Možda jeste tržište.
Medjutim ipak ne razumem tvoje stavove.
Evidentno je da kripto nezaustavljivo pada a ti govoriš o nekoj kupovini.
Kupovini čega? Nečeg čija cena nezaustavljivo pada.
Kupiće ETH po ceni od $100 da bi sutra gledao u cenu $90?
Zašto???
U poslednjih sat vremena intenzitet onoga što nazivam "intervencija" je porastao 4-5 puta. Pad kripta nije zaustavljen i sutra će se varovatno stabilizovati oko $90-$100. Eventualno će kratkotrajno porasti preko $100 a zatim nastaviti da pada.
Ko može da zaradi na tako malim fluktuacijama?
Ja mislim samo menjačnice.
Zato, ako neko manipuliše mimo tržišta menjačnice su "lisice" koje imaju interes. Sitni preprodavci na ovako malim fluktuacijama ne mogu da zarade. A velike fluktuacije idu samo na nižu cenu kripta.
Ja da sam imao kripto prodao bih ga na prvi znak "intervencije" jutros oko 07:00 nebitno ko intervenisao.
Možda je "intervencija" počela i ranije ali to je bilo kad sam pogledao stanje po menjačnicama. Da zaista imam kripto i pratim morao bih da koristim neke skriptove.
Još nešto po pitanju zablude koja je duboko ukorenjena kod minera.
Mineri misle da moraš poznavati u detalje tehnikalije, GPU, MIPS, PIPS itd. da bi se nešto zaradilo na kriptu.
Ma jok, da bi nešto zaradio na kriptu moraš dobro manipulisati podacima, informacijama, i slučajnim veličinama.
Pri tome nije najbitnije da li je mHash i MHash isto ili nije (a to ni iskusni mineri ne znaju da objasne - ili samo kriju) bitno je da ti to prepoznaš kao manipulaciju i da preuzmeš odgovarajuće mere da ne budeš izmanipulisan.
Donesi odluku i kladi se bitcoin-om.