Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?

[es] :: Visual Basic 6 :: Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?

[ Pregleda: 1342 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bolepks
Nis

Član broj: 233371
Poruke: 393
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?09.07.2016. u 12:23 - pre 24 meseci
If Kutija.Text <= 2 Then Kutija.Text = "Broj je manji od dva"
If Kutija.Text >= 2 Then Kutija.Text = "Broj je veći od dva"
Gde je greška šta bi trebao da dodam u ovoj liniji koda else i kako?
 
Odgovor na temu

Shon3i
Beograd

Član broj: 85406
Poruke: 1160
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?11.07.2016. u 15:34 - pre 24 meseci
S obzirom da zelis da primenis matematicku operaciju nad stringom, do greske dolazi ukoliko se u tom Kutija textboxu nalaze slova, ukoliko su brojevi radice bez greske.

Najlakse resenje je ispitati prvo da li se u textoxu nalaze brojevi ili slova, koriscenjem IsNumeric funckcije

Code:
If IsNumeric(Kutija.Text) = True Then
    If Kutija.Text <= 2 Then
        Kutija.Text = "Broj je manji od dva"
    ElseIf Kutija.Text >= 2 Then
        Kutija.Text = "Broj je veci od dva"
    End If
End If


 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1273
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?11.07.2016. u 18:29 - pre 24 meseci
"=" nije "Broj je veći od dva"

ono "=" u kodu znači ... nešto
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

bolepks
Nis

Član broj: 233371
Poruke: 393
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?11.07.2016. u 20:33 - pre 24 meseci
Milslim da sam naša lakše jednostavnije rešenje:

Code:
If Convert.toInt32(TextBox1.Text) < 2 Then
    TextBox1.Text = "Broj je manji od dva"
ElseIf Convert.toInt32(TextBox1.Text) > 2 Then
    TextBox1.Text = "Broj je veći od dva"
Else
    TextBox1.Text = "Broj je dva"
End If
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Gde je greška u kodu za upoređivanje dva broja?

[ Pregleda: 1342 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.