Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C sharp i pivot tabela

[es] :: .NET :: C sharp i pivot tabela

[ Pregleda: 904 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon C sharp i pivot tabela12.06.2017. u 21:15 - pre 4 meseca
Imam bazu sa imenima radnika ,sa datumima evidencija prisutnosti,treba mi da datagridview1,bude kao nesto tipa pivot tabela,da budu imena u y kolone,u x koloni da budu datumi,a prisutnost da bude u delu tabele...da li je to izvodljivo....
 
Odgovor na temu

nenad.bajco
Nenad Bajcetic
Programer
Docus d.o.o
Čačak

Član broj: 252831
Poruke: 1
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 07:04 - pre 4 meseca
Mislim da sa običnim gridom ne može to. Već ti treba 2 datagridview1.
Ali na novom Infragistic 2016, ultragrid-u imaš pivot tabele.


Ja sam kapetan svoje duse i gospodar svoje sudbine!
 
Odgovor na temu

pl4stik
Senior .NET programmer/Consultant
oDesk
NI na nebu NI na zemlji

Član broj: 173596
Poruke: 692
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: xx-auth.com.azhar.arvixe...


Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 09:37 - pre 4 meseca
Pa napravi takav model i bind na grid... Prvi row ili header datumi, a na dole prvi cell imena pa posle prisutnost ... Grid ili bilo sta drugo samo renderuje podatke ti ih oblikujes kako hoces... Ili mozda ja ne razumem pitanje
To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank
Zappa

http://youtu.be/v6Ww3VGTX4c
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 09:58 - pre 4 meseca
hocu ovako da izgleda


01.01.17 02.01.2017 ....
milan milanovic + go
petar petrovic + sd


gde mi je plus radi,go god opdmor,sd slobodan dan itd......
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 10:00 - pre 4 meseca

01.01.17 02.01.2017 ....
milan milanovic + go
petar petrovic + sd



ovi datumi treba da budu iznad plusa,ili go....posto se ne vidi dobro na ovom mom primeru
 
Odgovor na temu

pl4stik
Senior .NET programmer/Consultant
oDesk
NI na nebu NI na zemlji

Član broj: 173596
Poruke: 692
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: xx-auth.com.azhar.arvixe...


Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 10:21 - pre 4 meseca
Najlakse je da instanciras novu npr. DataTable i sad verujem u nekoliko for/foreach-a kroz podatke iz db-a punis tu tabelu tako da izgleda kako hoces, na kraju valjda bese GridView1.datasource = tadatatable... Prosto je razmisli malo
To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank
Zappa

http://youtu.be/v6Ww3VGTX4c
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela13.06.2017. u 11:32 - pre 4 meseca
Nasao sam kod na netu,i problem mi predstavlja ovaj datatable dt.....


Evo koda....


DataTable dt = new DataTable();

public Form1()
{
InitializeComponent();
}

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
dt.Columns.Add("EmployeeID", Type.GetType("System.String"));
dt.Columns.Add("OrderID", Type.GetType("System.Int32"));
dt.Columns.Add("Amount", Type.GetType("System.Decimal"));
dt.Columns.Add("Cost", Type.GetType("System.Decimal"));
dt.Columns.Add("Date", Type.GetType("System.String"));
dt.Rows.Add(new object[] { "Sam", 1, 25.00, 13.00, "01/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Sam", 2, 512.00, 1.00, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Sam", 3, 512.00, 1.00, "03/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Tom", 4, 50.00, 1.00, "04/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Tom", 5, 3.00, 7.00, "03/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Tom", 6, 78.75, 12.00, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Sue", 7, 11.00, 7.00, "01/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Sue", 8, 2.50, 66.20, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Sue", 9, 2.50, 22.00, "03/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Jack", 10, 6.00, 23.00, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Jack", 11, 117.00, 199.00, "04/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Jack", 12, 13.00, 2.60, "01/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Jack", 13, 11.40, 99.80, "03/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Phill", 14, 37.00, 2.10, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Phill", 15, 65.20, 99.30, "04/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Phill", 16, 34.10, 27.00, "02/10/2007" });
dt.Rows.Add(new object[] { "Phill", 17, 17.00, 959.00, "04/10/2007" });

dataGridView1.DataSource = dt;

foreach (DataColumn dc in dt.Columns)
cboX.Items.Add(dc.ColumnName);
foreach (DataColumn dc in dt.Columns)
cboY.Items.Add(dc.ColumnName);
foreach (DataColumn dc in dt.Columns)
cboZ.Items.Add(dc.ColumnName);
}

private void button1_Click_1(object sender, EventArgs e)
{
try
{
string x = "";
string y = "";
string z = "";

if (cboX.SelectedItem != null)
x = cboX.SelectedItem.ToString();
if (cboY.SelectedItem != null)
y = cboY.SelectedItem.ToString();
if (cboZ.SelectedItem != null)
z = cboZ.SelectedItem.ToString();

DataTable newDt = new DataTable();
if (y != "" && z != "")
newDt = PivotTable.GetInversedDataTable(dt, x, y, z, txttNullValue.Text, chkSumValues.Checked);
else
newDt = PivotTable.GetInversedDataTable(dt, x, y);

dataGridView2.DataSource = newDt;

}
catch(Exception err)
{
MessageBox.Show("Error: " + err.Message);
}

}

}
}
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela14.06.2017. u 20:48 - pre 4 meseca
Ili bar da mi te podatke u tom obliku izadju na papiru pomocu crystal reporta...jel to izvodljivo
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela15.06.2017. u 20:24 - pre 4 meseca
Moze li neko pomoci,da mi podaci budu u tabeli,gde je su redovi imena ljudi,kolone datumi koji postoje u bazi,a izmedju da budu plusovi,minusi i ostalo ....kako to da izvedem..
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 346



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela16.06.2017. u 07:39 - pre 4 meseca
plastik je vec ranije odgovorio kako postici trazeno...
 
Odgovor na temu

popmilan76
ptt

Član broj: 295089
Poruke: 835
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: C sharp i pivot tabela16.06.2017. u 13:17 - pre 4 meseca
Jel moze da se napise neki kod,jer nisam bas vican toliko....


Mada bi mi zgodnije bilo u crystal reportu,kako to da uradim....
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: C sharp i pivot tabela

[ Pregleda: 904 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.