Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SQL baza podataka -da li je moguce?

[es] :: MySQL :: SQL baza podataka -da li je moguce?

[ Pregleda: 2277 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dzevad tahirovic
Tro-valjak
Zlatarplast

Član broj: 324995
Poruke: 15
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 18:46 - pre 58 meseci
Da li je moguce da se spoje 2 ili vise sql baze,naime samo redove gde s enalaze clanovi ,znaci imam posebne 3 baze za sajt namenjen za gledanje filmova,za igranje flash igrica i forum e sad ja samo usere iz sva 3 sajta hocu da spojim u jednu bazu ako si registrovan na forumu automacki si registrovan na ostala dva sajta i obrnuto ...
Ako postoji neki nacin molio bih da mi se objasni kako jer sa sql ne znam mnogo
 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2314

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+455 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 19:01 - pre 58 meseci
Nije ti bas jasno formulisano pitanje, ali da pojasnim koliko mogu:

Ti mozes da uradis sledece:

SELECT * FROM users WHERE username='neki_user';

Ali mozes i:

SELECT * FROM schema.users WHERE username='neki_user';

i tako mozes da posaljes upit i u drugu schema-u ("bazu" - ono sto pravis sa create database), bez obzira na prethodni USE statement.

Sustina, ako hoces resenje u SQL-u, najbrze i najrazumnije je da posaljes upit nad sve tri tabele odvojeno - dok ih ne spojis u jednu. :) Naravno, mozes i neki JOIN ako ti je ama bas neophodno i ako je struktura sve tri schema-e takva da to moze, ali za to bi ti treebao create statement za sve tri.

Dugorocno, najbolji ti je izbor da sve to spojis zajedno, svaki sajt da ima svoju schema-u, a da postoji zajednicka schema za zajednicke podatke.
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 19:40 - pre 58 meseci
opet taj cuveni izraz "spojis" ... sta zelis da dobijes "spajanjem" ? da od 2 tabele napravis jednu, da od 2 baze sa n i m tabela napravis jednu bazu od n+m tabela? da izvrsis upit nad obe baze istovremeno radeci join nad tabelama iz baze1 i baze2 u istom upitu? da li se dve baze nalaze na istom database serveru ili na razlicitim... "da li ja mogu da spavam sa 5 riba istovremeno, imam zenu i dete i noge su mi do zemlje a komsija vozi volvo"
 
Odgovor na temu

dzevad tahirovic
Tro-valjak
Zlatarplast

Član broj: 324995
Poruke: 15
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 20:53 - pre 58 meseci
Pre svega zelim da se ahvlaim na ovako brzo neocekivanom odgovoru ,nisam ovako brzo ocekivao odgovor sad da se vratim na temu.
ja sa sql nemam veze sa vezom znaci meni je potrebno da spojim samo redove iz svih baza gde se nalaze korisnici .
da pojasnim imam sajt za filmove imam za igranje igara online i imam forum sad ja hocu da iz baze "forum" iz baze "igrice" i iz baze "filmovi" izvucem tabele gde su korisnici i da ih povezem sve na forum bazu da se pri loginu citaju username iz forum baze podataka i pri registraciji na sajt sa filmovima ili igricama upisuje podatke za login u "forum" bazu podataka stim da ostale tabele hocu da ostanu u svoim bazama.
Mozda postoi neki php fajl gde je ubelezeno iz koje tabele iz baze cita username i lozinku mozda to moze da se izmeni ,jos kad bihh znao kako?
Jer nema smisla da kreiram veliku bazu podataka samo zbog korisnika.
Ako ce vam posluziti na pm da vam posaljem te 3 baze podataka pa da mi pomognete kako mozete
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 21:06 - pre 58 meseci
aj se dogovorimo ...
- kad ti postavimo pitanje - ti odgovoris na njega
- nemoj da koristis izraz "spojim", "spajanje"

dakle da vidimo osnovna pitanja

1. da li zelis da izvrsis upit nad obe baze istovremeno radeci join nad tabelama iz baze1 i baze2 u istom upitu?

izgleda da ovo hoces, ali ne umes da kazes sta tacno hcoes


2. da li se dve baze nalaze na istom database serveru ili na razlicitim?
ovo iz tvojih odgovora nikako ne moze da se izvade ... dakle da li su na jednom serveru ili na dva


> baze "forum" iz baze "igrice" i iz baze "filmovi"

ok znaci imamo 3 baze. da li se nalaze na istom mysql serveru ili na 3 mysql servera ili ?
odma da ti kazem, ako su na razlicitim, mrka kapa, ako su na istom serveru moze da se odradi mnogo toga


> i da ih povezem sve na forum bazu

cime da ih povezes? kanapom? aj batali taj izraz "povezem" i reci sta ti je cilj, pusti "kako" se to radi .. baze se "ne povezuju"

> da se pri loginu citaju username iz forum baze podataka i pri registraciji na sajt sa filmovima ili igricama upisuje podatke za login u "forum" bazu

ja verujem da ti znas sta hoces ali si daleeeeeeeeeeeeko od toga da to preneses i nama ovde.
ti zelis da sva tri sistema (igre, forum, filmovi) imaju isti login? isti user/pass, da isti useri koriste sva tri sistema?
kakve bre podatke za login u bazu .. tvoji useri se ne loguju na tvoju bazu, oni koriste tvoj sajt

> stim da ostale tabele hocu da ostanu u svoim bazama.

i ja tebi

aj sad, slobodno si daj slobodu i napisi u MNOGO VISE RECI sta zelis da postignes ... dakle u mnogo reci napisi

1. kakvo je sada stanje, kako to sada radi
2. kakav je cilj sta zelis da postignes (ne kako nego STA, mi cemo probati da ti pomognemo da dodjes do kako)


 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12525



+4500 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 21:21 - pre 58 meseci
Evo jedno nagadjanje :)
Ima tri web aplikacije, svaka ima login sistem i svoju bazu.
Sve tri imaju jos neke tabele za druge podatke.
Baze su verovatno na istom serveru.
Ono sto hoce je da sve tri apikacije imaju zajednicki login sistem (i pri tome sacuva trenutne user podatke) ali odvojeno sve ostalo.
Ne zna sta su queriji i kako se koriste i nije web developer.

Ako sam u pravu, onda to bas tako kako je hteo nece moci. Ako ima puno srece (sve aplikacije imaju pristup jednom db serveru, svaka koristi istu strukturu za usere i razlicitu za sve ostalo) moze da stavi sve tabele u jednu bazu.
Ako ima malo manje (ali i dalje puno) srece, mocice da ispodesava aplikacije da koriste svoje tabele tamo gde se preklapaju.
Ako nema srece (sto je vrlo verovatno), aplikacije bi se trebale prepraviti za ovakav scenario.

Verovatno moze i neka varijanta sihronizovanja baza ali mi se to cini kao najludja varijanta :)
 
Odgovor na temu

dzevad tahirovic
Tro-valjak
Zlatarplast

Član broj: 324995
Poruke: 15
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 21:38 - pre 58 meseci
evo odgovora na vasa pitanja:
1. ja ne znam sta je sql upit nemam pojma sta su query znaci veze sa sql nemam sve sto znam u sql jeste da kreiram bazu dodam usera io uploadujem vec kreiranu bazu .
2.Sve baze se nalaze na jednom domenu i hosting serveru.
3.Bas to zelim da se koristi jedan login/register sistem na sva 3 sajta.
Imali neka sansa da moze nesto da se uradi po tom pitanju ,ako mi vi ovde ne pomognete nece niko :)
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 23:06 - pre 58 meseci
@shadowed a sto bi mi nagadjali?

@dzevad ... hm pa vidi ovako

Citat:
ja ne znam sta je sql upit nemam pojma sta su query znaci veze sa sql nemam sve sto znam u sql jeste da kreiram bazu dodam usera io uploadujem vec kreiranu bazu


tome ko ti je napravio ta tri sajta plati da ti napravi i to sto zelis posto to ne moze da se uradi bez promene te tri aplikacije a posto ti ne znas sta je "query" znaci da to ne umes da uradis sam. kako se to radi zavisi od te tri aplikacije i one mora da se modifikuju, kako se modifikuju zavisi od toga kako su pisane aplikacije... zakljucak, iz tvog pitanja se moze zakljuciti da ne mozes da razumes odgovor koji bi te doveo do resenja koji je drugaciji od - plati nekom da ti to uradi
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12525



+4500 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?07.09.2014. u 23:07 - pre 58 meseci
Citat:
bogdan.kecman: @shadowed a sto bi mi nagadjali?

Bez ikakve obaveze, naravno. Ja sam to cisto iz radoznalosti da vidim da li sam ukapirao kako valja inace vrlo nejasnu poruku
 
Odgovor na temu

dzevad tahirovic
Tro-valjak
Zlatarplast

Član broj: 324995
Poruke: 15
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?08.09.2014. u 03:51 - pre 58 meseci
ma ovo su mi stari stare web aplikacije pisane u php-u,html i css .
Zvao sam ja vec coveka koi mi je radio ovo zbog toga oko sql-a ali nisam mogao do njega da dodjem nismo se culi godinu dana pa smo izgubili kontakt :( ...
Dobro mozete vi pojasniti sta u sql tabelama moze da se uradi ili da tebi kecman posaljem cpanel podatke da se dogovorimo da mi to sredis ... da napomenem da nisam u mogucnosti mnogo da platim nadjimo se na nekoj solidnoj ceni
 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2314

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+455 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?08.09.2014. u 08:52 - pre 58 meseci
@dzevad: Da shvatis samo jednu stvar: Scenario u kome neko sedi i frlja kroz TUDJ, pri tom star kod podrazumeva da taj neko potrosi mnogo vremena, koje je skupo.

Zovi tog lika koji ti je pravio i plati koliko god da trazi, garantujem ti da ces jevtinije da prodjes.
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15079
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2295 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?08.09.2014. u 09:19 - pre 58 meseci
Citat:
dzevad tahirovic:
ma ovo su mi stari stare web aplikacije pisane u php-u,html i css .
Zvao sam ja vec coveka koi mi je radio ovo zbog toga oko sql-a ali nisam mogao do njega da dodjem nismo se culi godinu dana pa smo izgubili kontakt :( ...


nadji kontakt, mnogo ce ti jeftinije biti

Citat:
dzevad tahirovic:
Dobro mozete vi pojasniti sta u sql tabelama moze da se uradi


u tabelama - nista, treba da se promeni aplikacija

Citat:
dzevad tahirovic:
ili da tebi kecman posaljem cpanel podatke da se dogovorimo da mi to sredis ...


kecman raji sa foruma pomaze ili dzabe ili ne pomaze, idi na php deo foruma i tamo pitaj da li neko zeli da ti to opravi, no kao sto kolega rece, bice ti jeftinije da uvatis toga sto je to vec pisao
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 989
*.ptt.rs.



+180 Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?08.09.2014. u 09:24 - pre 58 meseci
Slazem se sa Nikolom. Pretpostavljam da su sajtovi wordpress, joomla i slicno i da bi napravio to sto hoces mislim da ce da te kosta vise nego sama izrada sajtova.

[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dzevad tahirovic
Tro-valjak
Zlatarplast

Član broj: 324995
Poruke: 15
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: SQL baza podataka -da li je moguce?08.09.2014. u 13:33 - pre 58 meseci
Hvala momci na pomoci ipak ne mogu da dobijem ovog lika da mi to sredi pa se dvoumim da jednostavno sredim nesto sa wordpressom jer sa njim dobro radim a ima i plugina koi omogucuju povezivanje baza i slicno kao wp united (phpbb i wp povezuje kao sto su joomla i kunena) pa cu da sredim nesto sa njim samo ne znam da li je bolja opcija wordpress ili joomla (wp znam odlicno dok joomlu i ne znam bas)....

Sve u svemu hvala vam na pokusaju da pomognete ali mator konj se ne uci tako da ja tu nista ne mogu :) Ako ima opcija za karmu posaljite ss kako da vam dam jer drugacije da vam se oduzim nmg
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: SQL baza podataka -da li je moguce?

[ Pregleda: 2277 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.