje,da bi mi izaslo filtrirano,nego sto god ukucam ,ono se izbrise...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu19.05.2018. u 09:55 - pre 12 meseci
Kako da izvrsim update combobox-a iz prve forme,kada u drugoj formi mu dodam neke podatke,i pojave se tek posto odem u neko drugo polje,i vratim se na to...nece odmah?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2558



+65 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu19.05.2018. u 11:20 - pre 12 meseci
Mislis dodas neke slogove u tabelu iz koje DBComboBox cita podatke?
Refreshuj dataset/transakciju za koju je vezan taj DBCombo ili ako je vec dovoljna promena fokusa, prebaci fokus programski sa DrugaKontrola.SetFocus pa vrati na combobox.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu19.05.2018. u 11:45 - pre 12 meseci
Probao sam i sa refresh ali ne ide nesto,negde gresim,a ne vidim gde...Probao sam (mada to nije neko resenje) i sa fokusom na drugu kontrolu,pa povratak na prvu,ali to hoce samo kada misem to uradim,ovako programski nece.Inače,nije dbcombobox,vec obican combobox,kojeg punim pomocu query-ija...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu19.05.2018. u 12:19 - pre 12 meseci
Provalio sam sta mi pravi problem,a to je u combobox1 red koda gde se brisu podaci combobox1.Clear; to mi je na početku,kada ka uklonim onda mi prikazuje duple podatke?
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1041
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Prelazak sa forme na formu19.05.2018. u 12:54 - pre 12 meseci
Uradio,hvala svima.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Prelazak sa forme na formu

[ Pregleda: 783 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.