Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ucitavanje podataka o trgovanju sa belexa

[es] :: Visual Basic 6 :: ucitavanje podataka o trgovanju sa belexa

[ Pregleda: 1034 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ben roj
radnik
Drzavna
Novi Sad

Član broj: 333165
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon ucitavanje podataka o trgovanju sa belexa28.04.2016. u 12:37 - pre 27 meseci
Pozdrav svima,
Malo uvoda da se razume kontekst.
Pratim najvise nasu berzu i pravio am u excelu razne pregede. Onda sam ukapirao da VBA sve to moze jako lepo da automatizuje,
pa sam sam poceo u starije dana da ucim i dosao sam do onako osrednjeg nivo da solidno radim sa knjiama, listovima kao objektima
i svasta sa podacima oko trgovanja. I to mi nije problem , ali mi se pokazao da je uvlacenja sa Belexa u excel sheet putem DATA
zatim FROM WEB , posao koji se stalno ponavlja kako za vise akcija, tako i isto to narednih dana.

Ustvari trebalo bi ponavljati radnju za svaku akciju dok se lisita ne iscrpe svaki put , i hteo bih da izbegnem da naprvim CASE pa da onda ponavljam CASE 20 puta
( jer bi bilo oko 20 akcija) . cini mi se da je sa Do petljom, Inace akciju bi stavili da je promenljiv strng , i onda kada use ucitaju podaci da se list preimenuje i sacuva,
pa onda uzme sledeca akcija i ponov ide na Belex i ucitaju podaci na list i td. i to se sve smesta u jednu knjigu , i da se tako vrti za sledecu akciju td .

Evo vidite macro ricordede sta ja uradim i u crveno hocu da menjam u okviru Do petlje
NE ZAMERITE NISAM INFORMATICAR AKO NESTO NESTRUCNO NAVEDEM I
SKRACENO PISEM DA VIDITE KONTEKST I SAMO SUSTINU DA MI POOGNETE

Sub Macro1()
'
' MAKRO UCITAVANJE PODATAKA
'
Ucita se sa lista u kojoj su u koloni A od na primer 11 reda
lista akcija TIPA

TGAS
KMBN
NIIS
KMNBPB i td

do m broja akcija na primer 20

'

definisati ime knjige = “Book AKC2903” ‘ datum citanja

POCETI PETLJU za svaku akciju pojedinacno sa liste
‘ lista se svaki put ucitava da bi se mogle i dodatai ili izbacitineke akcije

i ovo sve mi nije problem da uradim , vec mi je sledeci problem
kako da u petlji menjam akciju TJ OVO STO JE CRVENO NAVEDENO

Do ili FOR petlja i =1 do kraja svih sa spiska do m

Imeakcije (i) = TGAS

Sheets("Sheeti").Select

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://www.belex.rs/trgovanje/istorijski/TGAS/12m", Destination:=Range( _
"$A$1"))
.Name = "12m"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlEntirePage
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With

‘ ovo predpostavljam da su propertis za ucitavanje strane

ActiveWindow.SmallScroll Down:=72
Sheets("Sheeti").Select
Sheets("Sheeti").Name = "TGAS2903"


ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\BERZA\BLX2903.xlsm", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False

NEXT i - tj uzmi sledecu akciju

' nakon zavrsenog ucitavanje svih akcija sa liste

Workbooks(“BLX2903.xlsm” ) sacuvaj putanja gde zelis

End Sub

E to je sto bih sada u VBA da se to automatizuje, da ucitavam na jedan list jednu akciju i da se to automatski odradi, kada startujem cmd buton.

Nadam se da sam ovom analizom uspeo da objasnim.

Sa listovim i knjigama mi nije problem da radim i da budu promenljive, da ih preimenujem, kopiram i td,
vec mi je problem da promenljive uvucem i menjam u postupku ucitavanja podataka.

Ono sto je navedeno u tutorijalu ne razumem bas najbolje, nisam taj nivo znanja

Hteo sam i da idem na VBA casove ali u celom Novom Sadu ih niko ne daje. Nasao sam jednog ali je kaze puno zauzet
radi sada neki projekat.

Zahvaljujem .
 
Odgovor na temu

ben roj
radnik
Drzavna
Novi Sad

Član broj: 333165
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: ucitavanje podataka o trgovanju sa belexa11.05.2016. u 22:15 - pre 26 meseci
Ima li pomoci prijatelja.

Niko nista ne pise, ili sam ja nesto zezno
ili je nesto drugo u pitanju ?
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ucitavanje podataka o trgovanju sa belexa

[ Pregleda: 1034 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.