Mislim da nisam kompetentan da dajem neke savete ili slicno, ali mislim da je najbolje (barem shto se tice EU), da se uda/ozeni.
To jeste proces, koji dosta koshta, ali se na kraju manje vishe isplati.
Ne vezano za EU, imam proverenu informaciju, da se 'cena braka', za kanadu krece oko 10k kanadskih dolara. To je bilo pre par meseci, za sada ne znam.
Opet se vracam na EU. Naci nekog gore, koji je za, da se uda za tebe, i jeste i nije problem. Treba traziti na sve strane, chak shta vishe, IRC-ovati..
Jedan moj poznanik je, preko chat-a, nashao svoju mladu.. ali oni su se 'nashli'.. covek se zaljubio, ona se takodje zaljubila. Ona je drzavljanin CH, i on je bez problema, dobio njihove papire. Valjda ce za par godina, dobiti i CH pasos (drzavljanstvo).
E sad, mora se mnogo paziti, kad je rech o udaji/zenidbi za papire.. Ima puno narkomana (ako nishta drugo), koji kad dodjes u tu neku zemlju, te ucenjuju za josh vise para (daleko vishe od ugovorene sume). Znaci ucena tipa, daj mi jos 1000 E, ili cu te prijavim vlasti, da je ovo fake brak.. bla bla..
To uglavnom rade narkomani, i ocajnici.. ali opet.. ima raznih slucajeva.
Fin covek/zena, godinu dana u 'braku', i ovaj posle godinu dana, pocne da ucenjuje..
Bash zbog svega toga.. treba paziti!!
We are all going to hell, and I'm driving the bus!